Стикер за предното стъкло ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Re: Стикер за предното стъкло ?

Мнениеот joromnt » Вто 12 яну 2010 22:16

Ако ще е отвътре, ще е играчка. Огледалото на голфа е лепнато за предния прозорец.

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Вто 12 яну 2010 22:18

Аз мисля да е малък в цвета на купето (черен), но се чудя дали да е преливащ от светло към тъмно или плътен с еднаква прозрачност :roll: Да огледалото може да създаде проблем, но колегата трябва да го е тренирал и да го пребори :wink:

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Вто 12 яну 2010 22:21

преливащия е най-добре за окото поне според мен
ако го гледаме от страна на полезното, а не гъзарското ;)

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Вто 12 яну 2010 22:22

Е стикера ще е от вън... ако е Falken-а, предполагам че с фолиото е от вътре :dummy:

Потребителски аватар
shveda_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shveda_ » Вто 12 яну 2010 22:29

Към колегата Каспър
огледалото на голфа се сваля лесно за стъклото е залепена стойката,а самото огледало се сваля като го хванеш в основата му и го завъртиш на ляво.При мен е така и аз съм със сенник от вътрешната страна

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Вто 12 яну 2010 22:39

Bobi_S13 написа:преливащия е най-добре за окото поне според мен
ако го гледаме от страна на полезното, а не гъзарското ;)

Аз го слагам за визия защото ме кефи като е затъмнено, но ето какво казва bulaki за преливащите:
bulaki написа:...Важно за тези преливащите ленти е,че не вършат кой знаеш каква работа отвътре навън,а и изсветляват след време...

Мисля да е с еднаква плътност само трябва да избера степента на прозрачност.

Потребителски аватар
ДАНЧО
Автомобил: Audi A4 B6
Двигател: AVB 2003

Мнениеот ДАНЧО » Сря 13 яну 2010 9:37

Аз имам такъв сенник , правиха ми го в една рекламна къща.Бял мат е фолиото 20см. Залепен е отвън,точно до лепенката на огледалото.До сега 2 години нямам никакъв проблем.Чух преди да я сложа че до 19см може.Пробвах с 22 но ми беше трудно да виждам светофарите.Пък и едва ли някой полицай ще извади линиика да я мери :lol: :beer

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Сря 13 яну 2010 10:53

Боби, проблем винаги може да направят "органите".
Не се знае дали някой не им е намазал гъзО с бензин рано сутринта.
Аз съм карал с фолио, без проблеми.Не са ме и спирали де :lol: .
Ама не ме изкефи как седи и го махнах.
Мислих си за тия преливащите, ама нещо ми лилавеят още в кутийката.
Няма ли някоя по-скъпа алтернатива на китайските, от която да има ефект и да издържи повече?
ПП:Огледално не искам... mhihi

Потребителски аватар
maksi
Автомобил: VW Touran
Двигател: AZV
Контакти:

Мнениеот maksi » Сря 13 яну 2010 11:08

В какъв смисъл да издържи повече?Изсветляло ли ти е предишното?
В един магазин за авточасти преди време забелязах,че се продава готова лента фолио-широка около 20-25 см.Дължината не забелязах колко беше.Производител беше "Janey",но не е като това китайското...аз си взех цяла ролка фолио,пак на "Janey",защото ми се стори по-изгодно :D С въпросното фолио не съм имал проблеми откъм изсветляване или от недовиждане-все пак целта е да пази от насрещното слънце,а не просто така да си лепиме по предният прозорец.През сенника се вижда перфектно.Цяло лято колата я печеше слънце и изобщо не си промени както цвета,така и пропускливостта...Колкото до органите на реда,ако е на кеф "чичкото" ще те пусне,ако ли не отлепваш на място и малко по-надолу отбиваш и си лепваш нов сенник :lol:
В закона ясно е записано,че се забранява ограничаването на видимостта през челният прозорец,както и през страничните...както и да го погледнеш сме си в нарушение с тая работа 8)

