Мобилна група за пастиране!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

бихте ли ползвали услугите на мобилна група за пастиране на автомобила ви?

Да, удобно е без да мърдаш от вкъщи да си пастираш колата.
30
38%
Да,но е скъпо!
21
26%
Не,безсмислено и глупаво е.
22
28%
Не,просто не ми се занимава.
7
9%

Общо гласове: 80
Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мобилна група за пастиране!

Мнениеот freestyler911 » Съб 16 яну 2010 15:54

Имам идея и сме събрали необходимата техника и средства, за да направим мобилна група за пастиране на автомобил.
Идеята е:

1.Човек, решил да си пастира автомобила, пуска sms.Мобилната група пристига на място, при автомобила, автомобила е предварително измит.
2.Групата подготвя колата.
3.Групата, извършва процедурите.
4.Почиства след себе си , и си тръгва.

Разполагаме с полиращи машини, генератори за ток, кечета, пасти. Козметика за напълното финализиране на процедурата.
По груби изчисления, цените са следните (все още неуточнени напълно)

1.Пастиране с 3 пасти (марка MA-FRA) - 75 лв. (след тази процедура е нужно изплакване)
2.Пастиране с 3 пасти + вакса. (напълно завършен!) -80 лева
3.Пастиране с 3 пасти +вакса+импрегниране на всички гумени и пластмасови части + бонус полиране на всички хром части - 85 лева.

Това са стандартни услуги , и крайния резултат от тях зависи от състоянието на автомобила.

4. Пастиране до постигане на максимално добър резултат (зависи от състоянието на автомобила, може да се наложи пастиране до 5-6 ръце! Цената зависи от състоянието на боята и предполагам ще варира от 80 , до 140 лева. , Като цената включва и импрегниране и двойна вакса за максимално дълга защита на пастирания автомобил.

Темата , както и проекта е в процес на обмисляне. Може би е по добре да се направи мивка + горните процедури, но просто ще е една от многото в софия, а този вариант е по атрактивен и по удобен както за нас , така и за клиентите.

п.п. Разполагаме с 3 автомобила, и 6 машини за полиране. Както и пълна гама консумативи и материали.!

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Re: Мобилна група за пастиране!

Мнениеот Bobi_S13 » Съб 16 яну 2010 16:00

идеята ми се вижда много добра, не са малко хората които нямат реалната възможност да си оставят колата 1ден за пастиране, а така не се налага. Бих се възползвал, докато съм на работа момчетата ще си бачкат и аз ще бачкам накрая стискаме ръцете и по живо, по здраво. И цената е перфектна. Еваля за хрумването :да:

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Съб 16 яну 2010 16:10

Ако знаеш как ме сгря тоя пост.! Инвестирахме сумата ХХХХ в машини преди седмица. А се оказа че неможем да намерим подходящо място за мивка (със сондаж, и хубав навес) , а и на мен ми хрумна тая идея и другите се навиха. Та проучваме....

п.п. Днес пристигна третото генераторче. http://www.tashev-galving.com/tg/faces/ ... sc=0&id=71

Обмислям идеята за платена обява във форума, както и за снимки от евентуалните първи клиенти.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Съб 16 яну 2010 16:12

Аз пък съм на противоположното мнение. Според мен услугата професионално пастиране минава в графата "глезотийки" и се ползва предимно от хора със по-специално отнощение към автомобила. Те са готови да отделят време и средства за да изглежда колата им добре.
Времето което ше е необходимо да си оставиш колата да я пастират преди да отидеш на работа, със сигурност няма да е повече от това което ще ти е необходимо за да я измиеш :)

Мисля, че по-голям успех може да имате, с мобилна група за "сухо миене" :да:

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Съб 16 яну 2010 16:15

явно не си наясно за какво иде реч. Пастиране с абразив и накрая вакса, става за около 4-5 часа ! Пак си помисли дали за 15 минути ще се свърши тая работа!
Хората с които сме решили да правим това искаме да постигнем само едно , усмивката на клиента, и повторното му обаждане на нашия телефон след време. С тия цени покриваме разходите , и евентуално ще се докарва надница която ще се стори смешна на повечето от вас, но целта е друга... на тоя етап.
А като цяло , услугата е единствено за София.

