М-тел .. висока сметка

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Калоян Крумов
Автомобил: vw mk2 Candy Blue
Двигател:

Re: М-тел .. висока сметка

Мнениеот Калоян Крумов » Нед 17 яну 2010 4:24

Да се включа и аз към недоволните от Ментел. Имах просрочени 2 фактури на стойност 99.98, това както и да е. Платих ги, но след това се оказа, че картата не може да ми бъде пусната понеже са ми били наложили глоба-неустойка(така се изрази служителката) на стойност 102 лева(таксите ми до края на договора) :screwy стоях като циганин в небрано лозе, обрах си нещата и си заминах без да им ги платя. Някой някаква идея или съвет?

Потребителски аватар
lud_dj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lud_dj » Нед 17 яну 2010 5:25

kokobraiz написа:Да се включа и аз към недоволните от Ментел. Имах просрочени 2 фактури на стойност 99.98, това както и да е. Платих ги, но след това се оказа, че картата не може да ми бъде пусната понеже са ми били наложили глоба-неустойка(така се изрази служителката) на стойност 102 лева(таксите ми до края на договора) :screwy стоях като циганин в небрано лозе, обрах си нещата и си заминах без да им ги платя. Някой някаква идея или съвет?

След време като си забравил за случая ще ти пратят писанце от частен съдя изпълнител и ще трябва да ги платиш или ще ти наложат иземване :да:

Иначе за мтел коментарите са едни и същи аз ползвам един номер от 97 г който стой на стендбай и неговоря както и още 1 само такси и пак всеки месец идват някакви сметчици по 10 лв + таксата който са ми много чудни но нямам нерви да се разправям :!:

Потребителски аватар
moleo
0888
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот moleo » Нед 17 яну 2010 8:38

Виком са готини, Мтел не са готини, Глобул са симпатични :bowdown

Потребителски аватар
moleo
0888
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот moleo » Нед 17 яну 2010 8:40

kokobraiz написа:Да се включа и аз към недоволните от Ментел. Имах просрочени 2 фактури на стойност 99.98, това както и да е. Платих ги, но след това се оказа, че картата не може да ми бъде пусната понеже са ми били наложили глоба-неустойка(така се изрази служителката) на стойност 102 лева(таксите ми до края на договора) :screwy стоях като циганин в небрано лозе, обрах си нещата и си заминах без да им ги платя. Някой някаква идея или съвет?

Плати си сметката, ще ти се включи номера и ще платиш такса за пускане само ( не мога да ти кажа, колко е точно но е няколко лева 4-5 най-много ). След като си си активирал телефона, платил си си таксата за закъснение, защото си на договор то този неустойка може да се прекрати.

Потребителски аватар
moleo
0888
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот moleo » Нед 17 яну 2010 8:41

lud_dj написа:

След време като си забравил за случая ще ти пратят писанце от частен съдя изпълнител и ще трябва да ги платиш или ще ти наложат иземване :да:

Иначе за мтел коментарите са едни и същи аз ползвам един номер от 97 г който стой на стендбай и неговоря както и още 1 само такси и пак всеки месец идват някакви сметчици по 10 лв + таксата който са ми много чудни но нямам нерви да се разправям :!:

Да си беше направил една разпечатка и да видиш, какво има вътре в нея вместо да се жалиш :)

Потребителски аватар
lud_dj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lud_dj » Нед 17 яну 2010 22:05

moleo написа:
lud_dj написа:

Да си беше направил една разпечатка и да видиш, какво има вътре в нея вместо да се жалиш :)

Аз жаля ли се според теб ? Незнам ти с колко лични мобилни номера разполагаш но мойте са доста от всички оператори по 2 а някои по 3 номера и нвмисля че 10 лв ме притесняват ПИЧ :да: А разпечатка си ми излиза всеки месец , а и за толко можеби имам връзки във м-тел и то в горните етажи на управлението ама има ли смисъл да обяснявам на теб или които и да било :kissy:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 17 яну 2010 22:32

Миналата година си прекратявам договора на Мтел. Плащам си последната фактура от сметката 12 лева и 40 стотинки, и съответно веднага след това си пускам Молба че искам да прекратя договора. Така засега всичко Ок! След 1 месец ми идва писмо от Мтел,(Мзел) Че им дължа 2лева и 50 стотинки?!?! :063: И се обаждам на операторка да я питам за какво точно и дължим толкова пари ? И тя ми казва че след като съм прекратил договора не съм им върнал картата! И че съм говорил!? А аз картата не съм я ползвал :screwy

п.п Та всички оператори са гола вода, засега само Виваком се опитват да съберат клиенти и после и те ще почнат да ударят у кръста!

