Hertz или Pioner

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: Hertz или Pioner

Мнениеот radi_nrj » Чет 14 яну 2010 15:43

bbboiko2004 написа:След като монтирах компонентна система DSK-165 на моята кола останах адски разочарован, оригиналните блаупункчета свиреха много по добре :banghead: Така, че въпреки хвалбите на колегите моето мнение е отрицателно за тях. То вядно не са същите който колегата е предвидил, но ако реши да взима компонентна система може да я пропусне тази :beer

Аз на теб се досещам какъв ти е проблема... Липсва ти бас? Проблема е, че понякога се налагат малко доработки на джобетата за да запеят както трябва.

sweet__mery
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sweet__mery » Чет 14 яну 2010 16:27

ТВЪРДО ПАДКРЕПЯМ КОЛЕГАТА ЗА ГРАУНД ЗЕРО-ТО :да: :да: :да:

Потребителски аватар
bbboiko2004
Автомобил: VW Polo 2f
Двигател: 3f - 1993

Мнениеот bbboiko2004 » Пет 15 яну 2010 11:15

radi_nrj написа:
bbboiko2004 написа:След като монтирах компонентна система DSK-165 на моята кола останах адски разочарован, оригиналните блаупункчета свиреха много по добре :banghead: Така, че въпреки хвалбите на колегите моето мнение е отрицателно за тях. То вядно не са същите който колегата е предвидил, но ако реши да взима компонентна система може да я пропусне тази :beer

Аз на теб се досещам какъв ти е проблема... Липсва ти бас? Проблема е, че понякога се налагат малко доработки на джобетата за да запеят както трябва.

Ами точно това е. Колата е рено лагуна, отказах се да ги слагам на полото, поради липсата на джобове и големите разходи по направата им.

Потребителски аватар
T.C.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.C.T. » Пет 15 яну 2010 12:23

А аз пък знам същността на проблема "с пръдня боя не става"!Ако искате качество бъркайте у джоба и не се скръндзайте,ако не си купувайте от всичките промоционални боклуци предлагани на пазара и си трайте. :deal Неможе за колони от 50-60лв да искате качество като от колони с 10 класа отгоре и 5 пъти по-висока цена.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 15 яну 2010 13:01

T.C.T. написа:А аз пък знам същността на проблема "с пръдня боя не става"!Ако искате качество бъркайте у джоба и не се скръндзайте,ако не си купувайте от всичките промоционални боклуци предлагани на пазара и си трайте. :deal Неможе за колони от 50-60лв да искате качество като от колони с 10 класа отгоре и 5 пъти по-висока цена.

Да ама на определената кола джобовете са с определен обем и има вроятност в заводски джобове колони за 200лв да свирят по-басово от колони за 400лв. А средно статистическия потрбител не го интересува колко вярно свирят стига да думка.

Последна промяна от radi_nrj на Пет 15 яну 2010 14:01, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
T.C.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.C.T. » Пет 15 яну 2010 13:16

Средностатистическия потребител ще се научи че кар-аудиото си е краста и струва пари,ако иска нещо колкото да не му изпуши главата на дълъг път или колкото да си слуша радио в задръстването си купува едни 'маркови' колони от по-нисък клас или едни китайчета - слуша си ги през плеъра,задоволява се с това което има спрямо бюджета си и се ограничава от коментари със сравнение на въпросните колони с такива от по-висок клас.

kedlar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kedlar » Пет 15 яну 2010 14:23

T.C.T. написа: ... Неможе за колони от 50-60лв да искате качество като от колони с 10 класа отгоре и 5 пъти по-висока цена.
Ама е тъпо и да си купиш 10 пъти по-скъпи говорители за да постигнеш някакво подобрение, при положение че не си видял истинските възможности на твоите ...

Потребителски аватар
Wr450f
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Wr450f » Пет 15 яну 2010 14:37

Взех си Хертца днес ще им сложа решетки и утре ги слагам на колата.И ще кажа как свирят.