Последна промяна от freestyler911 на Съб 16 яну 2010 16:23, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Съб 16 яну 2010 16:20

freestyler911 написа:явно не си наясно за какво иде реч. Пастиране с абразив и накрая вакса, става за около 4-5 часа ! Пак си помисли дали за 15 минути ще се свърши тая работа!

Ясно ми е :wink:
Предполагам не държиш 5 часа да ти вися на главата :mrgreen:
Имах в предвид да си оставиш колата и да отидеш на работа. След работа минаваш и си я вземаш :wink:
При пастирането според мен е от по-голямо значение качеството, а не удобството.
Това е лично мнение и не ангажирам никой с него.

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Съб 16 яну 2010 16:24

Това е много добра идея колега като за начало.
Според мен обаче трябва да помислите нещо за измиване + пастиране :) .
Аз ако съм да кажем, бизнесмен, карам Audi S8 ще предпочета направо да ви пратя СМС и вие, като дойдете да измиете колата и след това да я пастирате.
Така ще бъде по-удобно за клиента, вместо да се търсят и обикалят автомивките.
Все пак не всеки може да си мие колата с маркуча, особено в София.
Но все пак успех :да: .

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Съб 16 яну 2010 16:26

Идеята е много хубава, но е трудно за осъществяване. Трябва да е измита колата предварително. От мивката излизаш с мокра кола, дори и да ти я подсушат, пак остава тук там мокро. Докато се паркираш и чакаш групата, тая кола събира прах и пепел, които се полепва по мокрите участъци. И след това става песакоструйка по ламарините.
Няма да е лошо, ако ще пускаш в платени обявата, да качиш и снимки за примерна работа, какво и как сте направили като група.

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Съб 16 яну 2010 16:40

Най добре е да имате и затворено помещение и да извършвате пастиране ´´на повикване´´.Все пак колко от вас ще си дадат клЮчовете на някой си да се разкарва с колата му уж взимайки я да я пастира,а евентуални произшествия през това време,а нарушения на правилника????Хората обичат като си оставят на място колата да си я вземат от там и да знаят че през цялото време няма да мръдне от мястото.Мобилната група може да ходи на адрес да пастира само детайли от автомобили при необходимост.ПлЮс това ако сте мобилни сте зависими от климатичните условия тъй като най-вероятно ще работите навън,а те както всички знаем са едни от факторите за успешно пастиране.Помещение и то отопляемо или поне добре изолирано е необходимо,най-вече да се гарантира подходяща температура и чистота на въздуха.Може да извършвате и освежаване на алуминиеви джанти,както и полиране на захабени стъкла на фарове.
Трябва ви и реклама,както и добра среда за намиране на клиенти,защото аз не виждам как някой си който се стиска да си купи годишна винетка,кара с гуми втора ръка и мрънка по форумите за данъка на колата си ще плати 100 че и повече лева за едно добро пастиране,да не говорим че с едни наистина добри консумативи едно пастиране е доста по скъпо.

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Съб 16 яну 2010 16:44

имам приятел в Англия който се занимава с подобна дейност и не се оплаква ,но Лондон е много голям град и постоянно има търсене,рекламата е много важна в случая!Ако имате ван,вземете и 1 цистерна в него и пароструйка след като имате генераторчре,тъкмо ще си подготвите автомобила и ще го оплакнете после!Идеята ви е много добра,такива мобилни сървизи в цивилизованите държави се търсят!Успех момци :да:

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Съб 16 яну 2010 16:49

jordanpar написа:Най добре е да имате и затворено помещение и да извършвате пастиране ´´на повикване´´.Все пак колко от вас ще си дадат клЮчовете на някой си да се разкарва с колата му уж взимайки я да я пастира,а евентуални произшествия през това време,а нарушения на правилника????Хората обичат като си оставят на място колата да си я вземат от там и да знаят че през цялото време няма да мръдне от мястото.Мобилната група може да ходи на адрес да пастира само детайли от автомобили при необходимост.ПлЮс това ако сте мобилни сте зависими от климатичните условия тъй като най-вероятно ще работите навън,а те както всички знаем са едни от факторите за успешно пастиране.Помещение и то отопляемо или поне добре изолирано е необходимо,най-вече да се гарантира подходяща температура и чистота на въздуха.Може да извършвате и освежаване на алуминиеви джанти,както и полиране на захабени стъкла на фарове.
Трябва ви и реклама,както и добра среда за намиране на клиенти,защото аз не виждам как някой си който се стиска да си купи годишна винетка,кара с гуми втора ръка и мрънка по форумите за данъка на колата си ще плати 100 че и повече лева за едно добро пастиране,да не говорим че с едни наистина добри консумативи едно пастиране е доста по скъпо.

