Въпрос:Кодове за грешки и значението им ?- проблем отстранен

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Evil_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Въпрос:Кодове за грешки и значението им ?- проблем отстранен

Мнениеот Evil_Master » Съб 16 яну 2010 21:48

Здравейте момчета.Брат ми докара един автомобил, на който май май доста неща не са му на ред и понеже изкарва доста контролери и звена дето са проблемни, рекох да проверя с вага.Като цяло има проблем само с централното и с осветлението на отворени врати и допълнително сложената аларма. сметнах за по-добре да пусна едно въпросче до хора, който са се сблъсквали с подобни проблеми и така към проблема голф 4 2000 г 1,9 TDI PD 116 p.h. видимо доста запезена кола, обаче - и тук се появяват нещицата, за по лесно ще ви пусна лог.фиайлчетата и евентуално да поразсъждаваме с тая кола, но според мен тая кола е била във вода или е давена или е потапяна незнам и аз, но странни неща, за толкова нечовешки запазен автомобил и като казвам запазен имам предвид, че дори и драскотини няма, а от към мотор е оса незнам дали ме разбирате, но наистина рядко читава кола - а с толкоз забележки по електрониката, от към врати и микро ключета.Ако може да ми каже някой колега 100% кои код какво е долу горе много ще ви благодаря.Разбирам част от проблемите но не ми е ясно защо да речем скороста на превозното средство е твърде висока и от там и темата-въпроса.
И ето ги и тях:

17948 - Vehicle Speed Signal: Signal too High
P1540 - 35-10 - - - Intermittent

01274 - Air Flow Flap Positioning Motor (V71) (тук ми е ясно че е клапата на въздуха ама аджаба ко иска)
37-10 - Faulty - Intermittent
[/size]
01314 - Engine Control Module (тук е ясно че е някой си модул ама кой и ко си иска и тои)
49-10 - No Communications - Intermittent

3 Faults Found
00953 - Interior Light Time limit
25-10 - Unknown Switch Condition - Intermittent
01389 - Tailgate Open Switch (F124)
29-00 - Short to Ground
00928 - Locking Module for Central Locking; Front Driver Side (F220)
27-00 - Implausible Signal

Общо взето тези са нещата - за сега.
Мерси предварително по всяка вероятност може да се окаже, че темата не е за тоя раздел за което се извинявам предварително.

Последна промяна от Evil_Master на Пон 18 яну 2010 16:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
overapac
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос:Кодове за грешки и значението им ?

Мнениеот overapac » Съб 16 яну 2010 21:54

:screwy :screwy :screwy

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Съб 16 яну 2010 21:57

Първо след като я закачаш за първи път трябва да изтриеш грешките и след това да видиш кое ше се появи.
След това ако има такива, си трява разбиране за да се бара.

Mihail_Dimov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mihail_Dimov » Съб 16 яну 2010 22:00

На мойта троика 1 майстор ми каза че има грешки който са един вид бъг и колкото и да ги триеш автоматично се появяват при запалване на двигателя.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Съб 16 яну 2010 22:02

Mihail_Dimov написа:На мойта троика 1 майстор ми каза че има грешки който са един вид бъг и колкото и да ги триеш автоматично се появяват при запалване на двигателя.

При твойта тройка единствено, като не е запалена колата трябва да се появява грешка за датчика на Хол и след запалване изчезва.

Потребителски аватар
Evil_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Evil_Master » Съб 16 яну 2010 23:33

Andonov то е ясно че това са изтрити грешки след което са се появили пак и от там се появява и въпросът - Какво значат тея кодове.Мен ми е ясно че се трият най-напред.Също и думите на английски знам кво значат идеята е да се намери решение на проблема а не да се разтягат локуми.Съжелявам ако някой се засяга но ми трябва отговор на проблем а не колко е часът в зимбабве :banghead:

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Съб 16 яну 2010 23:38

ТУК може да ги намериш. Описани са и най-вероятните проблеми :)

Потребителски аватар
Evil_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Evil_Master » Съб 16 яну 2010 23:58