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Сря 13 яну 2010 11:14

Смисъла беше, че не искам след време да стане, все едно няма.
Че предишното за един месец стана почти прозрачно.
Да не говорим, че не пазеше въобще.
Знам аз, че Janey-а е по-добър от китайците, но никъде не намирам по магазините, само голямата ролка фолио :dontknow:

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Сря 13 яну 2010 12:13

Дизелче, вариант е да вземеш една ролка, има да си правиш сенници от нея цел живот ;)

ще му звънна на адаша (bulaki) да му кажа за темата и да се включи с проф. мнение

Потребителски аватар
bulaki
Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Сря 13 яну 2010 15:00

Здравейте.С тези преливащите се сенници има няколко варианта които съм срещал:
1.преливаща с черен цвят
2.преливаща със зелен цвят
3.преливаща с червен цвят
4.преливаща с кафяв
5.преливаща огледална
6.само огледална и т.н.
Много е относително с производителите:пише на кутията JANEY,преливаща какъвто цвят си пожелаеш стига да го има в наличност,цената е около 5 лв,докато го сложиш се драска като обикновено фолио от 5 лв ролката,много е тънко и много трудно може да се залепи без нагряване,но ако оспееш да го нагрееш,защото в повечето случаи се смачква и вече на става за нищо,а и един голям - е това,че дори и с просто око(да не говорим за очила с УВ защита) се виждат разни сенки (като от съпунен мехур на слънце) с цветовете на дъгата :D както отвън,така и отвътре.
Слагал съм пак ценници,но на други производители.Самото фолио е много по-дебело от въпросното JANEY,колко издържа не мога да кажа,но при всички полужения ще е повече от JANEY и като се залепи,не се виждат сенките които има другото фолио,а само с очила с УВ защита.Може да се намери някой ако желае на СБ"Илиенци".Цената на тази лента е около 10 лв там(по кварталните магазинчета по-вероятно е да не се намери).
Кутията на тези ролки е ПОЗРАЧНА-ПЛАСТАМАСОВА,запечатана отвсякъде,с хубаво ножче и широка шпакла,има си и отделен лист с инструкция(на английски) към комлекта който се вижда като погледнеш в кутийката.
На всяка марка автомобил предното стъкло е различно криво.Специално на Фолксваген стъклата не са толкова криви и няма голяма разлика от средата до в края на стъклото.

Това е от мен за което се сещам.Ако някой се сети за нещо което не съм обяснил да каже :)

Поздрави на всички :beer

Потребителски аватар
maksi
Автомобил: VW Touran
Двигател: AZV
Контакти:

Мнениеот maksi » Сря 13 яну 2010 15:43

Колегата bulaki го е обяснил много точно.Има странични ефекти,като при китайското са най-много,при "Janey" по-малко(зависи от майстора и от колата)...Ако си мислите да давате по 3-4 лева всеки месец за сенник и не сте толкова претенциозни китайското фолио е за вас.Ако залагате на качество и издръжливост цената скача,но парите се "избиват" след като сенника издържи година :да:
П.С.Във всички случай много зависи от ръката на майстора и от самото стъкло.Случвало ми се е с китайско фолио прозорците да стават повече от перфектни,и в същото време издържат много време на слънце.

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Сря 13 яну 2010 18:18

А дали има напълно прозрачно фолио :roll: само тогава ще си махна с кеф 17 сантиметровия сенник....неведнъж любимия ми сенник ми е спасявал стъклото :applause:

Потребителски аватар
bulaki
Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Сря 13 яну 2010 20:06

Какво точно искаш да постигнеш с това напълно прозрачно фолио?Защото има доста варианти за фолиране на стъкла:
-напълно прозрачно с УВ защита(която не е 99%,а е около 55%-60%),
-защитно което може и да стане на предното стъкло,зависи дали ще може да се огъне,за да се сложи отвътрешната страна на стъклото(зависи от колата и кой модел е),УВ защитата е горе-долу същата
-защитно което се слага отвъншната страна на стъклото,за да не се счупи от камък хвърчащ от някой камион,по чистите ни пътища

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”