Биодизел

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Нед 23 апр 2006 0:48

wili98 написа:Ахам..
А като изкарат някоя таратайка, се бият у гърдите,.. как виждаш ли тази била пригодена за работа с биодизел..
Та 100% можете да сте сигурни, че ще има някоя прецаквачка... за която инжинерите без да искат се сетили.. та да не караш тънко...
МАААФИИИИЯЯЯЯ

Хубава работа :lol: В кой век сме, та да гадаем? Има Интернет, информацията е проверена от десетки хиляди хора, с коли като нашите, биодизела не е измама, единственото условие е да бъде качествен.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Нед 23 апр 2006 1:01

Аха... да информация много ама.. малко трудно се намира...
+ тва оня биодизел у немция примерно.. 100% е доста по-различен от нашия...
Така че ако ша се говори за информация /предивд възможноста да си ботурисаш мотора/ то трябва да е от максимално доверени източници, и от БГ задължително...

Ама за съжаление.. още не съм чувал някой да турга на моят мотор биодизел... и ша требе да чакам..

Но май и франсетата са написали за моят мотор.. че не е готов за работа с био...

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Нед 23 апр 2006 1:20

100% е доста по-различен от нашия

Пак се изказваш с ужасен предразсъдък. Не можеш ли да приемеш, че вероятно и у нас има хора, които произвеждат качествена продукция, въпреки "бизнесмените"?
Всеки уважаващ се производител и търговец би следвало да указва какъв точно биодизел произвежда/продава. За твоя двигател Б100 може и да не стане, но Б20 да е идеален. Затова - катокупувате, искайте достоверна информация какво купувате. За да няма после - ма... й на държавата, не се грижи за мене, ейййййййй....

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Нед 23 апр 2006 8:19

Докато не влязат в сила рестриктивните мерки на ЕС спрямо производителите на некачествена продукция у нас Биодизела ще е доста мъгливо и съмнително понятие и стока!Просто защото е много философия производството,а и печалбата е несигурна!А нашите"бизнесмени"искат щрак-далаверката и парите веднага да потекат........

Потребителски аватар
nix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nix » Вто 25 апр 2006 9:03

веселин написа:Докато не влязат в сила рестриктивните мерки на ЕС спрямо производителите на некачествена продукция у нас Биодизела ще е доста мъгливо и съмнително понятие и стока!Просто защото е много философия производството,а и печалбата е несигурна!А нашите"бизнесмени"искат щрак-далаверката и парите веднага да потекат........

Принципно си прав, но в момента когато това стане със сигурност цената му няма да е с 60 стотинки по ниска, а ще се изравни с останалите горива, защото държавата не може да пропусне такива приходи.
Както и да е.

Та така, искам д споделя впечатленията си от пътуването ми до Бургас с чист биодизел. В тази връзка някой знае ли колко литра е резервоара на Г3 дизел ?? в книжката пише 55л - лимузина, 60л - комби, 65 л - Синхро ???

С пълен догоре резервоар изминах 900 км, от които 50км градско. Стрелката ми в момента е една идея преди червеното (ще рече че съм на резерва а според упътването то е 7л за всички модели) т.е. 48 л за 900 км прави среден разход 5.3л/100км

Колата работи идеално, от 120 на 5 предавка се ускорява много добре до 140-150 при изпреварване. През повечето време съм карал със 130 по магистралата и 100-110 по шосето.
Максималната скорост която успях да вдигна на равното след Пловдив беше накъде между 165 и 170,

В заключение мога да кажа че разхода е без промяна а мощността е една идея по ниска. Като че ли колата е малко по тромава. Но пък отиване до морето и обратно за 57 лв мисля че си е абсолютна изгода :)

Потребителски аватар
alex synchro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex synchro » Вто 25 апр 2006 9:28

В "Темпо" предлагат биодизел!

