надупчени дискове на GTI

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: надупчени дискове на GTI

Мнениеот KirilGeorgiev » Вто 19 яну 2010 21:12

Да ги надупчиш да ги нарежеш за някоя друга екстра да си мислил? Хората ти обясняват че не става тази работа ама ти си знаеш твоето.

Потребителски аватар
staff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот staff » Вто 19 яну 2010 21:21

mitko_pi4a_lc написа:
staff написа:
bandidko1 написа:Аз от личен опит мога да кажа, че ако са ти хубави дисковете (не някой боклуци от 25лв бройката) няма проблем с дупченето(стига да се правят от човек който знае какво прави). На моята единичка са ми надупчени и четирите диска, не са най-скъпите, но АП ЛОКХИЙД са една доста добра марка за среден клас части. Вече 30 000км карам с тях и нито са се искривили, нито са се нацепили! Така че става да се направят, но всичко трябва да е точно исчислено.

Аз също говоря от личен опит и ти гарантирам , че при претоварвне се напукват!Незмам ти как караш , но ако използваш спирачките по агресивно , пукнатините ще са факт!Ако само се возиш наляво - надясно , няма проблем , може да се надупчат за гъзария , друг е въпроса има ли смисъл?Относно направата всеки с елементарни познания с работата с фреза ще ги направи без проблем!

ти значи си гупчил така ли да рабирам,ми да използвам доста агресивно спирачките и заради това искам да го правя това не го правя за газария а да имам полза от това
по-принцип искам да ги надупча и нарежа но ако не става с дупкането поне да ги нарежа!!!значи задните дискове не ме притесняват(ако не съм споменал искам да правя и 4-рите диска)предните ме притесняват.....а незнам колко да са големи дупките и по колко дупки да им правя

Аз лично не съм дупчил , нямам фреза , карал съм с надупчени дискове , напукаха се на втория ден и ги махнах!След това си взех надупчен модел на BREMBO , разликата в спирането беше усезаема , докато при ръчната изработка положителен ефект нямаше!Брембото също се понацепиха , но много слабо и след 10 000км.И в двата случая накладките бяха TEXTAR sport нещо си.Накрая си взех BREMBO с канали(без дупки) с накладки OMP.Комбинацията е превъзходна-гарантирам!
Съвета ми е да НЕ дупчиш дискове а да си вземеш дискове с канали или да си ползваш оригиналните дискове с по хубави накладки.Накладките имат много по голямо значениее от дисковете.Не на последно място , важна роля играе и спирачната течност(не по-малко от DOT4).Убеден съм че при подмяната на гореспоменатаите(ако не си ги сменил разбира се) ефектът от спирането ще е далеч по-добъп от надупчени дискове!

Потребителски аватар
mitko_pi4a_lc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitko_pi4a_lc » Вто 19 яну 2010 21:25

ок ами да ги нарежа както това брембо не искам да си вземам брембо штот не са истински

Потребителски аватар
shh
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shh » Вто 19 яну 2010 21:28

Аз съм с саморъчно дупчени дискове не са се нацепили още :evil: .Дупчих ги с 4мм. бургия и после лека фаска с 7мм. Ефект има малко ,по добре им направи нарези на фреза по хубаво се чистят накладките .

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Вто 19 яну 2010 21:50

Братленце, имаш ЛС :wink:

Последна промяна от apa6o на Сря 20 яну 2010 19:30, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mitko_pi4a_lc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitko_pi4a_lc » Вто 19 яну 2010 22:42

apa6o написа:Вместо да ги нарежеш, защо не се замислиш за един парашут дето да се изстрелва и да спира колата, нали си гледал топ фюел драгстерите как са mhihi
Аман значи от подигравки с безопасността. Ако ти беше за ефекта от спирането, отдавна да си си куил читави части от магазина, ама тая пуста гъзарийка само за стил НФС :не:

много си умен ти бе,ако обичаш въздържаи се

Потребителски аватар
D'oh
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот D'oh » Сря 20 яну 2010 11:10

Земи образец от моторен диск или с флекс леко ги понадраскай, има същия ефект :drunk

Потребителски аватар
fly_free
Автомобил: т5
Двигател: вrr
Контакти:

Мнениеот fly_free » Сря 20 яну 2010 11:13

Колега,преди 30 години си надупчих първите дискове на Москвича тогава.
Плюсовете на това дупчене са ,че дисковете стават по леки,по трудно се изкривяват и чистят накладките. Не на последно място е по добрата вентилация.Дупченето става по специално програма за да има симетричност по отношение на баланса и покриваемост по отношение на накладките.Материала на диска в повечето случаи е високоякостен чугун и не е проблем да се надупчи.Трябва да се внимава дупката да е само във мястото където е канала за охлаждане на вентилирания диск ,а не във реброто.
В България се продават продуктите на Steinhof които са заводски надупчени и балансирани.За разлика от ментетата, поне са истински.
Нарязването е също е добро решение ,но от него се износват по бързо накладките.
0888 32 76 23 ако ти трябва повече информация.

