Моля ако темата не е за този раздел да я премести някой мод.
Като за начало ето как свързах изводите на модула. Това са кабелите които минават до шофьорската седалка ...

от тях включих сивозеления кабел :

който е за осветление на задния номер към съответния извод на модула, който следи кога се включват основните светлини за да гаси DRL.
Пак от същия сноп кабели до седалката взех и маса (минус) от един кафяв кабел - вклюих го към минус на модула.

След това от тази букса (оградена в червено) :

към черно белия кабел от буксата свързах извода на модула "към светлините", вслучая искам модула да управлява дългите, а към бяло жълтия кабел от буксата свързах извода на модула "само на контакт", който следи кога колата е на контакт.

(малко е размазана снимката)
Плюса на модула е свързан към плюс от бушониерата, който не можах да снимам уви с тъпия телефон.
Та след всичко това при палене се чу звукова индикация от модула, дългите светнаха на понижена мощност (не мога да преценя точно колко), всичко ок, НО пробвах да пусна късите за да видя как ще се изключат дългите и дотам.. бушона на модула изгоря и при палене само присветват късите, пускам къси светят дълги и т.н. тотално се обърка. Очевидно не съм свързал нещо правилно, моля някой компетентен да каже какво. Вероятно някой от кабелите към които свързвам модула не е правилен но кой ?
Малко е трудно без схема да проверявам с мултицета всеки кабел, възможно е нещо да съм объркал.
П.П. Колата беше фабрично с едносекционни фарове аз сложих двусекционни + ксенони и мостче на 10те реле за да може да не гаснат късите при светване на дълги, ако това има значение.