Потребителски аватар
Alek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alek » Вто 25 апр 2006 11:25

Да, но като се обадих да ми кажат цената, се оказа, че струва 1,62.....ако е чист биодизел, цената му е супер висока....все пак намираме за 1,20лв

Потребителски аватар
alex synchro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex synchro » Вто 25 апр 2006 11:28

Alek написа:Да, но като се обадих да ми кажат цената, се оказа, че струва 1,62.....ако е чист биодизел, цената му е супер висока....все пак намираме за 1,20лв

Колко.... :shock :shock :shock
Тея луди ли са.... :evil:

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Сря 26 апр 2006 11:58

От информацията тук виждам, че биодизела трябва да е поне с 30% по-евтин от нормалния дизел, но на дали някой ще се мине да пусне по-евтино гориво! Нали сме българи - уж най-големите тарикати! Кажете откъде зареждате тоя биодизел? Че нормалното гориво си гони 2 лв :cry: :shock

Потребителски аватар
rudolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rudolf » Съб 29 апр 2006 10:17

Smeagol написа:От информацията тук виждам, че биодизела трябва да е поне с 30% по-евтин от нормалния дизел, но на дали някой ще се мине да пусне по-евтино гориво! Нали сме българи - уж най-големите тарикати! Кажете откъде зареждате тоя биодизел? Че нормалното гориво си гони 2 лв :cry: :shock

аз пък не мисля че българите сме каквито и да е тарикати..дори напротив,и че сме измислили няква тарикатщина,
виж началото на темата,,,аз от началото на следващата седмицата превръщам колата в експериментален биомобил...надявам се да остане мобилна..

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Съб 29 апр 2006 18:09

Добре де, защо според Вас големите вериги (OMV, Shell, LukOIL/Петрол) не предлагат биодизел? Само не ми казвайте, че понеже не го произвеждат и няма да имат интерес - те и птицеферми нямат ама кат' влезеш вътре едни ми ти печени пилета се въртят та пушек се 'дига. Мисля, че биха продавали всичко от което ще изкарат печалба, и също така мисля, че ако на OMV, Shell и т.н. цъфне колонка БИОДИЗЕЛ бая народ ще се изкуши да си налее (ако не резервоара до горе, то поне ще направят някакъв микс). Та интересно ... защо ли не го правят?

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Съб 29 апр 2006 18:20

По света има:
ето пример за shell USA
цък

Потребителски аватар
rudolf
Автомобил:
Двигател:

..

Мнениеот rudolf » Нед 30 апр 2006 13:45

Rumen написа:Добре де, защо според Вас големите вериги (OMV, Shell, LukOIL/Петрол) не предлагат биодизел? Само не ми казвайте, че понеже не го произвеждат и няма да имат интерес - те и птицеферми нямат ама кат' влезеш вътре едни ми ти печени пилета се въртят та пушек се 'дига. Мисля, че биха продавали всичко от което ще изкарат печалба, и също така мисля, че ако на OMV, Shell и т.н. цъфне колонка БИОДИЗЕЛ бая народ ще се изкуши да си налее (ако не резервоара до горе, то поне ще направят някакъв микс). Та интересно ... защо ли не го правят?

според мен защото в бг дизела не е минал 1 евро като цена и защото поне за мен не е ясно дали ползва някакви данъчни преференций и понеже производството тук не би насмогнало едно популяризиране с рекламна къмпания.,и не е ясно дали отговаря още на изискване и качество,,,темпо пусна колонки,но 10 стотинки разлика едва ли ще накарат някой да експерименира с кола поне за 3000лева....

помните ли колко години хората бяха против пропан бутана въпреки че беше на половин цена,,,,

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Пон 01 май 2006 14:32

L&R написа:По света има:
ето пример за shell USA
цък

Прав си, че има! Ама знаете ли колко рядко можеш да видиш бензиностанция с дизелово гориво - камо ли биодизел! Там няма много тракащи машинки! Гаранция! :wink:

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Пон 01 май 2006 15:35

Ама знаете ли колко рядко можеш да видиш бензиностанция с дизелово гориво

Е не е уникално рядко :lol: Намират се, всяка трета-четвърта продава дизел, поне около нас.

Върни се в “Дизелови агрегати”