Застраховка на cd changer?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
shamana
Автомобил:
Двигател:

Застраховка на cd changer?

Мнениеот shamana » Чет 14 яну 2010 16:04

Смятам да си купувам ново радио за колата, но като знам колко се краднат, ми се ще да го застраховам ако може.До сега не съм се занимавал, моля да ме извините за невежеството.Колата има каско вече, но там не пише нищо за такива допълнителни "екстри". Та ако някой го е правил моля да каже възможно ли е?

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Re: Застраховка на cd changer?

Мнениеот Dead man » Чет 14 яну 2010 16:11

Да,става...

Допълнително монтирани неща по колата-до определен % от оценката на самата кола...

Потребителски аватар
dr.76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dr.76 » Съб 16 яну 2010 16:56

Става...всичко става..аз си застраховах магнета тва лято в Армеец...10 процента от стоиността му ми е таксата(носиш касовата бележка).Просто отиди и попитай в компанията в която си застрахован,но след това панела винаги трябва да е в тебе..иначе няма кинти..

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Съб 16 яну 2010 18:08

Пример - Кола с оценка 7000 лв. Музиката, която може да се застрахова е с цена не повече от 5% от стойността на колата. В случая 350 лв. (5% от 7000лв.) Така, че ако си си купил в случая муку (музикална кутия) да кажем за 650 лв. с фактура и т.н. ти го застраховат за 350 лв.

Вноската както казаха и другите колеги е 10% от стойността на музиката.
Провери дали може разсрочено, но мисля че иската парите накуп.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Съб 16 яну 2010 18:13

Това дето го пишете тук, значи ли че ако ми чопнат СД-то /не дай си ми го чопнат death /, а панела е в мен, след това няма да ми платят некоя стотинка от каското за друго :?: Като при правенето на каското не е споменавано нищо за оборудването на колата?

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Съб 16 яну 2010 18:33

brabus написа:Пример - Кола с оценка 7000 лв. Музиката, която може да се застрахова е с цена не повече от 5% от стойността на колата. В случая 350 лв. (5% от 7000лв.) Така, че ако си си купил в случая муку (музикална кутия) да кажем за 650 лв. с фактура и т.н. ти го застраховат за 350 лв.

Вноската както казаха и другите колеги е 10% от стойността на музиката.
Провери дали може разсрочено, но мисля че иската парите накуп.
:applause:

Потребителски аватар
dr.76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dr.76 » Съб 16 яну 2010 23:37

joromnt написа:Това дето го пишете тук, значи ли че ако ми чопнат СД-то /не дай си ми го чопнат death /, а панела е в мен, след това няма да ми платят некоя стотинка от каското за друго :?: Като при правенето на каското не е споменавано нищо за оборудването на колата?

Колега,ако ти "чопнат СД-то",ще ти платят само щетите които са ти нанесли,но не и самата музика(презумцията е че ти можеш и сам да си я свалиш симулирайки кражба)освен ако не е застраховано допълнително,но в такива случаи искат панела..като при самото застраховане на негово величество"магнета"застрахователите много наблягат на тази подробност..демек и в кенефа с панела..А иначе самото застраховане на музика и т.н.т си е екстра,към застраховка каско т.е не е задължително..

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”