Предлагат от 16 години да се взима книжка и още.....
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Предлагат от 16 години да се взима книжка и още.....
Какво само за Америка ми говорите бре колеги. Дайте да помислим мъничко. Децата от нормални семейства ще карат старите коли на родителите си, поне известно време докато им вземат други. Децата на баровците ще се търкалят в лъскави кочини, щото има кои да им ги купи. И в това няма нищо лошо. Но като си говирим за чуждите/развитите/ страни, дайте да си говорим кое как е. Тия там дето взимат книжка, трябва да карат с придружител и в много от страните е налице ограничение в мощността на колата която могат да управляват до навършване на пълнолетие. А тук за такова нещо изобщо не се казва. Тук едва ли ще се спазва това за придружителя, та камо ли да се въведе ограничение за колите им. И после гледаме новините как някой киндер бързащ за училище прегазва хора на някоя спирка 

това са приказки на вятъра.
до вчера забраняваха над 1.6 да карат младите и вечер.
това някой е нямал работа и си е чесал езика.
според мен няма как да стане в България.
- yarek
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 2000
като се спомням себе си на 16, не бих дал на такъв човек книжка

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Няма какво да се учудваме в това им действие, не виждате ли че те се чудят от каде да изкарват пари, кой ще чака тия 16-се годишни да станат на 18 за да изкарат книжки, колко се може по рано да изкарват пари, това е милата ни държавица. Но лудият си е луд не на 16 и на 50 години да е , ако си няма нищо на горният етаж няма кой да ни помогне. Да ни пази господ
всичко друго си идва от самосебеси!
Та аз напоследък избягвам и колата да карам че не се знае с какъв лудак ще се срещнеш и какви неприятности ще си забъркаш, после иди се оправай.
Положението вместо да се затяга, то все по зле става.
Трябва не от 16-години да изкарват книжка, а след 22 да взимат!

Та аз напоследък избягвам и колата да карам че не се знае с какъв лудак ще се срещнеш и какви неприятности ще си забъркаш, после иди се оправай.
Положението вместо да се затяга, то все по зле става.
Трябва не от 16-години да изкарват книжка, а след 22 да взимат!
- digo_pl
- Автомобил: omega V6
- Двигател:
- Контакти:
Дано някой в парламента спре това безумие, всичката "мара втасала", ами и това...!
Пък и адски глупаво да ограничаваш на кубици..., че то такъв мотор 1.6 може и 70 може и 170 коня да има
Пък и адски глупаво да ограничаваш на кубици..., че то такъв мотор 1.6 може и 70 може и 170 коня да има

-
- Автомобил:
- Двигател:
Layer написа:това са приказки на вятъра.
и аз съм на това мнение. до вчера се чудиха какви мерки да вземат за младите шофьори, то не бяха кубици, то не бе да не се кара вечер, с придружители и т.н. а пък сега щели на 16 да вземат книжки

Айде нема нуждаа

- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Хора, спокойно бре.
Това е поредното предложение за законопроект на някой си депутат, който се чуди как да покаже дейност.
Както и предложението за ограничаване на кубиците на двигателя за младите шофьори (както колегата споменава, то може и 70, може и 170 коня да бъде), недомислица на човек, който няма представа как неговата идейка може да се наложи на практика.
Докато нещо не бъде публикувано в Държавен вестник, то е само локум.
Това е поредното предложение за законопроект на някой си депутат, който се чуди как да покаже дейност.
Както и предложението за ограничаване на кубиците на двигателя за младите шофьори (както колегата споменава, то може и 70, може и 170 коня да бъде), недомислица на човек, който няма представа как неговата идейка може да се наложи на практика.
Докато нещо не бъде публикувано в Държавен вестник, то е само локум.
- PeshoVW
- Автомобил: VW Golf II
- Двигател: EZ
- Контакти:
Aneto написа:...Луда държава сме и това си е.
Не дай боже да го приемат това безумие...
Това само някой болен мозък може да го измисли ... само се чудят от къде да си напълнят гушите.

България вместо да се оправя тя все повече и повече започва да потъва...

- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
И аз подкрепям мнението,че още килъри на пътя изобщо нее добре.Относно образованието всичко е пак за пари- те и сега се продават листовките на черните "европейци",просто тогава няма да има толкова много спънки и ще се продават като хляб.Нека да карат като искат 16 годишните,ама курса им на обучение да е 2 години и като си навършат пълнолетието да ви вземат така желаната книжка.
- iGolf
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз мислех пък че най разумно би било да се дава книжка на 21 а те малоумниците ще ги пущат от 16 годишни,що за идиотска държава сме бе

може да се изкарва на 16 ама да я дават на 18.(ние да не сме разбрали)
аз примерно нямах 18 като карах курсовете и после изчаках и ми я дадоха.
преди 12 години става това.
аз примерно нямах 18 като карах курсовете и после изчаках и ми я дадоха.
преди 12 години става това.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
С ръка на сърцето си признавам, че на 16 нямах капка мозък. На 18 имах малко повече, но едва на 24-25 осъзнах какво чудовище и каква заплаха е автомобила....
Да дадеш на 16 годишен право да кара е като да му дадеш автомат узи....

Да дадеш на 16 годишен право да кара е като да му дадеш автомат узи....

- valcosel
- Автомобил:
- Двигател:
Тия хора са ненормални! 

- stan4o_mc
- Автомобил:
- Двигател:
Ако ми бяха дали книжка на 16... гарантирано щях да карам по-кротко, отколкото сега. Още не бях схванал колко заспаленяци има на пътя и се увличах по стадото и карах мудно и застреляно. Ама карах рядко, щото нямах китап. Де да знам... можеше с други шоферски навици да се сдобия... Иначе, верно не сме дорасли за книжки на 16. Винаги има изключения, но обобщението - скапани и незаинтересовани родители + недъгава среда + алкохолизирани наркомани + "нямащи идея какво правят" учители + всеобщата анархия = общество неспособно да отглежда 16 годишни шоферчета. Аз така ги виждам нещата. Хубаво има изключения, ама в Пловдив гробищата са претъпкани, а не сме от градовете с много идиоти. Държим над средното културно ниво за страната. А как ли е другаде...
С много условия, много забрани, много следене на забраните и условията... съм за. Когато един човек е заставен да спазва много ограничения тогава, когато гради навици, то непременно част от това ще му остане и в последствие. Смятам, че така ще стават по-добри шофьори, отколкото сега. Не вярвам обче, че в милата ни родина има сила, която може да синхронизира така нещата, че системата да работи в полза, а не във вреда на учащите се, както и на невинните по пътя. По-скоро ще се получи многослойна корупционна система, отколкото нещо работещо, но все пак, на теория, съм за подобно нещо.
С много условия, много забрани, много следене на забраните и условията... съм за. Когато един човек е заставен да спазва много ограничения тогава, когато гради навици, то непременно част от това ще му остане и в последствие. Смятам, че така ще стават по-добри шофьори, отколкото сега. Не вярвам обче, че в милата ни родина има сила, която може да синхронизира така нещата, че системата да работи в полза, а не във вреда на учащите се, както и на невинните по пътя. По-скоро ще се получи многослойна корупционна система, отколкото нещо работещо, но все пак, на теория, съм за подобно нещо.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”