напълно съм съгласен с колегата. Тази "мобилна група" според мен би имала по-голям успех ако се опита да намери клиенти - собственици на автокъщи,които имат десетки скъпи коли и не им се занимава една по една да ги карат на мивки. Отивате в конкретната автокъща и за 2-3 дена минавате всичките коли.

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Съб 16 яну 2010 17:27

Аз никога не бих си оставил колата.
Желая ви успех, но ако карам скъпа кола, а и дори да не е толкова скъпа ще си я закарм на място, където се занимават професионално с това.
Най-малкото заради това, че всеки купил си шглошлайф си мисли, че може да пастира, а този процес не е изобщо лесен и поразиите по колата могат да бъдат огромни.
Предполагам няма да се разсърдиш от това, но щом си пуснал темата, значи очакваш всякакви мнения!

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 16 яну 2010 17:34

С добър маркетинг идеята има шанс, но ако правите нещо го направете както трябва. Работно облекло, брандиран автомобил. Не да се изтърсите с шубки от село и коли сбирщайн...

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Съб 16 яну 2010 17:46

щом отнема 4-5 часа пастирането тази кола не трябва ли да бъде скрита някъде от външни влияние като мръсни улици , плюещи през терасите си темерути и серящи птици :roll:
мобилно го разбирам че отиваш при клиента - ако е спрял точно на такова място и през 2 минути някой гларус ти сере на работеното?
трудно за изпълнение ми се струва

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Съб 16 яну 2010 18:18

Опс хубава тема ... :lol:
Има доста какво да кажа и се надявам тази част да ти е полезна:
Първо да спомена, че от доста време вече имам мобилна автомивка (истинска, а не безводна глупост mhihi ) и отделно се занимавам с пастиране, по-скоро за хоби, отколкото за печалба.
Тази твоя идея я имах преди година, но се отказах, когато започнах да изучавам пастирането (има доста за четене и практикуване преди да се каже, че пастираш/полираш). А имам и възможност да мия колите!
Ще ти нахвърля само някои неща:
- слънце, дъжд, сняг, мъгла - това са все неща, при които не можеш да работиш. За последните 3 сам се сещаш, но първото може да си го пропуснал?! Прочети повече за пстите и ваксите и ще видиш, че с 90% от тях не можеш да работиш на слънчева светлина (на някои го има на етикета даже) :!: Ефекта от напечена паста или вакса може да е както от яйце или пилешко ако - прощаваш се с част от лака/боята!
Та останаха много малко дни, в които да работиш :idea:
- Може би най-важната причина - прах, песъчинки, листа и каквото се сетиш още от уличните боклуци.
Лично аз пастирам в бояджийска камера, защото дори общото помещение на сервиза е опасно за лака/боята!
Машината се върти с над 2000оборота и всяка една песъчинка попаднала м/у гъбата и лака/боята е пагубна :!:
- светлина - това е една от най-важните съставки за качествено пастиране, а естествената не е достатъчно
- Много дреболии има още, които са препъни камък! Примерно шума от генератора и полиращите машини.

Имаше още, но вече и не помня всички причини да се откажа от идеята, а повярвай имам всичко нужно ;)

Ако имаш въпроси, не се притеснявай да ме питаш на ЛС.
Ще се радвам да помогна с опита си ;)
Все пак и аз с идеи започнах ;)

едит: А забравих и най-важното - има вече едни такива ентусиасти, които разбраха с горчив опит, че няма да стане и сега пробват всевъзможни неща, които стават на открито, но пак нещо не им върви, а те направиха и доста голяма инвестиция.

едит2: и с тея цени няма да изкарате до никъде- нещата, които ви трябват не са само машина, гъби и паста ;)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”