Термостат - къде се намира и как се сменя.
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Re: Термостат - къде се намира и как се сменя.
сега гледах в текдок и там на валер го дават на 87 градуса а в каталога им го дават на 95 

- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
винаги съм препоръчвал да се купуват термостати от порше или юнитрейд, даваш повече пари (на един път) но не се занимаваш повече с този проблем. 

- Nikkolay
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз мисля утре да купя Wahler от V&D Auto,официален вносител на Валер са и термостата струва 16 лева. 

-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO

- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Не става, аз съм с такъв и ефекта е същия - 75-80 градуса и 90 само в града на място.Nikkolay написа:аз мисля утре да купя Wahler от V&D Auto,официален вносител на Валер са и термостата струва 16 лева.
Купи си оригинален.
купи си бер от ауто+ или от някой свестен магазин .при минус 10 на магистралата с 4та степен на парното под 80 не пада 

- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
ahhi написа:купи си бер от ауто+ или от някой свестен магазин .при минус 10 на магистралата с 4та степен на парното под 80 не пада

п.п. купи си от Сакар Ауто или от Порше София Изток/Запад

най-искрено те съветвам

- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
проверете си перките на вентилатора първо преди да купувата 2-3 термостата
е аз казвам че от ауто+ го зех за 14-15лв мин година и вече няколко месеца не мърда от 90
градско и извън, който иска да дава по 50
пп това ми е 1ви и единствен термостат..

- IvanMan
- джедай
ahhi написа:купи си бер от ауто+ или от някой свестен магазин .при минус 10 на магистралата с 4та степен на парното под 80 не пада
ако термостат е читава не трябва въобще на мърда от 90 градуса.
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
IvanMan написа:винаги съм препоръчвал да се купуват термостати от порше или юнитрейд, даваш повече пари (на един път) но не се занимаваш повече с този проблем.
Не съм съгласен напълно с тебе. Карам с термостат закупен от Юнитрейд. Извънградско ми държи 75-80 градуса. Цената му беше 50++ лв. Това за термостата. А има и друго:
Преди време си купих датчик за високото налягане на маслото от Юнитрейд. Издържа точно 5-6 месеца и изби масло от него.
Всичко е китайско само дето едното е в пъти по-скъпо от другото защото има щампа VW.

- IvanMan
- джедай
купих си термостат от юнитрейд преди 3 години и досега нямам никакви проблеми.колата загрява за 2-3 км. зимата и не мърда от 90 градуса след като загрее.
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
IvanMan написа:купих си термостат от юнитрейд преди 3 години и досега нямам никакви проблеми.колата загрява за 2-3 км. зимата и не мърда от 90 градуса след като загрее.
И аз така, купих си термостат преди повече от две години от Сакар Ауто (на Околовръстното при Овча Купел), цената беше около 50лв. До сега работи перфектно, държи точно 90 градуса.
Но като гледам мненията на колегите, май ние с Ванката сме късметлии, щом има и "оригинални", които не работят правилно.
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Hello there!
Термостат чисто нов може да запече и за 1 седмица може и изобщо да не запече, няма значение от 50лв. или 15лв. просто има дефектни.
Преди два месеца си смених старата кола термостата с който я карам от вече 6г.(за всеки случай) с такъв от 15лв. - никви ядове.
На по-новата го смених преди година пак с такъв от 15лв. никви ядове и на нея го смених не щото е запекъл а за всеки случай.
А ако всички производители ги тестват с пистолет за горещ въздух на температура над 200 градуса за по-бързо ... надали е достатъчно читав тест.
Термостат чисто нов може да запече и за 1 седмица може и изобщо да не запече, няма значение от 50лв. или 15лв. просто има дефектни.
Преди два месеца си смених старата кола термостата с който я карам от вече 6г.(за всеки случай) с такъв от 15лв. - никви ядове.
На по-новата го смених преди година пак с такъв от 15лв. никви ядове и на нея го смених не щото е запекъл а за всеки случай.
А ако всички производители ги тестват с пистолет за горещ въздух на температура над 200 градуса за по-бързо ... надали е достатъчно читав тест.
- Nikkolay
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Днеска го смених термостата, сложих Валер от D&N Auto, обаче пак същата работа, държи си 80 градуса и само в задръстванията става 90 

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”