Колега Winner25 благодаря ти за линкчето помогна ми доста на някои въпроси.Обаче това със 17948 - Vehicle Speed Signal: Signal too High
P1540 - 35-10 - - - Intermittent немога да открия отговор никъде и се чудя дали колата се е движила твърде бързо евентуално - което ми звучи тъпо или проблема е в датчика на скоростомера или някъде там и аз незнам вече. Трети ден се занимавам с това изтрива се грешката става дума изчиства се нали и след едно гасене пак се появява и след каране да речем със 100-120 км/ч и след това я има, махаме я и ако не се кара колата я няма.Пълна простотия е и това с тея врати и locking moduls също е голям ташак особено тая загубена маса или маса дето иде в повече с уред като се мери всичко е наред.Обаче лампиката в багажника или не светва когато трябва или светва след известно време или изобщо не светва това са вариянтите.Започвам си мисля че тва е в микроключетата дето са в умно измислените механизми на бравите.
Мерси за помоща - оценявам го!

Потребителски аватар
Evil_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Evil_Master » Пон 18 яну 2010 16:27

За да бъде тая тема в помощ на някой като мен разкривам как се оправиха посочените проблеми без участието на професори и докторанти:
P1540 - 35-10 - - - Intermittent - буксата на компютъра е корозирала вследствие на спукана пластмаса - гофра около нея самата.След като се констатира проблема се очисти със спреи за конектори и потенциометри закупен от магазин за електронни компоненти.

01274 - Air Flow Flap Positioning Motor (V71)
37-10 - Faulty - Intermittent - поради невъзможноста да се отремонтира без смяната на моторчето клапата бе изведена в отворено положение за външен въздух и моторчето бе изключено

01314 - Engine Control Module
49-10 - No Communications - Intermittent - тук проблема изчезна след като оправих първата грешка и проблема с гофрата

00953 - Interior Light Time limit
25-10 - Unknown Switch Condition - Intermittent
01389 - Tailgate Open Switch (F124)
29-00 - Short to Ground
00928 - Locking Module for Central Locking; Front Driver Side (F220)
27-00 - Implausible Signal --- тук проблема е по сложен защото бравата на шофьорската врата е прецакана и микро ключето казва на компа че врата е отворена винаги а на багажника проблема е протрит проводник водещ към ключето което гаси лампата и казва на компа че е затворен или отворен капака и от там се появява и грешката в заключващия модул

На отзовалите се с информация по проблема благодаря.

Потребителски аватар
Evil_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Въпрос:Кодове за грешки и значението им ?- проблем отстранен

Мнениеот Evil_Master » Пон 15 фев 2010 21:30

Търся Помощ
Преди 2 дни тоя голф пак е направил мизерия която се състой в това че както си е карал човека на скорост по надолнище със четвърт резервоар нафта борд-компа изписукал за част от секундата и колата веднага огаснала след това около 2 минути се е опитвал да я запали като е въртял примерно 5-6 секунди спира след около 30 секунди пак върти за около 5-6 секунди и колата не пали!След около минутка пак върти и колата пали без проблем и не угасва по вече.След това ми се обажда да я видим и я видяхме и до там.Пак две от грешките ги има а именно:

Address 01: Engine Labels: 038-906-019-AJM.lbl
Part No: 038 906 019 AM
Component: 1,9l R4 EDC G000SG 0813
Coding: 00002
Shop #: WSC 01317

1 Fault Found
P1540 - 35-10 - - - Intermittent
Readiness: 0 0 X X X

-------------------------------------------------------------------------------
Address 03: ABS Brakes Labels: 1J0-907-37x-ABS.lbl
Part No: 1J0 907 379 R
Component: ASR 20 IE CAN 0001
Coding: 13404
Shop #: WSC 01317

1 Fault Found
01314 - Engine Control Module
49-10 - No Communications - Intermittent

Имам съмнение че може да имобилаизер но не излиза нито като грешка нито човека го е видял да свети или присветва или да изписва каквото и да е на борда поради причината че докато е писнало и колата е огаснала супер бързо.
Моля ви помогнете който може.Мерси предварително

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пон 15 фев 2010 23:34

предлагам форума да се прекръсти на : " Училище за диагностика е ремонт" от разстояние! :D
ама за това си има хора! Алена и разни др. ти какво искаш ? идва чичко паричко при теб с лап- топ и китайско кабелче и иска да му оправиш колата. четеш записаните неизправности , пращаш ги на нас да ти отговорим и хоп - великият Остап Бендер се прехранва!добре , но не така ! потруди се!и чети! че то много хора забравиха да четат.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 16 фев 2010 1:08

