Проблем със скоростен лост на GTI + Video

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
VW`VENTO
Автомобил: VW BORA 1.9TDI
Двигател: AHF

Re: Проблем със скоростен лост на GTI + Video

Мнениеот VW`VENTO » Сря 13 яну 2010 15:15

значи колега тази джаджа струва 7лв в Ауто+,а относно смяната става отдолу под колата.Трябва да се откачи генерацията,че лоста да може да падне надолу и се сменя.Въртела в смяната е откачането на генерацията.Успех :да:

Потребителски аватар
golf3gtivr6
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf3gtivr6 » Сря 13 яну 2010 15:30

Просто питам , но нестава ли ако развия тези 2 болта който съм ги отбелязал и за излезе ? И какво точно трябва да търся , като найменование в магазина че да не ми се смеят
http://prikachi.com/files/1283353A.jpg

Потребителски аватар
VW`VENTO
Автомобил: VW BORA 1.9TDI
Двигател: AHF

Мнениеот VW`VENTO » Сря 13 яну 2010 15:51

golf3gtivr6 написа:Просто питам , но нестава ли ако развия тези 2 болта който съм ги отбелязал и за излезе ? И какво точно трябва да търся , като найменование в магазина че да не ми се смеят
http://prikachi.com/files/1283353A.jpg

тези 2 болта трябва да се развият ама мисля,че няма как да го смениш отгоре,трябва си отдолу.Относно часта отиваш и казваш "ябълка за скоростен лост" ако не се казва така със сигорност ще те разберат :)

KoKo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KoKo88 » Сря 13 яну 2010 17:59

Ами колега лоста не е целия от стомана ве,що го напаваш толкова :P отдолу тая черната ябълка както я наричат колегите се е счупила... Двете болчета ги отвъртасх и целия лосх излиза на горе,отиваш в магазин за авточасти и там ги продават. Не са мн скъпи. и после пак така зглобяваш :)

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Сря 13 яну 2010 18:27

Така стана ясно че проблема е в черната топка на дъното, но никой не каза ка се прави.

За жалост се сленя от долната страна на колата. но за целта се сваля генерацията после алуминиевия щит и от там се развиват 4-ри болта който държат цялата кутия. Откача се от към джигателя, там е на едно рамо което минава през една гумена втулка и от другия ктаи има рамо с болт което се затяга на металния щокна снимката по-горе 21-жи номер. След ремонта е малко играчка докато си оправиш позицията на скотостите, но ако си ги бележиш предварително е по-лесно. Това е не е трудно но иска време, по големия проблем е да се свалят гарнетата.

Потребителски аватар
golf3gtivr6
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf3gtivr6 » Сря 13 яну 2010 22:52

Найстина ли е такава расправия за една ябълка , няма ли по лесен вариант че за 10 лева част ще ме издрусат най малко 60 70 лева труд сигурно :banghead:

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Съб 16 яну 2010 1:32

Това е положението, двапъти съм го правил и не успях да намеря по-лесен начин, просто няма ка да извадиш лоста.

KoKo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KoKo88 » Съб 16 яну 2010 2:20

Мда колегата по горе е прав. Аз не ти описах подробния и сигурен начин,защото си мислех и че излиза и отгоре ама явно съм забравил :)) и аз съм я правил тази операция и е мн нервеща :) ако я правиш-прегледай всички тампони по скоростния лост до скоростната кутия дали са здрави,така и така си свалил сичко,не са скапи поне да го смениш ако са заминали...
п.с. аз откачих катализатора от колектора и само увисна назад,не съм го разкачал напълно :)) успех

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”