проблем с EGR или без EGR

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
pipkov
Автомобил:
Двигател:

проблем с EGR или без EGR

Мнениеот pipkov » Сря 13 яну 2010 19:34

Здравейте, колеги. Искам да ви попитам следния въпрос: имам Голф 4 1.9 тди. На ниските обороти не върви, ама изобщо. След това стига към 1900 и нагоре започва да си върви нормално. Колата е с чип от Brezel. Днес ходих на майстор и_ми каза, че е добре за този мотор да е пуснат EGR клапана, защото имам мап и маф сензор, не помня кой от двата, но имало връзка с EGR-а подавал грешна информация, особено в ниските обороти, а вече във високите нямало проблем, защото е постоянно отворен или затворен - нещо от тоя род запомних. Та въпроса ми е дали наистина има връзка EGR-а с този сензор и по-добре ли е с EGR или без EGR ?

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с агр или без агр

Мнениеот gogovaseev » Сря 13 яну 2010 21:38

Kолега, и моят EGR е изгасен и колата си върви добре със или без него. Това, дето ти е казал тоя маистор, не е вярно. По-хубаво виж да не е нещо от чипа, или ако не е, потърси другаде проблема. Успех.

Потребителски аватар
pipkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pipkov » Сря 13 яну 2010 21:52

Днес мери и дебитомера каза, че има връзка с невървежа. Мери го с мултицет - по принцип трябва да дава напрежение към 1 волт, а моят дава 2.20 волта, което е адски много. Това ми каза и утре отивам за нов дебитомер. Дано да не ми отрежат зелката, а колата най-накрая да тръгне, защтото ми писна вече.
А иначе чипа е правен от Brezel, така че мисля, че не е от него, защтото момчето ми изглежда кадърно и знае какво прави - според мен и съдейки по темите, дето е писал.

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Сря 13 яну 2010 22:21

Не вярвам да си за дебитомер. По-скоро горивото на помпата ти е високо.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 13 яну 2010 22:36

ifidik написа:Не вярвам да си за дебитомер. По-скоро горивото на помпата ти е високо.

:idea:

Потребителски аватар
pipkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pipkov » Сря 13 яну 2010 23:02

Какви стойности трябва да бъде горе-долу на ниските обороти ?

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Чет 14 яну 2010 7:36

Колега, ако имаш VAG-COM, направи логове. Ако не, отиди при някой колега от форума да направите логове в движение, за да се види дали е дебитомера. Не бързай да купуваш нищо. Тоя майстор утре ще ти каже, че и турбото ти е за смяна. Успех :beer

Потребителски аватар
pipkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pipkov » Чет 14 яну 2010 9:33

Не знам, мисля да го купя, защтото ми писна вече. Никой нищо конкретно не ми дава като отговор - то не беше помпа, ходих да я центроват - нищо; беше клапан н75 и него го взех, пак нищо; беше педала на газта, уж не показвал както трябва, оказа се че не е от него. Сега остана само дебитомера и вече не_знам. Писна ми всеки да говори различни работи ..... ако и сега не се оправи, сменям колата. Направо вече луднах отвсякъде.

Потребителски аватар
HeadshooteR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HeadshooteR » Чет 14 яну 2010 9:57

Колега, gogovasev ти го е казал - не бързай да купуваш нищо и я закачи на VAG-COM.
А и си смени майстора веднага, ако е възможно :wink: .

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с EGR или без EGR

Мнениеот gogovaseev » Чет 14 яну 2010 15:29

Колега, това за педала на газта може и вярно да е, ако не е пипнат както трябва от чипа ще ти прави мизерии или ако има малко зададено гориво. Това ваднага след чипа ли стана, или след чипа си вървеше добре и после го направи ? Защото ако е веднага след чипа е нещо от него. Той колегата Brezel си разбира от работата, но все пак сме хора - всеки може да сгреши нещо. Успех.

Потребителски аватар
pipkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pipkov » Чет 14 яну 2010 17:33

Днес бях при него - вече съм доволен, направи си нещата както трябва, пипна малко педала и всичко е ок. Сега ми харесва, но има друг проблем - един от всичките педали, дето ходих, ми настроил помпата да ми подава 8 - 9 милиграма гориво и сега е ужас. Brezel като видя, се хвана за главата момчето и сега му звъня на тоя капут да си оправи лайната, ама не_мога да го намеря за съжаление. Къде може да ми се оправи помпата във фабричните стойности евентуално ?

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Чет 14 яну 2010 21:10

pipkov написа:днеска бях при него разходих се вече сам довоелн направи си нещата аккто трябва пипна малко педала и сичко е ок сега ми харесва ма друг проблем един от всичките педали дето ходих ми настроил помпата да ми подава 8 - 9 милиграма гориво и ся е ужас брезел акто видя се хвана за главата момчето и ся му званя на тоя капут да си опраи лайната ама немога да го намеря за сажаление каде може да ми се оправи помпата в фабричните стойности евентуално ?

е колега радвам се 4е сте оправили проблема както и преди казах всеки може да допусне гре6ка.а за помпата потарси някои клубен маистор от софия за вентоман пи6ат много добри отзиви потарси вав сервизи и успех

Върни се в “Дизелови агрегати”