Здравейте,
днес изненадващо ми замина хидравликата на волана. Пасатът е Б4 ABS 1.8Mi, помпата си виеше нормално за тези колици.
И днес - греда...
Опитах да видя ремъка - върти се, както и лоста за който е сложена шайбата. Опитах да навия пълен ляв и десен и да я форсирам - ако е запушил клапан ми казаха да опитам с това, но без успех.
Та се прибрах бавно и се чудя сега кой и къде я гледа.
Предполагам някой се е сблъсквал с тези неща - дайте съвет и колко пари да приготвям за стара/нова.
Благодаря ви.

хидравлична помпа Б4
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Доколкото съм чел по мненията на колегите около 9-ти блок на техническия - караш колата,оставяш я те си я свалят,ремонтират и качват обратно.
На мен на друго място ми взеха 120лв като помпата си я свалих и монтирах сам а те само я рециклираха (при това ужасно понеже сега пак си вие ама поне не блокира в крайно положение).Така че предполагам че при теб ремонта ще е около 150-160лв с демонтаж и монтаж.Като сложим и няколко левчета за ново хидравлично масло да ги пишем около 180.
Съвсем ориентировъчно говоря и се надявам да не съм те подвел.
Успех!
На мен на друго място ми взеха 120лв като помпата си я свалих и монтирах сам а те само я рециклираха (при това ужасно понеже сега пак си вие ама поне не блокира в крайно положение).Така че предполагам че при теб ремонта ще е около 150-160лв с демонтаж и монтаж.Като сложим и няколко левчета за ново хидравлично масло да ги пишем около 180.
Съвсем ориентировъчно говоря и се надявам да не съм те подвел.
Успех!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, днес си "рециклирах" моята помпа (пасат-3ка), съвсем сам.
Работата е елементарна. В помпата има само 2 неща дето могат да се износят практически, а именно обикновен лагер 6203 и семеринг. Другото не виждам как ще се повреди, освен ако си оставил лагера да се скапе до степен от изместване на вала вътре нещо да задере. Но в такъв случай нищо няма да може да се направи така или иначе.
При мен беше скапан лагера и бучеше, семеринга си беше добър.
Та смених лагера (7 лева), сглобих, монитрах , и "пей сърце". Работи като пчеличка.
Тия дето искат по 100-200 лв за рециклиране са най-меко казано нагли.
Цялата работа ми отне 3-4 часа, имайки предвид че за първи път разглобявам такава помпа, и ползвах само снимките на разглобена такава от руския сайт. Ако някой професионално се занимава с това най-много за час ще се справи.
За работата се иска скоба за лагери, чук (къде без него?), клещи за пружинни пръстени и други дреболии.
Ако някой реши сам да разглобява, да пита - ще опиша детайлно процеса, и 2-3 по-тънки момента, дето трябва да се имат предвид.
Според мен си заслужава - пестиш над 100лв, и знаеш че всичко е изпипано както трябва.
Работата е елементарна. В помпата има само 2 неща дето могат да се износят практически, а именно обикновен лагер 6203 и семеринг. Другото не виждам как ще се повреди, освен ако си оставил лагера да се скапе до степен от изместване на вала вътре нещо да задере. Но в такъв случай нищо няма да може да се направи така или иначе.

При мен беше скапан лагера и бучеше, семеринга си беше добър.
Та смених лагера (7 лева), сглобих, монитрах , и "пей сърце". Работи като пчеличка.

Тия дето искат по 100-200 лв за рециклиране са най-меко казано нагли.
Цялата работа ми отне 3-4 часа, имайки предвид че за първи път разглобявам такава помпа, и ползвах само снимките на разглобена такава от руския сайт. Ако някой професионално се занимава с това най-много за час ще се справи.
За работата се иска скоба за лагери, чук (къде без него?), клещи за пружинни пръстени и други дреболии.

Ако някой реши сам да разглобява, да пита - ще опиша детайлно процеса, и 2-3 по-тънки момента, дето трябва да се имат предвид.

Според мен си заслужава - пестиш над 100лв, и знаеш че всичко е изпипано както трябва.

- RAD&KO
- Автомобил: Passat Variant B3 [3A5 35I]
- Двигател: PB 1990
- Контакти:
Re: хидравлична помпа Б4
Здравейте!
Понеже ми се налага ремонт на хидравличната помпа и ми отне доста време да търся в руските сайтове (без регистрация), прилагам линк от братушките, ако някой има желание да се бори сам. Успех!
Благодаря на колегата WhiteWizz от Руския сайт: http://volkswagen.msk.ru/forum
Надявам се, че няма да се сърди, че използвам неговия труд.
Още веднъж благодаря за изчерпателната информация.
http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... pic=100445
Още информация тук:
http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... opic=96248

Понеже ми се налага ремонт на хидравличната помпа и ми отне доста време да търся в руските сайтове (без регистрация), прилагам линк от братушките, ако някой има желание да се бори сам. Успех!

Благодаря на колегата WhiteWizz от Руския сайт: http://volkswagen.msk.ru/forum
Надявам се, че няма да се сърди, че използвам неговия труд.
Още веднъж благодаря за изчерпателната информация.

http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... pic=100445
Още информация тук:
http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... opic=96248

Последна промяна от RAD&KO на Чет 21 яну 2010 16:18, променено общо 1 път.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Само да допълня!
Преди да се удря по оста трябва да се махне още една Зегерка(не е показано на снимките)!Тя се намира над задната капачка на помпата!Освобождава се през един отвор в корпуса(под него е и канала на зегерката).Отвора се вижда на снимката след тази с чука-в лявата част на помпата близо до задния ръб!

- kirqka79
- Автомобил:
- Двигател:
мойта я смених с 2ра употреба 70лв помпа 10лв смяна ,сложиха ми от венто защото пасатовите са доста стари вече по моргите Нова ми казаха че е 500лв но несъм сигурен дали е така,успех в ремонта