веселин написа:Докато не влязат в сила рестриктивните мерки на ЕС спрямо производителите на некачествена продукция у нас Биодизела ще е доста мъгливо и съмнително понятие и стока!Просто защото е много философия производството,а и печалбата е несигурна!А нашите"бизнесмени"искат щрак-далаверката и парите веднага да потекат........
Принципно си прав, но в момента когато това стане със сигурност цената му няма да е с 60 стотинки по ниска, а ще се изравни с останалите горива, защото държавата не може да пропусне такива приходи.
Както и да е.
Та така, искам д споделя впечатленията си от пътуването ми до Бургас с чист биодизел. В тази връзка някой знае ли колко литра е резервоара на Г3 дизел ?? в книжката пише 55л - лимузина, 60л - комби, 65 л - Синхро ???
С пълен догоре резервоар изминах 900 км, от които 50км градско. Стрелката ми в момента е една идея преди червеното (ще рече че съм на резерва а според упътването то е 7л за всички модели) т.е. 48 л за 900 км прави среден разход 5.3л/100км
Колата работи идеално, от 120 на 5 предавка се ускорява много добре до 140-150 при изпреварване. През повечето време съм карал със 130 по магистралата и 100-110 по шосето.
Максималната скорост която успях да вдигна на равното след Пловдив беше накъде между 165 и 170,
В заключение мога да кажа че разхода е без промяна а мощността е една идея по ниска. Като че ли колата е малко по тромава. Но пък отиване до морето и обратно за 57 лв мисля че си е абсолютна изгода