НЕ зареждайте от LUK Oil !!!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Re: НЕ зареждайте от LUK Oil !!!

Мнениеот BeckoTDI » Сря 20 яну 2010 20:39

Може би всичко си зависи до определена бензиностанция на дадена верига, до определена партида на горивата. Всеки си има лични предпочитания и бяга от някоя бензиностанция или пък пристрастия към друга.
Аз си сипвах на Лукойл няколко месеца подред докато не станаха под 0 температурите. 4 нови свещи + нов акумулатор звяр и колата пали тегаво :roll: Изгорих "гадната" нафта, започнах да сипвам омв алпин и вече ми харесва как пали, определено усетих голяма разлика :)

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Сря 20 яну 2010 22:59

явно си е до бензиностанция
от 5 гониди зареждам на лук оил бензин и газ и няма проблеми
преди време няма да забравя ходих от сливен до варна,на отиване заредих от сливен и голфето изготи 14 литра газ до варна, и понеже бутилката е 30 литра да не си правя експерименти дали ще стигне или не заредих на лук оил в варна, като се прибрах пак зареждам догоре и събра 25 литра газ

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 20 яну 2010 23:05

Така както чета, явно колегата е попаднал точно на този момент в който преди него явно цистерната е зареждала бензиностанцията и явно той е попаднал на менте нафтата! Аз лично когато видя цистерна на бензиностация, повече от 2,3 дни не стъпвам там щото знам че ще ме прецакат! То е ясно че всичко се смесва с вода и някакви химийй, чисти горива няма в България! Но няма гаранция че при друга бензиностанция няма да му се случи същия номер!
Ония ден зареждах на бензиностанция Еко, след зареждането бръкнах в гърлото на резервоара и мириснах бензина, миришеше на Газия! След 2 дни заредих на ШЕл.. след зареждането пак бръкнах и мириснах бензина пак миришише на Газия! Явно всички бензиностанции се зареждат от един доставчик, всичко друго е късмет!

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Сря 20 яну 2010 23:26

Аз винаги зареждам само от Луй Ойл и до сега не съм имал проблеми нито с бензин нито с газ, но като гледам постовете на колегите относно тази фирма май ще премина към ОМВ.

Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Мнениеот theraven » Сря 20 яну 2010 23:30

Като карах бензинка винаги зареждах на един конкретен Лукойл (в Нова Загора, до Хепи) и бях много доволен. Наскоро ми се наложи да заредя голфа с нафта оттам и не ми хареса горивото. Нямаше проблеми, но колата палеше тежко и беше по-мудна.

siem
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siem » Сря 20 яну 2010 23:43

Чета и му се чудя на акъла на афтора.Пич Румъния ти е по близу от колкото на мен "Лъвов мост"Иска се само лична карта и застраховка.Ако живеех в район близик с някоя граница-бензин а и не само щях да зареждам от там.
Аз и сега когато ми трябва повечко гориво ходя до Пирот макар, че ми е по далечко,и трябва да ви кажа, че разликата м/у българския 95 и сръбския е от небето до земята...

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Чет 21 яну 2010 9:21

Последното е абсолютно вярно.. в Сръбско съм зареждал на нещо като М-ко (червено) не помня точно ,усещането в колата е като унгарски Шел.. а той няма нищо общо с Шел БГ и каквито и да е други горива. Голфа лети :) ..

Потребителски аватар
goderzi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот goderzi » Чет 21 яну 2010 9:47

Явно зависи от самата бензиностанция.
Самите управители или служители да си връткат далаверки...
Аз от 2 години зареждам на Лука,защото ми е на 500 метра.
Обслужването бива и Добър ден ми казват :wink:
Но на Момин Збор на Лука ги хванах в издънка и бях бесен...
Просто не спирайте там !

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 21 яну 2010 10:12

Абе сега ако трябва да съм честен на моя Голф съм сипвал нафта на 3 вида бензиностанции - Еко, ОМВ и Лук Ойл. Ми за Лук се знае, че са мно'о зле, на ОМВ и Еко нафтата е един дол дренки и е що годе добре.

НО има едно голямо НО :!: Като дойде колата имаше 1/4 резервоар Италянска нафта с, която колата вървеше по съвсем различен начин и тресеше на празен ход пъти по-малко.

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Чет 21 яну 2010 10:21

siem написа:Чета и му се чудя на акъла на афтора.Пич Румъния ти е по близу от колкото на мен "Лъвов мост"Иска се само лична карта и застраховка.Ако живеех в район близик с някоя граница-бензин а и не само щях да зареждам от там.
Аз и сега когато ми трябва повечко гориво ходя до Пирот макар, че ми е по далечко,и трябва да ви кажа, че разликата м/у българския 95 и сръбския е от небето до земята...

А таксата за моста смяташ ли я mhihi от Българска страна 15 лв май беше ама от другата е 10 евро :012: а иначе има ромпетрол на 150 метра след границата
И понеже съм сипвал на милион бензиностанций из европа само нафта ,мога да заявя че никога не съм видял пяна от нафтата. Сипваш до капачката без грам пяна , а тука пистолета ти изключва 5 литра по рано защото се пени това което сипваш, все едно бира наливаш :dummy:

Последна промяна от POLO PAVLETI на Чет 21 яну 2010 10:25, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Чет 21 яну 2010 10:25

POLO PAVLETI написа:
siem написа:Чета и му се чудя на акъла на афтора.Пич Румъния ти е по близу от колкото на мен "Лъвов мост"Иска се само лична карта и застраховка.Ако живеех в район близик с някоя граница-бензин а и не само щях да зареждам от там.

А таксата за моста смяташ ли я mhihi от Българска страна 15 лв май беше ама от другата е 10 евро :012: а иначе има ромпетрол на 150 метра след границата

12лв от Българска страна и около 26 леи ( което е 13лв) от румънска иначе Petrom (това е първата бензиностанция в Румънско) ми е на 10км от вкъщи ама ше излезе баси зареждането 25лв за отскок и от там вече горивото :shock

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 21 яну 2010 10:27

Петко, съжалявам за гадната новина...
Нищо, не е умрял съвсем, щом можеш да го съживиш :)
А сега бегом при управителя :evil:

П.П. Колеги, на ЕКО нафтата как е? Някакви отзиви?

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Чет 21 яну 2010 10:30

аз пътувах с бус и можеби за това са ми взимали повечко. Нищо де няма значение , при всички положения не си е оферта. По скоро от ТИР -аджиите по паркингите с туби е най оферта , те винаги имат а и често сипват по европа от по читавите горива :да:

Потребителски аватар
dj_runner
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_runner » Чет 21 яну 2010 10:45

А някой който е близо до турската , да ходи да зареди от Турция ли , до колкото помня там 1лит бензин струваше 3.50лв. , а в Румъния колко пари е ?

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 21 яну 2010 10:58

ISRalien написа:П.П. Колеги, на ЕКО нафтата как е? Някакви отзиви?

Ти май не си чел темата внимателно. Няколко човека вече писахме, че е ОК ама пак не е като европейската.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”