Потребителски аватар
mitko_pi4a_lc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitko_pi4a_lc » Сря 20 яну 2010 17:39

днес говорих спофесионален стругар и тои ми каза 4е ако ги надуп4а както трябва няма да има проблем но ми каза че по-добре да ги нарежа щяло да има по-голям ефект

Потребителски аватар
chirenski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chirenski » Сря 20 яну 2010 17:58

Поредния "умен" голфаджия (извинявам се на другите колеги, но именно заради такива мозъци може да ви е срам какво карате) ...

Сега лично към "пича" - ти нормален ли си ?! като си пич що не вземеш да си купиш нормални дискове както правят пичовете с вървящи коли или твоята е най-бързата ?! на такива като тебе не трябва да им дават книжка до живот аман от умопомрачени ...

mitko_pi4a_lc написа:днес говорих спофесионален стругар и тои ми каза 4е ако ги надуп4а както трябва няма да има проблем но ми каза че по-добре да ги нарежа щяло да има по-голям ефект

защо не вземеш да ги махне ще има по-голям ефект ...

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Сря 20 яну 2010 18:21

Аз пак да питам автора, ква кола мисли да спира, че до тук никъде не се каза в прав текст? И вместо да си дупчиш дисковете за да спираш по-бързо, да ми отговориш на няколко въпроса първо. Кога за последно си сменял спирачна течност на тая кола, като търсиш спирачки? Що не си смениш цилиндърчетата, с по-добри/4 или 6 бутални/, и си карай с тия дискове. Гледам че мислиш да дупчиш само предните /сигурно щото се виждат повече :?: /. А помисли ли че има някакво съотношение на спиране, което производителя на тая кола е заложил между преден и заден мост. Ти в един момент го променяш, и очакваш чудеса :screwy Ако ще дупчиш/режеш го прави и на двата моста, за да не се чудиш после какво става като спираш зимата. Или пък някой хора направо преминават към по-голям диаметър на спирачния диск.

Потребителски аватар
mitko_pi4a_lc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitko_pi4a_lc » Сря 20 яну 2010 19:03

chirenski написа:Поредния "умен" голфаджия (извинявам се на другите колеги, но именно заради такива мозъци може да ви е срам какво карате) ...

Сега лично към "пича" - ти нормален ли си ?! като си пич що не вземеш да си купиш нормални дискове както правят пичовете с вървящи коли или твоята е най-бързата ?! на такива като тебе не трябва да им дават книжка до живот аман от умопомрачени ...

mitko_pi4a_lc написа:днес говорих спофесионален стругар и тои ми каза 4е ако ги надуп4а както трябва няма да има проблем но ми каза че по-добре да ги нарежа щяло да има по-голям ефект

защо не вземеш да ги махне ще има по-голям ефект ...

ари моляте без такива...за пореден път виждам че има "умни" колеги....спести си такива коментари ..:не:за теб

G60

Мнениеот G60 » Чет 21 яну 2010 0:15

joromnt написа:Аз пак да питам автора, ква кола мисли да спира, че до тук никъде не се каза в прав текст?

Колата е АБФ и то доста бърз,много интересно как все се намира някой които да се заяжда и обижда :beat_butt2 Абе човека ви пита конкретен въпрос,що почнахте да се надпреварвате да го обиждате колко луд бил,колко му хлопала дъската,как разбираш ли бил типичен "голфаджия" не можете ли просто да му отговорите човешки,така и така не го прави щото има опасност и толкова,кво се правите на интересни тъп бил искал да се прави на газар и разни подобни глупости :не:

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Чет 21 яну 2010 0:54

viewtopic.php?f=11&t=129859&hilit=%D0%94%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0%BE+%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8Ето я и моята тема но резултата беше същия.То не бяха сравнения с Перник,то не знам си още какво mhihi Зарежи колега нямя смисъл,малко са тези които ще ти дадат съвет.Само да вметна че Професията ми е шоф.на камион и карам из цяла българия.И точно колегата дето ми се хвали от Пловдив(Нищо против Пловдивчани)Мога да му кажа че тва е един от градовете с най скапаното каране.Случвало ми се е да чакам по 5 мин. за ляво и никой да не те пуска.Виж София е друго още третата кола ти светка и минаваш :да:Така че ако може да помогне някой на колегата нека го направи.Ако не знае по добре да не говори :да:

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Чет 21 яну 2010 1:04

Искам и аз...кажете как да надупча дисковете, пернишката регистрация си я имам :wink:

Върни се в “Направи си сам!”