разход
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Re: разход
след ремапа с 20лв 98 минавам 90км
- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
nosex написа:BastunSelski написа:Е сега ми е интересно дали има бензиново Поло/Ибиза ,която гори 7/100 в София:)....
Ще ти кажем след като заредим (ма съм оптимист да се еба)...
"Надеждата умира последна", както се казваше в една сказка![]()
И какво стана тая вечер... намразих си разхода или "синджира си иде, магарето го немА"

ДръгелО е ясен - 2F, 1043 куб. AAU комби
Разход: 8.82л./100км.
Изминати км: 435 (само градско)
Изразходено гориво: 38.36 литра
През изминатите километри повече от 70 градуса не ми е загрявала...

Амa нали са празници и си го обичам гнилоча, та го черпих с черно STP за моното от 22лв.

- Pathfinder
- Автомобил:
- Двигател:
Първо да спомена, че разхода на една кола, зависи от крака на шофьора (ако някой не е съгласен, може да спорим).Аз съм с двигателя 1.4 16V - 100 к.с. бензин, отдавна го имам и съм го тествал доста пъти. Лятото като ходя на Банско (а аз съм от Шумен), това са 900 км в двете посоки, при средна скорост 100-110км/ч (значи не бързам заникъде, бавно и славно
)смъквам разхода на 5,5л/100км, а като ми се кара по лудо, отива даже 7л/100км. За градско положението е друго-там тръгни спри, по светофарите,насам-натам, а и зимата в студеното,положението отива към 8,9,9,5л, даже и не си правя труда да засичам.В същото време съм си фен на чистия бензин и не много голям фен на газта (е по скъпичко си е), но си има и предимствата чистия бензин.Поддържам си теорията, че щом колата е направена на един вид гориво, в завода са я смятали и изчислявали,точно за този вид гориво и всякакви добавки и подобрения по нея, ще й дойдат като минуси.....Такова си е моето мнение

-
- Автомобил:
- Двигател:
Моето ПОЛО е 1,4 моно 97г. - прекъсва и гори над 10л. дори и лятото.
Може ли някой да каже от какво е?
- digo_pl
- Автомобил: omega V6
- Двигател:
- Контакти:
ilbozhil написа:Моето ПОЛО е 1,4 моно 97г. - прекъсва и гори над 10л. дори и лятото.
Според мен, не е моно. Пък защо гори над 10...

Ако смяташ, че не е нормално, ще ти кажа, че моето гори 10, ама твърдо и става въпос за през лятото

