Миналия уикенд си сложих нови: демпферен маховик и съединител (и двете са LUK), помпа на съединителя и нова спирачна течност на Пасата 5.5 (AVF, 131 кс; 2001 г), но ми направи впечатление, че претриса на полусъединител при тръгване на първа (например в задръстване) и при паркиране на задна (отново на полусъединител). Някаква идея на какво може да се дължи?
Проверени са и четирите подгревни свещи - работят.
Преди смяната също престирасаше на първа (на задна не), но това да кажем за съединител на 350 хил.км е нормално. Сега обаче с нов съединител, не ми е логично. Кофти е да дадеш маса пари и да не си решиш проблема.
Някакви идеи какъв може да е проблема?

Претриса на полусъединител - при тръгване на първа и задна
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Претриса на полусъединител - при тръгване на първа и задна
Давай и повече газ.
- joro^
- Автомобил:
- Двигател:
Пич ще споделиш ли на колко ти стъпиха частите 

За този модел ли са резервните части и правилно ли са монтирани? 

- nikoloff90
- Автомобил:
- Двигател:
Сигурно не му подаваш достатъчно газ и най-вероятно трябва да й дадеш малко повечко при тръгване. 

- joro^
- Автомобил:
- Двигател:
Нещо ме съмнява да е защото не и дава достатачно газ, аз с моя мога да трагна на 1-ва, без да давам изобщо газ и не притриса ,така както колегата описва че прави неговия.
drob4o написа:За този модел ли са резервните части и правилно ли са монтирани?
Да, частите са точно за този модел (поне от магазина това твърдяха и изглеждаха еднакво със старите), а относно монтажа - вярвами се че е така.
joro^ написа:Нещо ме съмнява да е защото не и дава достатачно газ, аз с моя мога да трагна на 1-ва, без да давам изобщо газ и не притриса ,така както колегата описва че прави неговия.
И аз мисля и от опит знам, че трябва да мога да тръгна на 1-ва без газ и да не претриса. Още повече, че като съм паркирал назад, не ми тресеше преди смяната.
- Nikolai Roev
- Автомобил:
- Двигател:
Не е проблема в повечето газ , проблема може да е в неправилното поставяне на съединителя знаеш че се разкача целия двигател за да се смени има 10000 части киоито може да не са наред провери си ( ако разбирш ) ако не който ти го е сменял да го види , се пак грешката си е негова!
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Не знам как могат да объркат нещо при монтажа.Според мен няма какво да се обърка.На Пасата не е необходимо да се сваля мотора.
- Nikolai Roev
- Автомобил:
- Двигател:
KirilGeorgiev написа:Не знам как могат да объркат нещо при монтажа.Според мен няма какво да се обърка.На Пасата не е необходимо да се сваля мотора.
Ами когато сменяха на брат ми ВР6-така махнаха целия , аз лично присъствах...а по отношение на объркването немога да ти кажа но е възможно ( предполагам ) стори ми се доста сложна работа...Моят съвет е да ти го погледнат пак ти си решаваш...
- IIvanov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега,имал съм подобен проблем с едно пежо 306...маса пари за нови части и ремонт и на първата седмица след излизането му от бокса...колата започна да тресе при честа употреба на съединител.най-често в някое задръстване.И какво се оказа калпави майстори и лоша сглобка...и се опитаха нещастниците гадни да ме наредят мен,че като съм взел колата съм запалил съединителя...демек ходил съм на състезания и съм го потрошил,докато още не бил улегнал!
- beky1
- Автомобил: VOLVO V70
- Двигател: B5202S.
не е от маисторите,куча марка части,гадовете могат и да напишат каквото си поискат като марка (люк закс и др.)потарси си гаранцията от магазина дет си купувал ментетата и не влизаи в препирни с маисторите . 

От казаното по-горе излиза, че проблема е или в монтирането или в частите.
Вярва ми се, че и двете не са верни, защото ми е приятел майстора, а той лично ги е поръчвал от негов доверен магазин. ...И сега какво.. може ли някак си да се тества (например при някой друг майстор) и да се останови дали частите (или нещо друго) не е наред...
Вярва ми се, че и двете не са верни, защото ми е приятел майстора, а той лично ги е поръчвал от негов доверен магазин. ...И сега какво.. може ли някак си да се тества (например при някой друг майстор) и да се останови дали частите (или нещо друго) не е наред...
razornyo написа:Миналия уикенд си сложих нови: демпферен маховик и съединител (и двете са LUK), помпа на съединителя и нова спирачна течност на Пасата 5.5 (AVF, 131 кс; 2001 г), но ми направи впечатление, че претриса на полусъединител при тръгване на първа (например в задръстване) и при паркиране на задна (отново на полусъединител). Някаква идея на какво може да се дължи?
Проверени са и четирите подгревни свещи - работят.
Преди смяната също престирасаше на първа (на задна не), но това да кажем за съединител на 350 хил.км е нормално. Сега обаче с нов съединител, не ми е логично. Кофти е да дадеш маса пари и да не си решиш проблема.
Някакви идеи какъв може да е проблема?
Колега , при горе опоменатите части които са ти сменили просто няма логика да има някакъв проблем , но покарай 1000км да улегне малко феродото , виж дали са обезвъздушили напълно системата и ако не се е управило варианта е да са пропуснали да ти сменят маховика ;