Тест за интелигентност
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Re: Тест за интелигентност
Бре той Деян самия е забраил,че го е пускал вече ,пък ти се караш на момчето!
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Тест за интелигентност
веселин написа:Бре той Деян самия е забраил,че го е пускал вече ,пък ти се караш на момчето!![]()
![]()
![]()
Абе помня, че съм го правил вече, но наистина бях забравил, че темата съм я пускал аз
- Lady_DIABLO
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- gstoyanov
- Автомобил:
- Двигател:
Ето ви още една задачка - "За котката и въжето":
Обикаля се земята с едно въже (например по екватора) и неговата дължина се увеличава е още 10 метра (отпуска се). Така удълженото въже се разпределя да е на равно разстояние от земята (един вид концентрично, като обръч).
Може ли през така получената пролука да мине котка? Да/не и защо?
Отговори от типа: "въжето се повдига и котката се промушва"; "котката изкопава тунел под въжето"; "през котката предварително минава валяк" и други подобни не се приемат.
Обикаля се земята с едно въже (например по екватора) и неговата дължина се увеличава е още 10 метра (отпуска се). Така удълженото въже се разпределя да е на равно разстояние от земята (един вид концентрично, като обръч).
Отговори от типа: "въжето се повдига и котката се промушва"; "котката изкопава тунел под въжето"; "през котката предварително минава валяк" и други подобни не се приемат.
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
Varbona написа:Мен ме кефи, че Батмилко го е правил теста и сега пак. Само не разбрах как от резултат преди 160, сега пита за отговори
то след 1-2 правения всеки може да го докара на 160, не е това въпроса....въпроса ми още тогава беше как го показва да пише над 160...а че е стар теста знаех, но нещо което си правил отдавна не пречи пак да се пробваш....но иначе браво варбонов, наблюдателен си
- kotse_botse
- Спортист - антипияница
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
gstoyanov написа:Ето ви още една задачка - "За котката и въжето":
Абе според мен може, ама ей сега ше напиша обяснението, че е дългичко, а и нещо ми се струва нелогично и искам още малко да го осмисля
- kotse_botse
- Спортист - антипияница
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Такаа, ето матем. обяснение.
Нека обиколката на въжето в началото(обиколката на земята) е О, а радиуса е R.
=> O = 2.П.R , където П = 3.14
След това въжето се увеличава с 10м. т.е. обиколката му става О + 10, а радиуса нека бъде R1. Нека с Х означим раликата м/у двата радиуса т.е. R1 = R + Х.
=> О + 10 = 2.П.R1 = 2.П.(R + Х)
От първото уравнение заместваме О във второто и се получава:
2.П.R + 10 = 2.П.(R + Х)
2.П.R + 10 = 2.П.R + 2.П.Х
10 = 2.П.Х
Х = 5/П
Х = 1.6м, приблизително
Т.е. разликата в радиуса на двете обиколки е 1.6м., което означава, че ако увеличим с 10м. въжето, то ще е на разстояние 1.6м. от земята и под него може да мине не само котка, ами и доста по- голямо животно.
Мен голямата разлика ме притесни в началото, но изчисленията изглеждат верни, дано не съм сбъркал нещо...
Нека обиколката на въжето в началото(обиколката на земята) е О, а радиуса е R.
=> O = 2.П.R , където П = 3.14
След това въжето се увеличава с 10м. т.е. обиколката му става О + 10, а радиуса нека бъде R1. Нека с Х означим раликата м/у двата радиуса т.е. R1 = R + Х.
=> О + 10 = 2.П.R1 = 2.П.(R + Х)
От първото уравнение заместваме О във второто и се получава:
2.П.R + 10 = 2.П.(R + Х)
2.П.R + 10 = 2.П.R + 2.П.Х
10 = 2.П.Х
Х = 5/П
Х = 1.6м, приблизително
Т.е. разликата в радиуса на двете обиколки е 1.6м., което означава, че ако увеличим с 10м. въжето, то ще е на разстояние 1.6м. от земята и под него може да мине не само котка, ами и доста по- голямо животно.
Мен голямата разлика ме притесни в началото, но изчисленията изглеждат верни, дано не съм сбъркал нещо...
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “ОФФ-Топик - други”