Въпрос: термометър за външната температура

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Пон 17 апр 2006 23:36

Veso101 написа:Ку-ку!
Каква температура на вятъра, такова нещо няма, въздуха си е с една и съща температура незвисимо дали духа или не.
Иначе спортните коли щаха да имат "антиобледенители" :lol:
При вятър на човк му е студено защото вятъра отнася балона топъл въздух около тялото.
На бронята е идеално.

Защо тогава вънка като е 5 градуса без никакъв вятър е по-топло от когато е 15 градуса и ветровито? :roll:

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Вто 18 апр 2006 8:15

VW_FEN написа:
Veso101 написа:Ку-ку!
Каква температура на вятъра, такова нещо няма, въздуха си е с една и съща температура незвисимо дали духа или не.
Иначе спортните коли щаха да имат "антиобледенители" :lol:
При вятър на човк му е студено защото вятъра отнася балона топъл въздух около тялото.
На бронята е идеално.

Защо тогава вънка като е 5 градуса без никакъв вятър е по-топло от когато е 15 градуса и ветровито? :roll:

Това няма как да се получи.Само ако сондата е мокра и се обдухва с въздух може да падне температурата.Затова и ние се потиме лятото.Т.е. ако сондата е добра и на правилното място, няма да има проблеми.

Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Вто 18 апр 2006 23:25

А ето и термометъра как самго отрязал,само че прецаках дисплея/тоест той си работеше/но аз реших да му обърна поляризацията-да светят цифрите а дисплея да е черен и го осрах.сега триябва да купувам нов заради дисплея Изображение Изображение

BatGoro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BatGoro » Сря 19 апр 2006 9:32

Значи като се отреже става идеално за дупките на копчетата?
А можеш ли да ми продадеш един готов (отрязан) такъв, щото процедурата ме плаши :)?

Потребителски аватар
SMEL

Мнениеот SMEL » Сря 19 апр 2006 18:40

И мен ме плаши процедурата по запояване,много дребни чаркове.Затова колегата си игра с него и го направи.Каза че с частите и работата и термометъра като купи иска 20 лв.А ко те устройва казвай.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 22 апр 2006 21:36

Нямам си на идея как мога да прекарам този датчик до огледалото?!Ако имате такива - помагайте.[/quote]
На самолетите е монтирано в лявото огледало отдолу.
Зимата го сравнявах с външен термометър монтирах на прозореца на сградата.
Цената на това чудо което си купил е цели 6,50 лв в нашият район. :D

pepib
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepib » Нед 23 апр 2006 16:01

Здравейте колеги,
При мен проблема е в отчитането на външната температура от външния дадтчик които е разположен на предната броня.Просто работи когато си поиска , ту отчита ту не.

Boro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Boro » Сря 26 апр 2006 13:07

На въпроса на VW_FEN "Защо тогава вънка като е 5 градуса без никакъв вятър е по-топло от когато е 15 градуса и ветровито? "

Защото при вятър се подобрява топлообмена и тялото ти което е загрято до 36 градуса се охлажда по-бързо. В следствие на товa субективното усещане е, че е по-студено. При температъра от >36 градуса ще ти е по-горещо при вятър. Същото е да охлаждаш бира с топла вода, няма да се охлади колкото и бързо да е течението.

За да мери по-вярно датчика трябва да се обдухва добре, да не се пече от слунцето и да е далеч от асвалта и други горещи предмети / двигател и др/. Температурата пак няма да е като метеорологичната, защото тя се мери на два метра над поляна. При слънчево време над асвалта е доста по-топло. Например в момента при леко облачно време метеорологичната температура на въздуха е 21 градуса, а на асфалта е 46. Нощно време асфалта истива бавно и пак грее.

Последна промяна от Boro на Сря 26 апр 2006 16:43, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
d3f
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот d3f » Сря 26 апр 2006 16:27

@SMEL -> Ще може ли да го снимаш вече поставено на мястото на копчетата, защото и аз мисла да го сложа там, но първо трябва да намера от къде да купа точно същото... виждал съм и едни малко по тясни на ширина и може да не стане..

Citrofen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Citrofen » Пон 08 май 2006 21:04

Това видях в една кола... човека сам го бил направил
:roll:
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
kun4ev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kun4ev » Нед 14 май 2006 14:55

SMEL написа:И мен ме плаши процедурата по запояване,много дребни чаркове.Затова колегата си игра с него и го направи.Каза че с частите и работата и термометъра като купи иска 20 лв.А ко те устройва казвай.
и аз искам такъв готов термометър.ако може разбира се.колкото струва си плащам :D . на голф с климатик става нали пак има място да се сложи

Потребителски аватар
netizen
VW експерт
VW експерт
Автомобил: ID7 Pro Tourer
Двигател: APP550
Контакти:

Мнениеот netizen » Нед 14 май 2006 17:51

и аз реших да си сложа такъв термометър... и аз реших да му направя дисплея черен с бели цифри... и аз го пр***ах :evil:

Потребителски аватар
faint
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот faint » Пет 26 май 2006 14:59

Ето как съм направил моят THERMO mark :)
Мястото където съм сложил външния датчик е доста добро според мен (температурата не се влияе от движението на автомобила.. нито от вътрешната температура на автомобила (пуснах парното на макс да пробвам :lol: ))

http://home.iliev.info/THERMOmark/

Потребителски аватар
SMEL

Мнениеот SMEL » Пон 29 май 2006 19:54

kun4ev написа:
SMEL написа:И мен ме плаши процедурата по запояване,много дребни чаркове.Затова колегата си игра с него и го направи.Каза че с частите и работата и термометъра като купи иска 20 лв.А ко те устройва казвай.
и аз искам такъв готов термометър.ако може разбира се.колкото струва си плащам :D . на голф с климатик става нали пак има място да се сложи
Става и на голф с клима само да има свободно място.ще снимам моя да видите как изглежда.Ама развалих 3 докато го измисля/2-та с поляризацията на дисплея-нестава/ Сега правя на брат ми за фабията-ще снимам и него като го монтирам.

Върни се в “Направи си сам!”