Проблем Голф 3 ABU 1993г. - основно на студено

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Maldini
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем Голф 3 ABU 1993г. - основно на студено

Мнениеот Maldini » Чет 10 дек 2009 23:40

Даскала™ написа:виж дали клапана за газта не ти затваря хубаво и нощем изпуска помалко газ и на другия ден смесва бензин-газ и не работи добре......

как се проверява това чудо? изобщо за човек като мен, който е много бос по тия работи дали ще е възможно?

Потребителски аватар
///AutoMAN
Автомобил: 1996 VW Jetta GLS [USA]
Двигател: 2.0 ltr. 115hp. AGG [Mexico]
Контакти:

Мнениеот ///AutoMAN » Чет 17 дек 2009 9:54

Здравей колега.
За съжаление ми се струва че и аз имам абсолютно същия проблем като при теб.
Мойта кола е Голф 3/92г./1,8 ABS/моно инжекция.Газ-Бензин/газовата също е "Lovato".
Като газовата е поставена в сервиз със сичките си настроики на компютър за разход и т.н.
Интерестното е че и при мен няма никакъв проблем с паленето ,но оборотите падат точно като при теб :012: .
Като няма никакво значение дали си на газ или на бензин,много неприятно :не: !!!.
Тепърва ще почвам да се ровя и аз по случая и ще пиша отново когато имам нещо интерестно и по конкретно :да: .
Поздрави :mrgreen:

ivailo_17
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivailo_17 » Чет 14 яну 2010 19:45

Моята кола е абсолютно същата. Първото нещо, което правя като имам проблем е откачане на клемата на акумулатора за 2 минути и после допирам плюсовата клема с другата и в повечето случаи се оправя.

mr.thebest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mr.thebest » Пет 15 яну 2010 20:19

Колега имах подобен проблем на голф3 1.8.Прекъсва и гасне на бензин, а на газ няма кахъри.Получавало се от трупане на грешки в компа.
Човекът който ми слага газовата каза че решнията са две.Емулатор на ламда сондата, или по-евтиният-сложи ми някаква джиджавка (15лв.) на кабелите пред таблото която не я знам каква е но играе ролята на прекъсвач и всеки път като огася колата е все едно вадя клемата на акумулатора, а по този начин се рестартира компа и се чистят грешките.Не знам дали успях да го обясня както трябва, но от тогава проблеми нямам.....

kLeX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kLeX » Нед 17 яну 2010 20:41

Здравейте Колеги,

И аз имам същия проблем като на Maldini (VW Vento 93 ABU 1.6).
На бензин създава проблеми при незагрят двигател, с газ е ОК.

Аз имам такъв Емулатор за симулиране на рестартиране на компютъра но в случая не помага.

Maldini,

Какво направи с твоята кола, реши ли проблема?

Поздрави

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Нед 17 яну 2010 20:49

Даскала™ написа:Същия проблем имах и аз докато не я оставих една вечер на бензин да отработи и на сутринта часовник.....виж дали клапана за газта не ти затваря хубаво и нощем изпуска помалко газ и на другия ден смесва бензин-газ и не работи добре......

Напълно възможно е!
Виждал съм такова нещо - правеше проблем и след 1 час престой

Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот barezifranko » Нед 17 яну 2010 20:57

Съжалявам, че се намесвам в темата на колегата, но мисля, че моя проблем е сходен. Сутрин паля колата от първия път. Спирам някаде за малко и после реша ли да запаля и пали от 4-5 път. Ако може някакъв коментар :beer

mr.thebest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mr.thebest » Вто 19 яну 2010 15:09

barezifranko написа:Съжалявам, че се намесвам в темата на колегата, но мисля, че моя проблем е сходен. Сутрин паля колата от първия път. Спирам някаде за малко и после реша ли да запаля и пали от 4-5 път. Ако може някакъв коментар :beer

Да не би да палиш на газ?Остави я да работи повече време като я запалиш първият път и няма да има кахъри.Но най - добре да си палиш на бензинец

Golf 6 Gti 260
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf 6 Gti 260 » Пон 11 окт 2010 11:58

Приятели колата ми е GOLF3- ABS- Но аз нямам газ-същтия проблем на студен двигател,проблема го имам само през зимата на много студено,сутрин паля колата на место нормално си работи на смукач и когато оборотите падат на нормалните и идва едно друсене прекъсване и лека по лека виждам как оборотите падат все на долу и колата работи като с 3-силиндра и гасне.Ако разфорцирам проблема се оправя.През лятото няма и следа.Когато купих колата бях на диагностика на мотора имах яко чукане на аванса,и майстора ми каза че щте завърти делкото и щте оправи аванса дане чука но проблема е в компютра на колата не регулира аванса!Дали компютра е проблема?Как мога да разбера какъв мие проблема?Ако някои наистина ми помогне щте съм ви благодарен.

creed88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот creed88 » Вто 19 окт 2010 12:15

карам същия Голф колега и имах съшите проблеми като теб сумати време ходих по маистори и нищо неми казваха докато един авер неми каза за плочката под въздушния филтър нагласих я да стои горе долу по средата и се оправи колата и от тогава няма проблеми

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”