Обороти ?
- pavkomk2
- Автомобил: Jetta mk2
- Двигател: 112 PB -- 139 KR
Обороти ?
Колеги да ви питам, на снимката се вижда тапата на пластмасата на карбуратора, като я извадя тази тапичка под нея има едно болче ? за какво служи то. Казаха ми че от там се намалят оборотите и ако наистина е за това има ли значение колко ще го развия ???
- pavkomk2
Re: Обороти ?
Колеги помагайте, защото го разбутах това болче и наистина се намалиха оборотите ама ми се струва, че много бързо ми свърши бензина сякаш почна да гори повече, а относно болчето като го навивам се увеличават и обратно се намалят ?? 

-
Golfer26
- Автомобил:
- Двигател:
Не знам какъв ти е карбуратора, ама на моя Pierburg от там му се наглася качеството на сместта (съотношение бензин/въздух). Тя затова сигурно ти е изгорила бензина на бързо, защото много бензин и се подава. Найстина като се върти се променят оборотите, ама се намалят и съответно увеличават от едно шестограмно болче отстрани, където е жилото на газта (болт за количеството - мисля, че така му беше по-научното название). А ти просто от любопитство ли го разбута? 
- pavkomk2
Ами отидох в сервиз просто за питане от каде да ги намяла и човека махна тапичката и вика въртиш докато ти хареса.... То се разбра, че го разбутах ами сега как ще се оправи на колко оборота трябва да го развия от затегнато положение ?
Карбуратора ми е Pierburg
-
Golfer26
- Автомобил:
- Двигател:
Ами точно до къде трябва да се завие или завие не знам, по слух
. Ама най-добре е човек, който се занимава поне малко с такива работи да ти го настрой.
там без апаратура/газ анализатор / не се бара!а оборотите ти са повлияни от спукано маркуче на някой вакум по карба. имаш в изобилие по твоя карб!а може и запушване на жигльори ,което се оправя чрез почистване със спрей за почистване на карбуратори и продухване със въздух. успех!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”