assd написа:и аз продадох мойта кола без да съм я регвал в данъчнотосамо платих през банакта 30 кинта данък за 2009 и му я дадох на момчето.
аз я купих пък от един шофьор на една чужда гражданка, който живее извън страната, ама по регистрация е от перник и той не е плащал от 2001 година.. .абе голям батак, ама никой нито ме е питал, нито нещо проблеми![]()
съмнявам се и новия собственик да плати нещо... всеки я кара и само при продажба се плащат някакви 20-30 лева. аз пък я регнах в кат с една далавера на 1300 кубика без канал да минавам вместо на 2000, абе луда работатая държава е пълна разруха, никой не го интересува нищо
Глоба за нерегистрирана кола в данъчното ?
Re: Глоба за нерегистрирана кола в данъчното ?
А възможно ли е след като вече я продам с тази бележка от банката да ме търсят по някакъв начин за неплащани данъци, въпреки че колата няма да е вече на мое име и ще е със сменини номера?
Rijo написа:Нека да споделя и моя опит ...
Малко развитие по темата. Вчера колежка от офиса ми каза, че се е получило писмо от НАП за мен. Спомням си, че като си регистрирах колата също попълних служебен адрес и телефон, но нямам спомен да съм давал съгласието си да получавам каквато и да е кореспонденция при работодателя си. Както и да е.
Наказателното постановление е излязло и дължа още 100 лева. Може да се плати на 2 каси или по банков път.
През 2006 взех първата си колам като изобщо не знаех за данъчно. Естественно че не съм я регистрирал в срок от 2 месеца. После научих, отидох до данъчно (беше в Младост 3), и там един мъж ми каза че това е административно нарушение и че трябва да платя 200 лв. Обаче също ми каза че мога да платя по банков път и да дойда след 1 година (така си спомням), и тогава изтича давност на адм. наказание. Аз така и направих, след 1 година отидох пак с вносна бележка, добре че беше същия мъж на гишето, обясних му случая, регистрира ме и нищо друго не съм плащал.
s5501na написа:Добре де как ще трябва да платя данък на нещо ,което не е регистрирано , та чак и лихви ?
Всъщност възможно е , поредния паракос.
Кое му е парадокса,имаш 2 месеца срок да се регистрира колата,ако не се направи си има съответните наказания.Ти отиваш след 2 години и ти казват-тази кола е рег. на ваше име преди 2 години,но не е записана в данъчното,дължите данък за 2 години и съответните глоби.Според мен няма парадокс тук,просто се чудим как да си спестим данъка....
0214 написа:А възможно ли е след като вече я продам с тази бележка от банката да ме търсят по някакъв начин за неплащани данъци, въпреки че колата няма да е вече на мое име и ще е със сменини номера?assd написа:и аз продадох мойта кола без да съм я регвал в данъчнотосамо платих през банакта 30 кинта данък за 2009 и му я дадох на момчето.
аз я купих пък от един шофьор на една чужда гражданка, който живее извън страната, ама по регистрация е от перник и той не е плащал от 2001 година.. .абе голям батак, ама никой нито ме е питал, нито нещо проблеми![]()
съмнявам се и новия собственик да плати нещо... всеки я кара и само при продажба се плащат някакви 20-30 лева. аз пък я регнах в кат с една далавера на 1300 кубика без канал да минавам вместо на 2000, абе луда работатая държава е пълна разруха, никой не го интересува нищо
едва ли. хич не ми пука всъщност, защото щом не съм я регистрирал, все още се води на тоя който я е купил първи, а кой е той само бог знае

всичко в бълхария е за три дни, като някакви здравни карти дето уж бил изадължителни и не можеш да напускаш страната без тях, ама се оказа че не може никой да те спре и можеш да съдиш държавата в страсбург и пак нищо. така че цаката е нищо да не плащаш на никой

