Може би огромен разход?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
antyvirusa
Автомобил:
Двигател:

Може би огромен разход?

Мнениеот antyvirusa » Вто 12 яну 2010 20:06

Здравейте на всички. Това е първата ми тема. Четох за това, което ще пиша, но като моя разход не видях никъде. Значи заредих 40л. бензин и минах 150 км., след което "бензиномера" падна на резервата. Получава се около 30л./100км., да не говорим, че преди това имаше малко. Купих я миналата седмица. Колата е VW Passat 1.8mi, 90hp, ABS мотора. Днес смених всички филтри, ремъци и маслото. Страх ме е да я карам така, да не ме остави някъде на пътя... Карам я по 10 км. на ден, всъщност само до училище и обратно. Кара се само студена... Да, разбирам, че разхода ще е по-голям, но чак пък толкова... Според мен е или тоя стабилизатор известния, но извадих таблото, не мога да стигна до него, поради металния панел, който е на самия уред. Другото което ми хрумва е самата джаджа, която измерва бензина при студен двигател дали работи правилно, а и е зима все пак... Помагайте, че ме е страх да изляза на дълъг път, а се налага... Някакви други идеи от какво може да е? Въобще възможен ли е подобен разход, защото мен ми се струва невъзможен някакси?... Благодаря на всички предварително! Знам, че има много теми по въпроса, но поне такова нещо не срещнах... Благодаря отново! :)

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Re: Може би огромен разход?

Мнениеот drago_tr » Вто 12 яну 2010 21:06

ами колега....слагаи една тубичка 5 литра в багажника.Първо изгори тоя в резервоара и тогава налеи 5-те литра и виж колко ще минеш,но веднага отиди до парвата бензиностанция да си заредиш пак тубичката. Сега зимата и 9-11 да гори е нормално, ти щом я караш само на студено може и повечко ....но чак пък 30 :horror: . Аз предполагам че нещо не ти мери вярно уреда....това не е ЗИЛ

Потребителски аватар
antyvirusa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот antyvirusa » Вто 12 яну 2010 21:31

drago_tr написа:ами колега....слагаи една тубичка 5 литра в багажника.Първо изгори тоя в резервоара и тогава налеи 5-те литра и виж колко ще минеш,но веднага отиди до парвата бензиностанция да си заредиш пак тубичката. Сега зимата и 9-11 да гори е нормално, ти щом я караш само на студено може и повечко ....но чак пък 30 :horror: . Аз предполагам че нещо не ти мери вярно уреда....това не е ЗИЛ

Чувал съм, че бензиновата помпа изгаря много бързо, ако остане без бензин?

Потребителски аватар
HukuTyY
Автомобил: Vw Passat B4
Двигател: ABF 16v

Мнениеот HukuTyY » Вто 12 яну 2010 21:39

Колега а сигорен ли си че стрелката ти за горивото мери правилно?Моята в момента ми показва 40литра а резервоара ми е до-горе :Mr Green Fun .Направи както каза колега.Вземи си една тубичка да имаш за резерв и зареди примерно 10-20литра нулираи километража и гледаи колко ще минеш с тоя бензин.Дори и да свърши нали си имаш резерв а пък бензиностанции бол вече :Mr Green Fun . :да:

Потребителски аватар
antyvirusa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот antyvirusa » Вто 12 яну 2010 21:59

HukuTyY написа:Колега а сигорен ли си че стрелката ти за горивото мери правилно?Моята в момента ми показва 40литра а резервоара ми е до-горе :Mr Green Fun .Направи както каза колега.Вземи си една тубичка да имаш за резерв и зареди примерно 10-20литра нулираи километража и гледаи колко ще минеш с тоя бензин.Дори и да свърши нали си имаш резерв а пък бензиностанции бол вече :Mr Green Fun . :да:

За стрелката не съм сигурен дали работи вярно, дай боже да показва грешно, че направо съм в ужас :(

Благодаря за бързите отговори :)

