Здравейте на всички! От доста време не бях карал бързо и вчера трябваше да карам по магистралата и забелязах, че при скорост между 90 и 110 км в час се получава много силно тресане на колата и страннен звук. Под или над тази скорост всички е наред с изключение като мина през някоя дупка имам чувството, че ще загубя управление. Някой има ли идея от какво може да се получава това. Също така при завой на ляво се чува едно хлопане като от биалетка.
Става въпрос за Пасат Б5.
Предварително благодаря
Силно тресане при скорост 100км.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Силно тресане при скорост 100км.
Първо - много спешно (всъщност- веднага) провери за хлабави болтове на джантите.
Ако всичко е стегнато - на добър гумаджия за изправяне на джанти и баланс.
Имай предвид, че може и самата гума да е крива. Даже - при някои по-евтини марки като Тигър и Дебика си е направо сигурно!
Ако не са рахлабени болтовете- добре е да се огледа окачването от къде идва потропването в завой.
Ако всичко е стегнато - на добър гумаджия за изправяне на джанти и баланс.
Имай предвид, че може и самата гума да е крива. Даже - при някои по-евтини марки като Тигър и Дебика си е направо сигурно!
Ако не са рахлабени болтовете- добре е да се огледа окачването от къде идва потропването в завой.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Болтовете са завартяни перфектно баланса и на 4 гуми съще е перфектен.
Нова което ми направи сега впечатлени е е че задния ляв амортисьор е изпуснал но незнам дали от него може така да тресе то е уникално силно не е някакво леко тресене. И като мина през неравност и задницата на колата се измества поне половин метър вдясно.
Нова което ми направи сега впечатлени е е че задния ляв амортисьор е изпуснал но незнам дали от него може така да тресе то е уникално силно не е някакво леко тресене. И като мина през неравност и задницата на колата се измества поне половин метър вдясно.
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Въпреки че нищо не знам в тази област - щом амортисьорът е изпуснал, задницата се измества с половин метър при неравност на пътя ( а те в България са много малко щото ... ), а гумите и джантите са наред, мисля че сам си даде отговор на въпроса, а и ми се струва леко рисковано при такъв проблем изобщо да се кара колата, та даже и с над 100 км/ч! Може би над 110-120 въздухът натиска достатъчно колата и подобрява стабилността. Внимавай! 

- vwivan
- Автомобил:
- Двигател:
От неизправни амортисьори, колата става нестабилна в завой. Сменяй, това няма да се размине. Имал съм вибрации от износена гума на петно-от спирачки обаче беше при по-ниска скорост. На баланса не може да се хване.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега,ако имаш време погледни външното каре на колата. имах случай с Б3 1991г.,който между 80-100 км. волана ще ти скъса ръцете. преди 80 и след 100 няма проблеми, ама познай като стетнеш до въпросната скорост 80-100.в завой не скърца,не се чува изобщо.тръгвам напред,назад,с пълна газ , с половин газ ни цък-ни мък,обаче стигнеш ли 80км.-познай...та разглобявам въпросното каре и установявам,че голямата скоба на маншона е значително разхлабена/лош майстор или калпав материал/ и там влиза по-малко вода и прах и една сферите/съчмите/ беше доста покафеняла от мръсотия и трудно се прибираше в гнездото си и оттам става дебаланс на целия полуос. смених карето и до днес няма ядове...
А за задния амортисьор-при първа възможност,смени ги и двата...кола се обръща от задни,не от предни-с изтървали предни можеш да караш докато изгние пасата,ама задните са кофти работа...дано съм помогнал
А за задния амортисьор-при първа възможност,смени ги и двата...кола се обръща от задни,не от предни-с изтървали предни можеш да караш докато изгние пасата,ама задните са кофти работа...дано съм помогнал

- Alex_Heat
- Автомобил: Audi TT
- Двигател: 1.8T
Началото на 2007 имах същия проблем при едно пътуване в Русе. Тогава бях с едно Поло и тъкмо му бяха сложени зимните гуми. Оказа се, че беше от тях. Внимавай много! Погледни ги. Надявам се да съм ти помогнал. 

При мен имаше същия проблем с б3 1.8.
Закъсах в една кал и буксувах много време, след това излезнах на хубав път
и при 80 започна да тресе. Оказа се, че вътрешните карета са се разбили и шлиците на поулоските. Смених ги и няма проблем. Също и някакъв балансьор бях откъснал.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси за мненията Ви! Като взема заплата ще отида на майстор да видим какво ще каже и ще пиша после за какво иде реч.
Ако перфектния баланс е от преди да забележиш проблема,бъди
сигурен,че вече не е "перфектен".
Амортисьорите(дори и леко изпуснали),водят до вибрация на купето .
сигурен,че вече не е "перфектен".
Амортисьорите(дори и леко изпуснали),водят до вибрация на купето .
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Криви гуми , те може да са балансирани но ако самата гума е крива имаш в такъв интервал вибрации,шум и резонанс в тоя диапазон. От карета и полуоски не може да има вибрации в определен интервал там се усеща пак вибрация но по различен начин при различни скорости и не утихва.
Амортисьора отделно дестабилизира купето.
Амортисьора отделно дестабилизира купето.
Та последно гуми или амортисьори ?
Вчера и аз усетих, че имам същото както автора на темата, ноо нямам проблеми с управлението. Просто между 80 и 100км има едно тресене като от неравен асфалт.Като почне да набира от 80 до стотачката си тресе, като поддържам едни и същи километри не се чувства нищо.
- Авторе, драсни да разберем дали си оправил тресенето...
За малко да пусна нова темичка
...
Преди една седмица видях, че дота на гумите ми е изтекъл

- Авторе, драсни да разберем дали си оправил тресенето...

За малко да пусна нова темичка

Преди една седмица видях, че дота на гумите ми е изтекъл