Как се сменя антифриз в сервиз ТЕМПО - продължението

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Вто 25 апр 2006 23:04

Някой от сервиза в Младост се е регнал тук с ник "mladost serviz" и най-вероятно ще прочете всичко това, дано да има ефект.

Ето и цитат от изтрит пост на този човек
mladost serviz написа:Много моля хора на които колите им загряват и смесват маслото и антифриза,след което те пушат по цигара и продължават безпроблемно,да се въздържат от мнение и сплетни.Кои точно са олигофрени си пролича тук във форума.И ако им става само от чужди маики на преклонна възраст-да потърсят специализирана помощ!
Да си източват антифриза ако искат и през ауспуха.
Да си сипват тежка вода ако искат.
Какъв е цвета е важно колкото и при дъвките.
Такива са мечтата на всеки майстор - главорез,щом имат излишни парички.

Аз ще си напиша всичко каквото трябва както казвате :D, пък да става каквото ще

Edited by Bratt.
Цитата е взет от темата на "mladost serviz", преди да бъде изтрита.

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Вто 25 апр 2006 23:20

mladost serviz написа:Много моля хора на които колите им загряват и смесват маслото и антифриза,след което те пушат по цигара и продължават безпроблемно,да се въздържат от мнение и сплетни.Кои точно са олигофрени си пролича тук във форума.И ако им става само от чужди маики на преклонна възраст-да потърсят специализирана помощ!
вместо да се извините и да му върнете парите и поправите щетите ти се правиш на хитър -Евала пич дано ти фалира сервиза
:laser :rocketwhore :piss :whip :f_ckyou: :f_ckyou: :f_ckyou: :f_ckyou: :f_ckyou: :f_ckyou: :f_ckyou: :f_ckyou: :f_ckyou: :f_ckyou: :f_ckyou: :f_ckyou:

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Вто 25 апр 2006 23:25

landwarrior написа:
вместо да се извините и да му върнете парите и поправите щетите ти се правиш на хитър -Евала пич дано ти фалира сервиза
:laser :rocketwhore :piss :whip :f_ckyou: :f_ckyou: :f_ckyou: :f_ckyou: :f_ckyou: :f_ckyou: :f_ckyou: :f_ckyou: :f_ckyou: :f_ckyou: :f_ckyou: :f_ckyou:
:deal :да: май е крайно време някои хора да се замислят над израза "клиента винаги ВИНАГИ е прав" а иначе той сервиза едва ли е негов.като е важен колкото при дъвките приятно дъвчене на дъвки "колеги" ние глупаците ще си сипваме антифриз там където не смятат така.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Вто 25 апр 2006 23:44

Аз предлагам отсега нататък да си сипваме антифирза през ауспуха и след това с компресор да надуваме за да го вкараме към мотора през генерацията, защото така той най-добре ще смазва двигателя, също както при пералните и дъффките :(

Утре ще видя дали и какво ще ми отговорят, иначе аз го казах, че от цялата работа те са губещите, защото нито един от този и няколко други форума няма да стъпи там, дори и да си измие колата.

Сега като се замислям и клиентите в Б-я не са много цвете за мирисане, защото някой си мислят, че като си плащат всичко им е позволено, но това е друга тема. Като цяло съм съгласен с идеята на изразаа "клиента винаги има право", въпреки, че всяко правило си изключение. :roll:

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Сря 26 апр 2006 0:02

пич ние не сме проблема , живял съм във Италия 6 годни близо и там книента винаги ама абсолютно винаги има право а пък във Щатите е още по във полза на клиента знаеш ли защо -защоъто има една златна максима
''АКО ДОВОЛНИЯ КЛИЕНТ ТЕ ХВАЛИ ПРЕД 5-МА ЧОВЕКА ТО НЕДОВОЛНИЯ ЩЕ ТЕ ОХУЛИ ПРЕД 55-ЧОВЕКА"" във чужбина го знаят това и дори и по някога кииента да не е прав -гледат пак той да е доволен защото ще се върне рано или късно -тука във България само педали -педерасти -гейове и дървени философи правят бизнес -малко са ! ЧОВЕЦИТЕ като ваското1 който си заслужават названието майстор-евала му правя останалите са ПЕДАЛИ

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 26 апр 2006 7:49

по принцип човека от сервиза е прав, че цвета има значение както при дъвките :) нормално антифриза е прозрачен, оцветяват го, за да не вземе някой да го изпие :)

За останалата част - не разбирам :)

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Сря 26 апр 2006 9:34

Първо антифриза действително не се кара по концентриран от точка на замръзване -40град когато това не е необходимо по две причини. Има по малко топлопоглъщате и е с по голям вискозитет и доп излишно натоварва помпата. Един от колегите писа какво смазвал. НЕ съм сигурен доколко смазва уплътненията но най-макто възпрепятсва образуването на корозия по контактните поворъхности която от своя страна скапва въпросните уплътнения и помпата най-малкото протича без време. Дейонизираната вода си е обикновенна дестилирана или обезсолена вода. По-принцип можеш да ползваш и дъждовна вода или снежна вода или много мека вода каквато е софийската.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 26 апр 2006 10:30

просто нямам думи....имаш ли касова бележка за това което са сменяли, иначе недоказуемо...а от КТЗП могат да им отидат на гости и да ги потормозят малко

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 26 апр 2006 12:04

вискозитета на концентрата е абсолютно същият както и на разредения :) не се заблуждавайте колеги :)

Еинствената грешка на майсторите е, че на са му източили целия антифриз и по този начин са омешали стария с новия, което не е ясно колко е фатално, но щом производителя е казал, че не трябва да се смесва, е редно да го послушаме.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Сря 26 апр 2006 12:09

Най-много ме ядоса факта, че ми изсточиха само 2.5-3.0литра от старата охладителна течност, а колата събира 6.5литра.
Но няма значение, станалото станало. Нямам какво да кажа повече по темата и според може да се заключи.

Последна промяна от niikoo_1 на Сря 26 апр 2006 12:17, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Сря 26 апр 2006 12:13

Е кажи поне каква е развръзката де :).

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Сря 26 апр 2006 12:25

Muncho написа:Е кажи поне каква е развръзката де :).

Ми никаква пратиха ми писмо, което не искам да пускам тук, защото смятам, че стана от мухата слон.

Положението остава такова какво беше преди, но не ми дреме и не ми се занимава повече, те са губещия от цялата ситуация, дано да са го осъзнали.
Иначе им пожелавам успех и искам да кажа, че целта ми не е била да им оронвам авторитета, доволен съм от бензиностанцията и горива, но не и от сервиза - това е цялата работа. :wink:

Айде някой да удря катанеца, че стана егати драмата тип "Искрено и лично". Вече изпих студената водица.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 26 апр 2006 12:28

Ок засега :lock:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”