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 12 яну 2010 22:05

Като цяло да засичаш по нивомера не е много точно, но все пак 30/100 е изключително много. Аз съм засичал по нивомер, но проверявам до къде е стрелката когато колата е спряна на едно и също място (в моя случай в гаража) и предварително съм проверил дали резервоара не направил вакум :)
А ако искаш да провериш таблото - уредите се дърпат и излизат. Само километража е със винтчета. Мисля обаче че този стабилизатор който търсиш е зад обортомера :wink:

Потребителски аватар
antyvirusa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот antyvirusa » Вто 12 яну 2010 22:20

Winner25 написа:Като цяло да засичаш по нивомера не е много точно, но все пак 30/100 е изключително много. Аз съм засичал по нивомер, но проверявам до къде е стрелката когато колата е спряна на едно и също място (в моя случай в гаража) и предварително съм проверил дали резервоара не направил вакум :)
А ако искаш да провериш таблото - уредите се дърпат и излизат. Само километража е със винтчета. Мисля обаче че този стабилизатор който търсиш е зад обортомера :wink:

Ми аз вадих таблото, стабилизатора е на платката на "бензиномера", но някакси не мога да стигна до него, щото има един метален панел и много кофти, само може по-зле да го направя и не рискувах. Искрено се надявам да е от платката и да е грешен нивомера :) Благодаря!

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Сря 13 яну 2010 1:11

А дали са ти здрави маркученцата за обратното гориво? Като работи на място мирише ли ти на бензин?

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Сря 13 яну 2010 1:15

Коя година е произведена колата?
Таблото с 1 или 2 лампи за мигачите е?
Като това ли е?
Изображение

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Сря 13 яну 2010 8:29

Напълни отново.Така ще разбереш къде да търсиш причината,неверни показания или теч.
Вероятноста да харчи 30/100 е малка.

Потребителски аватар
antyvirusa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот antyvirusa » Сря 13 яну 2010 9:23

Winner25 написа:Коя година е произведена колата?
Таблото с 1 или 2 лампи за мигачите е?
Като това ли е?
Изображение

Мисля, че е като това. С 1 лампа за мигачите е. 90`та година е колата. Обаче частта на резервата е доста по-тънка чертичка при мен.

Всъщност като гледам тук всички уреди са на една платка, а при мен скоростомера, оборотомера и нивомера и температурата са на отделни платки :|

Последна промяна от antyvirusa на Сря 13 яну 2010 13:32, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
antyvirusa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот antyvirusa » Сря 13 яну 2010 9:25

Петър Петров написа:А дали са ти здрави маркученцата за обратното гориво? Като работи на място мирише ли ти на бензин?

Ми освен от изгорелите газове, от другаде ли трябва да ми мирише, че не го схванах мн тва :oops:

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Сря 13 яну 2010 12:08

antyvirusa написа:
Петър Петров написа:А дали са ти здрави маркученцата за обратното гориво? Като работи на място мирише ли ти на бензин?

Ми освен от изгорелите газове, от другаде ли трябва да ми мирише, че не го схванах мн тва :oops:

Теч на гориво.

Потребителски аватар
antyvirusa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот antyvirusa » Сря 13 яну 2010 13:12

Btw, преди малко като я карах, забелязах, че и стрелката на скоростометъра трепери. Верно, че имам проблеми и с оборотите, но и като я засиля и на свободна пак трепери... Предполагам, че трябва да се сменя цялото табло?

Потребителски аватар
HukuTyY
Автомобил: Vw Passat B4
Двигател: ABF 16v

Мнениеот HukuTyY » Сря 13 яну 2010 17:47

Стрелката ти трепери колега,защото отзад жилото "подскача" на едни зъбчета докато се върти и тези зъбчета като останат "сухи" и почва да го прави това.При мен също е така но като вдигна 100км се оправя :Mr Green Fun .Един колега го беше излекувал като отзад на таблото(километража)има една фуния в която влиза жилото.Там вътре беше пръснал с омаслител WD-40 маи че беше и се оправило(но според мен е за временно само).
П.П Малко кофти го обясних :oops:

Върни се в “Passat”