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Нед 17 яну 2010 22:47

Бах аз ли само съм много доволен от Ментеливите !? Вече 10 години грам проблем нямам с тях.. Ама с Виваком...миналия месец им казах довиждане..хора как се чувате по телефоните не знам..

Потребителски аватар
Волен
Автомобил: 1996 Polo 6N
Двигател: 1H

Мнениеот Волен » Пон 18 яну 2010 0:40

StS написа:Бах аз ли само съм много доволен от Ментеливите !? Вече 10 години грам проблем нямам с тях.. Ама с Виваком...миналия месец им казах довиждане..хора как се чувате по телефоните не знам..

Нямаш проблеми до момента, в който излезеш извън страната и решиш да ползваш услугите им. Аз се попарих това лято, като бях на кораб 3 месеца (ЕС и извън него) Първия месец..много умерени разговори, като винаги съм клипвал и са ме набирали от БГ. За който не знае, който звъни от БГ плаща все едно съм в Бг, за мен остаава роуминга (според плана беше 0,44лв/мин ако не се лъжа). Идва фактурата..бам 150лв.. викам ок, спирам се. Почти не съм говорил втория месец..фактура и 180лв :drinking:
Третия месец реших да говоря ей така да видя колко ще ме набоцат тоя път.. 140лв...
Просто като те хванат че си в роуминг те пердашат както им дойде..

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Пон 18 яну 2010 1:01

и аз почнах да се чудя късметлия ли съм нещо или какво - баща ми и майка ми от над 10 години, аз и сестра ми от 5-6... никакви проблеми нито в БГ, нито извън?!
не знам.. проверявайте си плановете преди да излезете в чужбина, защото често ги сменят и може да останете на някой не толкова изгоден за страната, в която ще ходите, вижте пък там мтел с кои оператори работи и т.н.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пон 18 яну 2010 10:17

Ами и аз не съм имал проблеми с МТел досега, а откак се помня имам техен телефон...
И роуминг съм ползвал много пъти и тука... и досега нямам проблеми - квото си говоря, толкова си плащам..
Според мен, повечето хора не си правят сметката правилно и после не им се плаща

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 18 яну 2010 10:26

аха
ментел са страшни

споменавал съм го и друг път тук във форума

по времето на грашнов мой приятел установи, че го цакат

отиде при нотариус - извади картата от телефоана запечатаха я в плик и в касата на нотариуса в присъствие на 5 свидетели

след месец - пак дебела сметка :)

е стигнаха до споразумение с грашнов без съд- всичките телефони на фирмата му станаха безлимитни и безплатни !

не вярвам от тогава до днес нещо да се е променило

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пон 18 яну 2010 11:08

И аз засега съм по-скоро доволен от мтел, вече 10 години съм при тях. Не съм ги хващал да ми пишат да съм говорил чужди номера, но на теория е възможно да са ми писали повече време с познатите, не знам. Според мен е невъзможно да се каже "тия се честни, а пък тия цакат" - всеки има съответно добър и лош опит от всеки един оператор.

One написа:по времето на грашнов мой приятел установи, че го цакат
отиде при нотариус - извади картата от телефоана запечатаха я в плик и в касата на нотариуса в присъствие на 5 свидетели
след месец - пак дебела сметка :)

Този случай съм го чувал и аз само дето не знаех какво е било споразумението. Според мен малко им е взел

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 18 яну 2010 11:11

докато един или друг оператор не пусне услугата, с която да можеш в реално време да видиш на телефона си на момента какво дължиш - значи те цака !!!

Потребителски аватар
holy_man
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот holy_man » Пон 18 яну 2010 23:27

Към колегата kokobraiz, ако си си платил фактурите преди да е изтекъл срока за плащане на неустойката- не дължиш нищо. Ако е минал срока от 1 месец дължиш 12 лв. Ако искаш ми прати ГСМ номера ти на ЛС- и ще получиш точна информация. :) Лека вечер от мен :)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”