Нико мойте съболезнования за проблемитети
Според мене не е чак толкоз голям проблема че са ти смесили антифриз Г12 с Г11 - в този случай не печелиш мищо от Г12, просто все едно си взел супер обикновен и си го сложил. Г12 губи свойствата си (LONG LIVE) като се смеси с друг.
По отношение на сипване на концентрат в системата е голяма глупост - първо се натоварва водната помпа, после охладителнисте свойства са по зле, и като последно доста често при сипване на концентрат отнякъде протича охл. система.
За зумера както някой беше писал по-нагоре ходи да ти измерят налягането. Има голяма вероятност датчика да се ебава.
Аз бях писал някъде как ми пищеше и на мене зумера веднага след като си купих колицата.Бях се шашнал че съм налапъл голямата въдица.После като попрочетох тук таме, разбрах че при дълъг престой без движение маслата губят свойствата си и може да има проблема със зумера.
Някъде аз и Доктора бяхме писали надълго и широко как се сменя най-лесно антифриза.
В твоя случай имаш две възможности:
1. да отлееш от концентрата и да долееш вода - няма да копуваш пак антифриз
2. да изхвърлиш "стария" да направиш промивка и да налееш нов в съотношение каквото пише на опаковката на антифриза - пак ще даваш пари за антифриз.