проблем с предно пасажерско ел. стъкло. Не се вдига

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dj_nako
Автомобил: Golf 5 tsi
Двигател: BMY 2007

проблем с предно пасажерско ел. стъкло. Не се вдига

Мнениеот dj_nako » Пон 18 яну 2010 22:03

Значи прибирам се след работа и на паркинга забелязвам че пасажерското ми стъкло се е смъкнало. Влизам, паля и се опитвам да го вдигна от копчето което е на ръкохватката на шофьорската врата....е не се вдига, натискам от копчето на пасажерската врата и от там не се вдига. Излизам от колата и заключвам с ключ и задържам, стъклото се вдига, но като отключа вратата стаклото автоматично се смъква. След дълги мъки и опити се оказа че при отключена врата не може да се вдига стаклото а само да се смъква от който и да е бутон, при заключена врата от ботчето на вратата стъклото си се вдига и смъква без проблем. От какво се получава така?

Потребителски аватар
Golf 3 Yahting GT
Автомобил: VW GOLF III YACHTING GT VARIANT
Двигател: AEK 1.6-74kW - 1996

Re: проблем с предно пасажерско ел. стъкло. Не се вдига

Мнениеот Golf 3 Yahting GT » Пон 18 яну 2010 22:09

Здравеи колега.
Провери си кабелите които свързват купето с вратите(намират се в едни гумени маншони). При мен ми правеха подобни проблеми и се оказа скъсани жици. Мисля че това е слабо място на всички 3-ки.
Ако греша колегите ще ме поправят.

Потребителски аватар
mioiox
Автомобил: Allroad
Двигател:

Мнениеот mioiox » Пон 18 яну 2010 22:10

Аз имах подобен проблем - лявото предно стъкло в един момент се движеше само от ключалката, след няколко дни изобщо не се мърдаше наникъде, дясното само се сваляше - оказа се, че има прекъснат кабел в маншона между вратата и купето. Махни гумата (в твоя случай на дясната врата) и прегледай внимателно дали случайно не е станало същото (можеш да погледнеш и лявата). Естествено, ако е така, оправи кабела и сложа термосвиваем шлаух или изолирбанд.

Бих ти препоръчал да направиш тази интервенция преди да си разглобил вратата... Аз в началото се насочих директно към комфорт модула (който е под кората и под найлона под нея), но се оказа безсмислена занимавка.

Пиши после за резултат.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пон 18 яну 2010 22:11

Пробвай да извадиш клемите на акумулатора за една вечер,и може да се оправи.За друго не се сещам.Аз преди време имах странен проблем със шофьорското стъкло и така го оправих.

Потребителски аватар
GolfGtI115
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GolfGtI115 » Вто 19 яну 2010 2:02

И при мен сходен проблем със същия прозорец.Оказа се самото копче на самата врата.незнам каква роля изигра за да не мога да го ждигна от моята но явно има нещо.Отжорих го немстих му буксата и тръгна :shock :063:

Потребителски аватар
dj_nako

Мнениеот dj_nako » Вто 19 яну 2010 20:02

ами аз затворих стъклото като се заключих отвътре и покарах така 1 4ас, стопли се купето вътре и вс се оправи. и вчера и днес нямам проблеми. засега съм заключил колата само с ключ, за да няма активирана аларма че ме страх да не би от нея да е. ако пак се получи този проблем ще опитам с махане на акумулатора защото мисля че от студа и някаде от влагата се е ошашкал я комфорт модула я алармата.

Потребителски аватар
mioiox
Автомобил: Allroad
Двигател:

Мнениеот mioiox » Вто 19 яну 2010 22:18

Малко вероятно да е алармата, защото тя управлява комфорт модулите едновременно - т.е. ако тя се беше бъгнала, щеше да сваля и четирите прозореца (не разбрах дали си с 5 врати) или 2та (респективно при 3). Струва ми се по-вероятно проблемът да е локален със съответния прозорец.

А все пак погледна ли какво е състоянието на кабелите в маншоните при пантите на вратите?

Потребителски аватар
dj_nako

Мнениеот dj_nako » Вто 19 яну 2010 22:42

не съм ги гледал

Потребителски аватар
GolfGtI115
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GolfGtI115 » Пон 22 мар 2010 23:15

колеги,сходен проблеми при мен стана.Отварям моята врата-всички прозорци си бачкат.затварям я не работи никои(само люка)!!!Проверявах кабелите на моята врата вс си е наред.несъм ги замервал.Този проблем се получи след автомивка :screwy незнам какво точно се е бъгнало но не ми бачкат стъклата :cry:.Пускам си алармата и прозорците си се вдигат ако съм ги отворил.Значи ли това че не е от комфорт модула?!

Потребителски аватар
dj_nako

Мнениеот dj_nako » Вто 23 мар 2010 19:14

когато затвориш вратата и натиснеш копченцата и не бачкат, дай на контакт, задръж 1 сек., изключи контакта и пробвай пак и би трябвало да си работят на затворена врата след това секундно подаване на контакт-а.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”