Замръзнала кола
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Замръзнала кола
Зависи в колко вода си влязъл. Ако е много, можеш да имаш проблем след това и с лагери. Но аз принципно не бих поливал с топла вода - при тази температурна разлика от около 70 - 80 градуса, да не стане някой фал. А и последващото замръзване не е за подценяване. Преди да правиш каквото и да е, поне опитай да вдигнеш едно по едно колелата във въздуха и да видиш кое не се върти. Да не се окаже, че проблемът не е в тях!
dobrin написа: Преди да правиш каквото и да е, поне опитай да вдигнеш едно по едно колелата във въздуха и да видиш кое не се върти. Да не се окаже, че проблемът не е в тях!
ето това е един много добър съвет, не бях се сетил.
и да снощи преди да оставя колата минах през 2 доста големи локви.
днес не издържах и към 14 часа на обяд полях предните гуми с топла вода-6 кофи ми бяха нужни да махна леда от спирачните апарати.
колата тръгна, покарах я 20 км. и да видим тая вечер дали ще замръзне.
дано всичко е наред, че го дават -20 градуса.
колата тръгна, покарах я 20 км. и да видим тая вечер дали ще замръзне.
дано всичко е наред, че го дават -20 градуса.
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
Предчувствам, че отново си я направил паметник.
И на мен по някога гумите ми замръзват за снега. И като тръгна се чува как се отлепят.
Истината си е гаражче, ама като съм прост.
Поздрави.
И на мен по някога гумите ми замръзват за снега. И като тръгна се чува как се отлепят.
Истината си е гаражче, ама като съм прост.
Поздрави.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
joromnt написа:Никаква вода бре, навън е под нулата. Тая вода повече ще попречи, освен ако след това не отиде направо да нощува в гараж.
Е какво от това ?? Аз и прозорците ги поливам и суша веднага с 1 гумена планка.
Да не съм луд цял ден да стържа лед дебел 10 мм - ела да се пробваш ти да стържеш - направо кирка и лопата трябва да се използва. Стъргалките се чупят на поразия
Колега, ще ме прощаваш много, но що се заяждаш? Едно е да полееш прозорец, друго е да полееш спирачните апарати и супортите на колата с надеждата да разтопиш леда по тях. Прозорците лесно се подсушават след това, я с гумена бърсалка, а с чистачките. Но да бръкнеш под джантата и да почнеш да триеш, е леко луда работа. Сравняваш в момента две неща, които са коренно различни.
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
Що се касае до спирачните апарати и на мен ми се вижда единствения правилен вариант, поливането им с вода. Пък после като се кара колата да позасъхнат, те ще се оправят 

Ами с вода става, обаче след това е нужно каране на колата градско, че да се нагреят накладките, и да изсъхнат от водата. Но не става да ги намокриш и да ги зарежеш на паркинга. Щото още по-зле.
проблеми не съм имал на другия ден. демек днес.
ако някой има такива проблеми -- смело да полива с вода.
ама после да кара ,а не да я остави пак.
и внимавайте дават го -20гр.
ако някой има такива проблеми -- смело да полива с вода.
ама после да кара ,а не да я остави пак.
и внимавайте дават го -20гр.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”