Бързо изтощаване на акумулатор
- stanko_g
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Бързо изтощаване на акумулатор
да не го караш на къси разстояния само ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да горе доло 4-8 км макс. След това примерно лесно се пали ама е трудно първия път за деня. Вече даже и радиото непускам ама фаровете няма как.
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Аз винаги съм карал по 5-8км и никога не е имало проблеми с фарове, музика и парно. Не е в късите разстояния проблема.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Значи е от тия отечки. Сега ще отида при един майстор, ще закарам стария акумулатор и ще видя какво ще каже, ако трябва ще копувам нов. 

- VW`VENTO
- Автомобил: VW BORA 1.9TDI
- Двигател: AHF
Dead man написа:АЦ Делко са доста добри...
преди година и четири месеца си купих такъв и съм доволен от него.Целогодишно и денонощно си карам на фарове и доста често си бича баса на музиката и проблеми не съм имал до сега.Миналата зима в големите студове се представи отлично.Доста често карам все на къси разстояния
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ходих на майстор аз и ми измери отечката която дава - 0.2 ампера. Пича ми каза че акумулатора е прекалено разреден и ако не карам 3-4 дена можел да замръзне. Сложиха ми служебен акумулатор и утре ще отида си взема моя, като ми казаха че ще му сменят течността и ще го заредят цяла нощ.
Добре ли направих, смисъл аз мисля че е добре щото може от течността да е било а и по добре да дам 10 лв и да пробвам защото може да работи доста по-дълго време
Добре ли направих, смисъл аз мисля че е добре щото може от течността да е било а и по добре да дам 10 лв и да пробвам защото може да работи доста по-дълго време

- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Mihail_Dimov написа:Е колега то за 2-3 дена няма смисъл, някаде сигурно на 1 месец идва проблема. 2 седмици след зареждането проблем няма. Третата пали но си личи че е със зор а вече накрая трябва да помпя газ за да запали.
Благодаря за цените, ще зная дали ще се опитат да ме прекарат
мерил ли си електролитна плътност? може да си за доливане на електролит/дестилирана вода. ако само са ти го зареждали без да го проверяват е нормално да пада
-
- Автомобил:
- Двигател:
vw_golf_4_tdi написа:Mihail_Dimov написа:Е колега то за 2-3 дена няма смисъл, някаде сигурно на 1 месец идва проблема. 2 седмици след зареждането проблем няма. Третата пали но си личи че е със зор а вече накрая трябва да помпя газ за да запали.
Благодаря за цените, ще зная дали ще се опитат да ме прекарат
мерил ли си електролитна плътност? може да си за доливане на електролит/дестилирана вода. ако само са ти го зареждали без да го проверяват е нормално да пада
Ми както казах по-горе пича ми каза че ако 3-4 дена не го крама ще замръзне. Много е бил разреден.

Колега, ако няма утечки, сменяй акумулатора. Аз имах такъв яд с BOSCH Silver на стария ми Golf 3, лятото два пъти бутах колата заради него. Немаше утечки, нищо. Накрая го смених и рахатясах.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Отечката е 0.08 на час, при заключена кола без аларма. При пусната аларма 0.5
Сега ще ходя при оня дето ми слага алармата го питам тая аларма що толкова дърпа. Иначе смених киселините на акумулатора и каза че е все едно нов.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги,дайте съвет,с нов акумулатор съм 75 а.ч.колата е поло 1.9 -Д карам основно на къси разстояния 3-5 км. за 3 месеца каране всеки ден ,днес акумулатора се умори ,запали много вяло ,може ли да е паднал за толкова време и да иска да го дозаредя пак.Мисля довечера да го сложа на заряднотго да видим ще има ли промяна.Проверих подгряващите свещи ,супер са ,явно от него е причината.
- snickers_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
като за начло не си пусакй вентилатор ана парното може и да е по добре оти като пуснеш радио парно и фарове и то горе долу се сабира ампеража и алтернатора не може да смогне особено ак имаш некви подгреви и такива
-
- Автомобил:
- Двигател:
Решено е колеги ,положението на акумулатора,излезе стартера ,дошло му времето ще го излекуваме утре и всичко е наред.
- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
опиши по-подробно какво му правихте на стартера за да знаят и колегите,аз смених четки,втулки,бендикс но пак върти едвам-е
двам а акумулатора е нов

-
- Автомобил:
- Двигател:
Вчера карах колата в големите снегове по лозята... Без малко да закъсам на 2пъти но се оправих. Та оставих колата вчера пред блока и днеска излизам да я паля и пак неще.. върти...върти ама неще да запали...
Може ли това да е от студеното време.
п.п. Ей сега смъкнах акумулатора, вкарах в къщи на топло и към 4-20 мисля сляза пред блока го кача видя какво ще стане
Може ли това да е от студеното време.
п.п. Ей сега смъкнах акумулатора, вкарах в къщи на топло и към 4-20 мисля сляза пред блока го кача видя какво ще стане

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”