Потребителски аватар
T.C.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.C.T. » Пет 15 яну 2010 16:42

kedlar написа:
T.C.T. написа: ... Неможе за колони от 50-60лв да искате качество като от колони с 10 класа отгоре и 5 пъти по-висока цена.
Ама е тъпо и да си купиш 10 пъти по-скъпи говорители за да постигнеш някакво подобрение, при положение че не си видял истинските възможности на твоите ...

Това е се едно да сравниш скутерче с пистов мотор,стига с тия простотии.За да разбереш какво можеш да очакваш от твойте говорители има параметри дадени от производителя.

kedlar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kedlar » Пет 15 яну 2010 16:50

Това със скутера става за пример - имам скутер с проблем в мотора и губи мощност, не е нужно да си купя пистов, за да си реша проблема с горивната помпа примерно ... Също по-скъпи компоненти не значат по-добър звук, ако не са в подходящите условия, както ради_нрж каза ...
А за параметрите - що ли си мисля, че 2 драйвера с еднакви параметри могат да свирят много различно...

Потребителски аватар
T.C.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.C.T. » Пет 15 яну 2010 16:59

Идеята с примера беше да разбереш че квото и да правиш с твоя скутер няма да тръгне като пистов мотор!
По-ниския клас колони също няма да свирнат по-добре от по-високия.(в подходящи условия и за двата говорителя)
Я да чуем теорията за драйверите?

kedlar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kedlar » Съб 16 яну 2010 11:41

Ама никой не е искал да сравнява евтино със скъпо ... Въпроса беше дали колегата има подходящите условия за неговите :) ... Както и да е , то премина на чат вече, дано някой поизчисти :oops:
А за различните драивери - те половината на пазара нямат параметри ( рмс и размер на говорител нали знаеш че не е достатъчно :), половината от тези дето имат са им грешни, а на голяма част от останалите са сходни и почти идентични, те са смятани при минимална мощност, т.е. не се знае какво става като увеличиш малко ...
T.C.T. написа:За да разбереш какво можеш да очакваш от твойте говорители има параметри дадени от производителя.
Е това не е вярно :)

Потребителски аватар
Wr450f
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Wr450f » Съб 16 яну 2010 17:38

Сложих си днеска свирят си нормално харесват ми.Имат си и прилично басче сравнение със старите във таблото.

Потребителски аватар
T.C.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.C.T. » Съб 16 яну 2010 21:04

kedlar написа:Ама никой не е искал да сравнява евтино със скъпо ... Въпроса беше дали колегата има подходящите условия за неговите :) ... Както и да е , то премина на чат вече, дано някой поизчисти :oops:
А за различните драивери - те половината на пазара нямат параметри ( рмс и размер на говорител нали знаеш че не е достатъчно :), половината от тези дето имат са им грешни, а на голяма част от останалите са сходни и почти идентични, те са смятани при минимална мощност, т.е. не се знае какво става като увеличиш малко ...
T.C.T. написа:За да разбереш какво можеш да очакваш от твойте говорители има параметри дадени от производителя.
Е това не е вярно :)

Ти си БОЛЕН! :screwy
Май си роден за да спориш,а в същото време не се чуваш какви простотии говориш! :drinking:
Реши сам дали ще продължиш да спориш със себе си или ще се спреш до тук,защото аз немисля че има смисъл да споря с радиото(т.е. с теб)
което се излъчва на радиочестотата на 4ти километър. :063:

kedlar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kedlar » Нед 17 яну 2010 2:06

Не ми е цел в живота да споря, за кар аудио предпочитам да дискутирам ...
Мисълта ми беше, че "купи си по-скъпо", не е единственото решение...
Но ти си ... както и да е, приятни слушателски мигове на скъпите ти компоненти с идеални характеристики :)
T.C.T. написа:
... с радиото което се излъчва на радиочестотата на 4ти километър...

Не знаех, че радиочестотите се измерват в километри, аз си мислех, че не хващам някои станции, щото съм с американски плеър, а то какво било ...

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”