Не мисля че форума е училище. И по-добре, защото в училищата май вече нищо не се научава :mrgreen:
Едва ли някой се прехранва, на гърба на форума :horror:

Потребителски аватар
Evil_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Evil_Master » Вто 16 фев 2010 19:19

rudoni написа:предлагам форума да се прекръсти на : " Училище за диагностика е ремонт" от разстояние! :D
ама за това си има хора! Алена и разни др. ти какво искаш ? идва чичко паричко при теб с лап- топ и китайско кабелче и иска да му оправиш колата. четеш записаните неизправности , пращаш ги на нас да ти отговорим и хоп - великият Остап Бендер се прехранва!добре , но не така ! потруди се!и чети! че то много хора забравиха да четат.

Виж колега хубаво си даваш мнението но не на място ми се струва, щото не знаеш дали не е четено.И ако си бе направил елементарно усилие да провериш, какво е това което е повдигнато като тема и въпрос, щеше да забележиш, че нито във вариантите грешки-кодове дадени от rosstech, нито някъде из тоя или които и да било форум по света не намерих тоя код, (17948). А относно чичко паричко ,забогатяването и останалите ти идей и мечти и проблеми ,ми се струваш малко смешен, щото нали това е форум, в който хората си помагат и обсъждат проблеми и въпроси.Специалисти уж - от VW сервиз не са открили нищо а колата на човека пак е огаснала и за да те успокоя че няма да забогатея по вече от теб въпросния човек е брат на жената на брат ми тей че не та знам къв ти е проблема ма недей да спамиш тей не на място - ок?
И относно проблема - нищо абсолютно не са намерили хората по колата изобщо нито грешки нищо и клата след час пак е огаснала и той пак се е върнал и те пак нищоне са открили - и си е платил диагностиката на оторизиран сервиз с не китайски кабели и не с лаптопчи ами с лаптопище и супер космически кабел - извинявам се за тона ама ако някой си е карал колата в сервиз и са му зели паричките па колата си е била ако не толкова счупена колкото преди сервиза то по вече - ми гадно е не е приятно изобщо и питам дайте насоки къде да иде човека да му оправят проблема ако не отовор то поне човек който би помогнал.
Мерси и ако съм обидил някой да ме изивини.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Вто 16 фев 2010 21:25

той тонът ти е добър ! какво да очаква човек ? ако колата е била не в движение ще излезе този сигнал.нали имаш лап топ и пусни една диагностика в движение и да видим какво ще покаже?

Потребителски аватар
Evil_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Evil_Master » Вто 16 фев 2010 21:40

rudoni написа:той тонът ти е добър ! какво да очаква човек ? ако колата е била не в движение ще излезе този сигнал.нали имаш лап топ и пусни една диагностика в движение и да видим какво ще покаже?

човече всички живи данни са добре бе дюзи - супер (-0,5 до +0,9)-това са перфектните дюзи поне според специалисти и това което четох из форума.Турбо абсолютно добре всички датчици за атмосферно налягане дебитомер датчика на кулера релета абсолютно всичко е проверено поне 4 пъти 2 от мен и 2 от сервиза днес няма бе човече няма нищо за това и питам тук - вас - тея който имат такива или подобни коли и евентуално такива проблеми защото както по рано споделих - само парите ти вземат и нищо не получаваш.
Чудя се, понеже човека е ходил да си прави дубликат на ключ при някав паляк де правел ключове на коли и ги обучавал и понеже е имал само 2 ключа е искал 3-ти и му го правят малко след това вече пробвани всички си палят няма проблем и си тръгва и изгася колата но той я гаси не сама да е угаснала и после няма палене имобилайзера е блокирал и се почват филмите с намери кой да ти оправи колата щото е на паркинга на пикадили и е 17,00 часа и познай и как да е оправиха му го със ваг-тачо или нещо такова и сега аз се чудя дали не е това защото няма нищо друго дето да е видимо като проблем както софтуерно така и по самата кола физически всички букси кабели и подобни който може да се проверят са проверени и са в ред.Незнам вече какво може да е.Във фолксваген му казали "бе караи си ко ти пука налине го праи постояно".
Мисля да го накарам за всеки случай да иде да му преубучат ключовете някъде дето знаят ко става.Тук има едно момче дето го хвалят мисля да го пратя при него.Дано да оправи проблема но ако не е той тогава ко може да е?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”