помогнете прекъсва

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
ivo_rs
Автомобил:
Двигател:

помогнете прекъсва

Мнениеот ivo_rs » Сря 26 апр 2006 10:52

двигателя ми е 1,6 карбуратор с автомат.смукач.пали много лесно като е студена,но като трагна и започва да придърпва като загрее се оправя(след около3-4 мин) но после трудно пали като е топла.питам се да не би да има някакъв чалъм при паленето и защто прекъсва

Потребителски аватар
feb
Автомобил:
Двигател:

Re: помогнете прекъсва

Мнениеот feb » Сря 26 апр 2006 14:20

ivo_rs написа:двигателя ми е 1,6 карбуратор с автомат.смукач.пали много лесно като е студена,но като трагна и започва да придърпва като загрее се оправя(след около3-4 мин) но после трудно пали като е топла.питам се да не би да има някакъв чалъм при паленето и защто прекъсва

Мирише ли на бензин вътре?
Ако да, най-вероятно се дави, докато не загрее достатъчно, за да влезе в действие биметалната пружина, която ти доотваря клапата за въздуха.
И при мен е така.
Не ми остава време да отворя и да си регулирам вакумната простотийка, от смукача, която отваря клапата за въздуха на първата и фаза.

Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Сря 26 апр 2006 19:23

Колата с газово ли е, защото ако е оборотите мн кофти се менят с бензина, т.е. регулирането е трудничко и като загрее така прави.
Ако не е с газово виш свещите, наред ли ти са,ако им има нещо махаи ги и вземаи три полюсови, ако не са такива де.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”