пътуване с дете извън страната-необходими документи?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- BOCOO
- Автомобил: golf3
- Двигател: AEE 1996
пътуване с дете извън страната-необходими документи?
май месец ще ходя на море в испания с жената и детето което е на 3 годинки може ли някой да ми каже трябва ли да извадя някакъв документ на малката и какъв е той
Последна промяна от golfer на Вто 12 яну 2010 22:16, променено общо 1 път.
Причина: промених заглавието. здравей боцо!
Причина: промених заглавието. здравей боцо!
Re: здравейте
BOCOO написа:май месец ще ходя на море в испания с жената и детето което е на 3 годинки може ли някой да ми каже трябва ли да извадя някакъв документ на малката и какъв е той
паспорт като на голям чиляк

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Здравей Боцо!
- BOCOO
здравей
- BOCOO
паспорта задграничен ли трябва да бъде
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
BOCOO написа:паспорта задграничен ли трябва да бъде
Ами какъв друг, бе, приятелю?
Иди чети при лудите мами: http://archives.zavinagi.com/archive/in ... pic=193471
- BOCOO
благодаря колега може да се заключва
- darsiman
- Автомобил: VW PASSAT 1.8
- Двигател: ABS 1992
Да, паспорта е задграничен,но ще имаш големи разходки (подготви се психически)из МВР. Дано имате повечко време , защото на няколко пъти се ходи в МВР и се пише и попълва защо,как, къде и кога. Доказвате родителство ,акта за раждане на детето и т.н.,подробностите съм ги забравил,но спомена за големите разходки не се забравя
.

darsiman написа:Да, паспорта е задграничен,но ще имаш големи разходки (подготви се психически)из МВР. Дано имате повечко време , защото на няколко пъти се ходи в МВР и се пише и попълва защо,как, къде и кога. Доказвате родителство ,акта за раждане на детето и т.н.,подробностите съм ги забравил,но спомена за големите разходки не се забравя.
В Русе може и да е така, но в СФ няма проблем - при това вадих на детето задграничен паспорт с пълномощно от бащата, а по принцип трябва май да присъстват и двамата. И нито са ме разкарвали, нито са ме бавили.
BOCOO написа:благодаря колега може да се заключва
Здравей Боцо

Няма да се заключва, докато не разкажеш какво е станало, за да е полезна темата и на други в подобна ситуация. И занапред по-смислени заглавия използвай, иначе отговорите може да са всичките като на Хули

- darsiman
- Автомобил: VW PASSAT 1.8
- Двигател: ABS 1992
Колежкe Aneto , това беше преди 4 години,нещата и тука сигорно са се променили
.Поздрав

Re: пътуване с дете извън страната-необходими документи?
И аз вадих на моите, никакъв проблем.
Ако, обаче, детето ще излиза от страната само с единия родител трябва нотариално заверено съгласие от липсващия родител, иначе не пускат.
Ако, обаче, детето ще излиза от страната само с единия родител трябва нотариално заверено съгласие от липсващия родител, иначе не пускат.
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Re: пътуване с дете извън страната-необходими документи?
Разходки няма - отиваш в МВР, трябва да присъстват и двамата родители. Правиш снимка на детето за паспорт, попълваш нужните докумети, плащаш таксата и след определения срок получаваш паспорта.
За всеки случай си носи едно копие от акта за раждане на детето при напускане на държавата, защото за съжаление, никъде в документите (паспортите) не пише, че точно ти и съпругата ти сте родителите на това дете. До сега на мен не ми се е случвало да показвам акта за раждане, но на мои приятели са им искали на влизане в Турция.
Това е общо взето.
За всеки случай си носи едно копие от акта за раждане на детето при напускане на държавата, защото за съжаление, никъде в документите (паспортите) не пише, че точно ти и съпругата ти сте родителите на това дете. До сега на мен не ми се е случвало да показвам акта за раждане, но на мои приятели са им искали на влизане в Турция.
Това е общо взето.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”