Не съм я засичал,но съм обеден,че е изхарчила повече от обикновено.Моля дайте некаф съвет що да прайм,аз тая кола съм я купил за икономийка,а то кво стана След смяна на катализатор!
След смяна на катализатор!
Онзи ден махнах катализатора на 100 000 км.Сложиха права тръба.Братчеда дори завари задното гърне,че се беше разкачило от скобата.И днес тръгвам за Пловдив.Заредих,сичко ток и жица,колата отпушена и навръщане си поглеждам към стрелката на резервоара
... Бях чувал че махането на катализатора може да доведе до покачване на разхода и май това се получи при мен
Не съм я засичал,но съм обеден,че е изхарчила повече от обикновено.Моля дайте некаф съвет що да прайм,аз тая кола съм я купил за икономийка,а то кво стана 
Не съм я засичал,но съм обеден,че е изхарчила повече от обикновено.Моля дайте некаф съвет що да прайм,аз тая кола съм я купил за икономийка,а то кво стана - apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
Re: След смяна на катализатор!
Давам ти съвет-земи та я засечи и тогва ще има кой да ти отговори, защото и на мен ми се струва, че самолетите в небето са малки, но не е съвсем така 
Това и ще направя.Но аз ти казвам - погледнах стрелката и първата ми мисъл беше " Абе братле,кво стана тука е де*а"
Беше на 3/4 като тръгнах,а на влизането в София беше на 1/4,а аз карам 1.4 тди все пак 
Беше на 3/4 като тръгнах,а на влизането в София беше на 1/4,а аз карам 1.4 тди все пак 
Искаш да кажеш,че тука си пиша некфи измишлиотинки и си праим свободни съчинения,така ли ?morfei1 написа:не е възможно

- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
дори завари задното гърне-може от тук да е проблема с какво го заваря нещо по електрониката да не е заминало.
Братле с оксижен сряза катализатора,с телоподаващо завари гърнето.Нямам представа какво е станало.Преди да го махна ходих до В.Търново.Отиване и връщане - 460 км с точно половин резервоар.Днес до Пловдив и обратно - 270 км с точно половин резервоар.Ае кажете ми сега що да правя,каде да отида и т.н.
-
KirilGeorgiev
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
А от какъв зор го махна катализатора?
От зор че беше на 100к км и като палех колата вътре в купето миришеше на развалени яйца.Отделно че като я настъпех,хич нямаше този ряз ,който има сегаKirilGeorgiev написа:А от какъв зор го махна катализатора?
- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
Тука май сам си даде отговора
Да не би просто да си я ръчнал стабилно и от там да е горила много 
Да не би просто да си я ръчнал стабилно и от там да е горила много -
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,да не си му "отпуснал" края,ей така от мерак след интервенцията..?Ами и аз пътувам често,с 1.3 турбиниран дизел(служебен) и като се "напъна"...ами при 50-55 литра в резервоара..я върна 1/3 ,я не(към8/100)
.Понеже до Пловдив е по-"магистрално",а до В.Т. е 50%"мешано"-ей оттам вадя извод,пък и практически се получава по-нисък разход по дестинация В.Т..Засечи пак и тогава му мисли.Отделно на горното и аз си мисля дали е било необходимо да се маха катализатор на тия км(100к.),на бензинката(1,8МИ) на 170к го махнах залудо...(шума се увеличи само)
Сега малко математика:
условие1:колко е резервоара?(да приемем 55л-като моя)
3/4=(прибл.)41л
1/4=(прибл.)14л
Разлика:27л.
Разстояние(ти казваш 270)
Разход:(прибл.)15
Извод:Постави точните числа в сметката и направи една засечка стил "пълно-разход-пълно"
.Понеже до Пловдив е по-"магистрално",а до В.Т. е 50%"мешано"-ей оттам вадя извод,пък и практически се получава по-нисък разход по дестинация В.Т..Засечи пак и тогава му мисли.Отделно на горното и аз си мисля дали е било необходимо да се маха катализатор на тия км(100к.),на бензинката(1,8МИ) на 170к го махнах залудо...(шума се увеличи само)Сега малко математика:
условие1:колко е резервоара?(да приемем 55л-като моя)
3/4=(прибл.)41л
1/4=(прибл.)14л
Разлика:27л.
Разстояние(ти казваш 270)
Разход:(прибл.)15
Извод:Постави точните числа в сметката и направи една засечка стил "пълно-разход-пълно"
-
SACHO7803
- Автомобил:
- Двигател:
а някой виждал ли е кола на 470 000км с фабрично вградения си катализатор?явно аз съм единствен
щото колата беше на братовчедките ми които живеят в германия и я подариха на баща си--който живее в русе
моторчето мъркаше а салона беше като на кола на 30-40 000км--като ново.та по темата...незнам как си въобразявате че са ви запушени катализаторите--нормално е дори при нова кола като махнеш катализатора да се отпуши малко.а за миризмата....мойта кола е на 3 000км и също отзад мириши адски гадно....е.ееее кво трябва да го режа ли

Колега, не се вкарвай в обороти. Просто не е нормално. Как точно ще ти се вдигне разхода? Ако катализатора ти е окачен с ламбда сонди ок или некакви датчици, но не е и е невъзможно. Ако се вдигаше разхода щеше да се вдигне и на много други. Има много други фактори като насрещен вятър. Имаш ли идея, че намен на един и същ път ми е давало с литър повече заради насрещен вятър, по бордови
?
Ами какво да ти кажа емо,140-160
На едно място 180...,в Пловдив смених горивен и филтара на климатика
Може и да не съм видял правилно стрелката... Резервоара маи ми е 45 литра.Поне това видях в книгата му,която цялата е на ИТАЛИАНСКИ
Ще я засичам следващият път.Не съжалявам че го махнах.
На едно място 180...,в Пловдив смених горивен и филтара на климатика Re: След смяна на катализатор!
Тогава недей да пиндзиш, че разхода ти се е вдигнал колега. Щот и моята с 100 харчи 5.5л ма с 200 харчи 7.2л

Върни се в “Дизелови агрегати”