:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Обилен Валеж Голфа се Пълни леко с Вода...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
simtol
Автомобил:
Двигател:

Обилен Валеж Голфа се Пълни леко с Вода...

Мнениеот simtol » Пет 15 яну 2010 10:44

Значи 3 дена валя обилно Голфеца (Golf 3 2.0 Gti).Беше спрян пред блока под страничен десен наклон и от дясното място на шофьора имаше малка локвичка,която много ме изнерви понеже доста работа ми отвори досега съм го карал в големи дъждове нямало е течове,интересното е че коогато е спрян на място се появи Голфа има шибирах но проверявах го сух си беше.Немога да проумея от каде е блезнала тази вода отпред каналите които са под чистачките също са чисти интересното е ,че дясното място (отпред) е мокро наполовина тоест кадето са въздуховодите за парното е сухо което ме навежда на мисалта ,че немя проблем отпред.Отзад отдясно бе най голямата локва ,а от ляво НИЩО сухо...Шибифаха лие какво дая правя.

Потребителски аватар
sensho1980
Автомобил:
Двигател:

Re: Обилен Валеж Голфа се Пълни леко с Вода...

Мнениеот sensho1980 » Пет 15 яну 2010 14:06

виж горния краи на вратите дали ти прилягя пльтно към уплътнението

Потребителски аватар
DJU
Автомобил: GOLF MKIII
Двигател: PB 1992

Мнениеот DJU » Пет 15 яну 2010 14:58

колега провери си дали маркучите за протичането на водата от шибидаха са на мястото си,да не би да са излезли и от там по пласмасите по тавана нее протекло вода,имах го същия проблем единия маркуч беше излязъл и съответно водата не излизаше навън ами оставаше в купето и точно на пода под стелката имаше локвичка ;)

Потребителски аватар
plamen-roni
Автомобил: SEAT EXEO TDI
Двигател: CAGC-2010

Мнениеот plamen-roni » Пет 15 яну 2010 19:32

DJU написа:колега провери си дали маркучите за протичането на водата от шибидаха са на мястото си,да не би да са излезли и от там по пласмасите по тавана нее протекло вода,имах го същия проблем единия маркуч беше излязъл и съответно водата не излизаше навън ами оставаше в купето и точно на пода под стелката имаше локвичка ;)

и при мен се е получавало точно така,обърни внимание на това което ти е написал колегата!

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Пет 15 яну 2010 19:35

Скоро моята кола също беше аквариум.От поста ти не разбрах къде точно се наводнява.Все пак погледни там където излиза жилото за предния капак как е положението,защото при мене гумичката се беше вкаменила и беше станало дупка.

Потребителски аватар
chefo_
Автомобил: vw golf 97 ubi
Двигател:

Мнениеот chefo_ » Пет 15 яну 2010 20:05

когато аз си взех колата моята още на следващия ден се превърна в мини подводница поради същия проблем.тези кана4лета за които говорите се намират до пантите на вратите.(може и аз да съм про4ел но ми се стори 4е казахте някъде до 4иста4ките)
хубаво е да се по4истват и профилактират всяка година.в моите канал4ета бе пълно с кал и то много сякаш някой наро4но я е слагал там.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”