- s5501na
- Автомобил:
- Двигател:
Като каза първи се замислих, а за колите нов внос, как стои въпроса?
assd написа:едва ли. хич не ми пука всъщност, защото щом не съм я регистрирал, все още се води на тоя който я е купил първи, а кой е той само бог знае![]()
всичко в бълхария е за три дни, като някакви здравни карти дето уж бил изадължителни и не можеш да напускаш страната без тях, ама се оказа че не може никой да те спре и можеш да съдиш държавата в страсбург и пак нищо. така че цаката е нищо да не плащаш на никой
Също така е много важно да се фукаш, че си минал метър и да твърдиш, че държавата не прави нищо за теб.
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Според мен е редно да си регистрираш колата в общината, да си плащаш данъците, да си правиш гражданска, да минаваш истински преглед, да си купуваш зимни гуми когато е нужно, да ползваш мигачи, горе долу да се придържаш към ограниченията и правилника за движение и тн. и тн. и тн.
Всеки може да се направи на лайнар и да пропусне да направи горното. От това обаче няма да му порасте пипито и няма да изгрее в очите на слепите.
Аз съм националист. Не харесвам много неща в България. Твърдо смятам обаче, че за да изискваш и да очакваш от държавата на първо място трябва самият ти да си изряден спрямо нея и на второ място да работиш за подобряването на нещата.
Един елементарен и изключително дребен пример е, като падне сняг вместо да пърдиш на топло и да плачеш във форума как улиците не са почистени да хванеш лопатата и да изчистиш снега и леда пред блока/къщата и тн.
Много е лесно да се скатава. Точно защото нацията ни е преобладаващо от кокошкари вечно търсещи на хляба мекото за това сме на това дередже. Много бих се радвал на всички скатаващи от данъци за колите си да ви подпукат шушоните и да ви издрусат със солени глоби
Трябва малко ред да има за да спрат дребните тарикатлъци!
Всеки може да се направи на лайнар и да пропусне да направи горното. От това обаче няма да му порасте пипито и няма да изгрее в очите на слепите.
Аз съм националист. Не харесвам много неща в България. Твърдо смятам обаче, че за да изискваш и да очакваш от държавата на първо място трябва самият ти да си изряден спрямо нея и на второ място да работиш за подобряването на нещата.
Един елементарен и изключително дребен пример е, като падне сняг вместо да пърдиш на топло и да плачеш във форума как улиците не са почистени да хванеш лопатата и да изчистиш снега и леда пред блока/къщата и тн.
Много е лесно да се скатава. Точно защото нацията ни е преобладаващо от кокошкари вечно търсещи на хляба мекото за това сме на това дередже. Много бих се радвал на всички скатаващи от данъци за колите си да ви подпукат шушоните и да ви издрусат със солени глоби

- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
groznika написа:Според мен е редно да си регистрираш колата в общината, да си плащаш данъците, да си правиш гражданска, да минаваш истински преглед, да си купуваш зимни гуми когато е нужно, да ползваш мигачи, горе долу да се придържаш към ограниченията и правилника за движение и тн. и тн. и тн.

Много ни бива да сме "тарикати". Но, в същото време точно тези "колеги" реват какви лоши пътища имаме, как сигнализация и маркировка са под всякаква критика, как пътищата зимата са неизчистени. Разберете: държавата - това сме ние

Регистрирал някой кола 150 коня за 60 коня

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Smeagol написа:groznika написа:
![]()
И аз като вас мислех...после ББ даде на жена си да продава винетки и вече не мисля като вас

- groznika
С какво точно си ощетен ти от винетките на жената на ББ? Това просто е несериозно и ми звучи като поредното оправдание...
Rijo написа:Също така е много важно да се фукаш, че си минал метър и да твърдиш, че държавата не прави нищо за теб.
естествено. тая държава, ако изобщо има такава, е обърната наопаки - гледа да вземе пари само от тия които имат най-малко. що не ги хванат ония дето само за тях говорят по новините и да ги одрусат като нямало пари в държавата, те парите не са в мен, а са в маргините и сие. ама на тях щото крадат милиони не ги бутат, ще ми искат 200 лева данък за стария голф - аре майната и на тая ш*бана държава бе, като мога да се изхитря да платя 30 лева така и ще направя. от моя джоб, и на всички нормални хорица ще взимат да си пълнят техните джобове, нема да стане. разбирам много добре хората, които не плащат нищо, чистката се почва от големите крадци и мошеници, а не от някой дето не си е платил осигуровките или данъка за колата, не ги е платил в повечето случаи не защото не иска, а защото няма излишни пари, понеже не е престъпник. а че държавата не прави нищо за мен, и за никого е без съмнение - по-гадна държава едва ли има. че даже в иран и други от третия свят на хората им е държавно осигурено едно ядене на ден! тука - дори и да не работиш и да нямаш пари трябва да си плащаш здравните осигуровки, иначе ще те глобяват с хиляда лева, дето ги нямаш! пълна пародия.
мисля че е достатъчно

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
groznika написа:С какво точно си ощетен ти от винетките на жената на ББ? Това просто е несериозно и ми звучи като поредното оправдание...
Сериозно-несериозно,откакто се уверих че храним поредната банда айдуци меракът ми да плащам диш-парасъ и друмнина необяснимо се изпари.Твоят още ли не е

- groznika
icoico написа:groznika написа:С какво точно си ощетен ти от винетките на жената на ББ? Това просто е несериозно и ми звучи като поредното оправдание...
Сериозно-несериозно,откакто се уверих че храним поредната банда айдуци меракът ми да плащам диш-парасъ и друмнина необяснимо се изпари.Твоят още ли не е
Такива са законите приятел. Приятно неприятно рискуваш да си навлечеш по-голяма беля...
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
groznika написа:
Такива са законите приятел. Приятно неприятно рискуваш да си навлечеш по-голяма беля...
Поради което редно е да заобикаляме законно и законите и особено данъците винаги,когато това е възможно

данъчен счетоводител по нашему,като изтече годинката всички чинно се нареждат пред него да им изчисли до евроцент точно колко и от кои данъци могат да си върнат ОБРАТНО от държавата.При това без да се смятат за кой знае какви тарикати...
Та,понеже се отдалечихме от темата,кое му е незаконното да си регистрираш колата и да си платиш данъци и лихви 2 години след придобиването?
Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”