- fantomasss
- Автомобил:
- Двигател:
Полото от аватара ми е 1983 година и е с мотор от Вартбург 1.3-60 коня. Карам го на газ и много го пържа. В София 13-14,5 газ, ама цедене до дупка. Извънградско 9.5-10 при скорости 120-150. Веднъж като се роди детето и реших да я запуша и да карам като пенсия. Маршрута беше София Силистра и със скорост 60-80 на пета разхода дойде точно 4,3 газ на 100, шест пъти го смятах и едва повярвахме с жената. Всичко си зависи от номера на обувката.
Polo 1.4 16v 100 к.с. 96
Лятото в града 9.5-10.5, извън града 7-7.5, независимо от скоростта. Карал съм го и с 90-100 извънградско на разстояние 200 км( а се има предвид, че това е скоростта, която е най-икономична )и под 7 не съм падал.
В момента в града ми дава 13-15 и се чудя дали е нормално, имайки предвид, че го карам на студен двигател на къси разстояния. Примерно сутрин до работа 3 км, вечер пак 3 обратно и после още 3-4.
Лятото в града 9.5-10.5, извън града 7-7.5, независимо от скоростта. Карал съм го и с 90-100 извънградско на разстояние 200 км( а се има предвид, че това е скоростта, която е най-икономична )и под 7 не съм падал.
В момента в града ми дава 13-15 и се чудя дали е нормално, имайки предвид, че го карам на студен двигател на къси разстояния. Примерно сутрин до работа 3 км, вечер пак 3 обратно и после още 3-4.
- djankata74
- Автомобил: ford focus
- Двигател: 1.6 dtci
в испания съм карам пасат 90г 112коня през лятото мешано градско и извънградско 8л на 100 само извънградско ако карам до 140км 7л на100 сигорно ако карам от 90 до120 штепадне разхода.Сигорно при нас беизина е по хубав
- djankata74
- Автомобил: ford focus
- Двигател: 1.6 dtci
в испания съм карам пасат 90г 112коня през лятото мешано градско и извънградско 8л на 100 само извънградско ако карам до 140км 7л на100 сигорно ако карам от 90 до120 штепадне разхода.Сигорно при нас беизина е по хубав
-
- Автомобил:
- Двигател:
моята въжка пък си има голямооо значение как се кара.
направих си експеримент.
по принцип с нормално каране ми гори 80литра на 1000км градско в софето.тва са 160лв.(вече 12 месеца се по толкова си сипвам и толкова си харчи)
та са декември си викам-"ще карам като бабе",да видя дали въобще има смисъл да жаля педала на газта!
-без по резки движения с десния крак,плавно,леко,галене
-оборотите не минават 2000,кара се на 1500
-не давам излишно газ,когато след 100 метра се налага да спра
-ППХ,на ПХ съм бил само когато чакам на място,иначе винаги на скорост без газ
резултат:
-65литра на 1000км градско в софия
-някои мои роднини от женски пол по-често ги сърби задника от псувни(макр,че ако съм си в краина дясна лента не ме закачат)
извод:
минуси-5 мин по бавно стигам до точка Б.често ми се доспива
плюсове-няма нерви,пълно спокоиствие.спестени 30лв,които дали са отишли за това или за 1 каса бира и 2 кутии цигари си е все тая и не на последно място-по благоприятна експлатация на колата.
решението го озтавям на ваз!!!
направих си експеримент.
по принцип с нормално каране ми гори 80литра на 1000км градско в софето.тва са 160лв.(вече 12 месеца се по толкова си сипвам и толкова си харчи)
та са декември си викам-"ще карам като бабе",да видя дали въобще има смисъл да жаля педала на газта!
-без по резки движения с десния крак,плавно,леко,галене
-оборотите не минават 2000,кара се на 1500
-не давам излишно газ,когато след 100 метра се налага да спра
-ППХ,на ПХ съм бил само когато чакам на място,иначе винаги на скорост без газ
резултат:
-65литра на 1000км градско в софия
-някои мои роднини от женски пол по-често ги сърби задника от псувни(макр,че ако съм си в краина дясна лента не ме закачат)
извод:
минуси-5 мин по бавно стигам до точка Б.често ми се доспива

плюсове-няма нерви,пълно спокоиствие.спестени 30лв,които дали са отишли за това или за 1 каса бира и 2 кутии цигари си е все тая и не на последно място-по благоприятна експлатация на колата.
решението го озтавям на ваз!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги.Карам ПОЛО 1.6-74KW комби през есента ми даде разход градско-12 а през зимата ми качи на 14литра бензин.Нормално ли е
- achopopov
- Автомобил:
- Двигател:
Полото е 1.9 дизел.Каквото и да го правя,както и да го карам,градско извънградско, гори 6:)Рекорда ми е 75км с 3 литра!Относно бензиновото-1.6,мисля че разхода е малко голям...Доколкото знам трябва да е около 8-9 

Ибиза 1.6 моно ABU, 10 градско през лятото, не дава голяма разлика ако я карам като баба ми и като я карам с ботуша до ламарината!
- vili-betc
- Автомобил:
- Двигател:
аз пък съм с 6N/1.4 на МЕТАН , и да ви кажа около 5.00лв извън/6.00лв на 100км градско,и съм доволен!мисла нема такава икономя на друго гориво а? 

- ostavime
- Автомобил: Мазда
- Двигател:
Извънгардско!
Днес сутринта заредих до горе.
София - Добрич - София = 915 км. Лампата ми светна на 40 км. от София като се прибирах. Ако приемем, че резервоара е 50 литра това прави 5.46 лтр. на 100 км.
99% извънградско с каране със 100 км. в час. Струва ми се, че това е максимално икономично, което това Поло може да даде като разход.
В момента сигурно мога да мина още 20-30 км. но това е относително.
Днес сутринта заредих до горе.
София - Добрич - София = 915 км. Лампата ми светна на 40 км. от София като се прибирах. Ако приемем, че резервоара е 50 литра това прави 5.46 лтр. на 100 км.
99% извънградско с каране със 100 км. в час. Струва ми се, че това е максимално икономично, което това Поло може да даде като разход.
В момента сигурно мога да мина още 20-30 км. но това е относително.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”