надупчени дискове на GTI

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Re: надупчени дискове на GTI

Мнениеот joromnt » Чет 21 яну 2010 9:23

G60 написа:
joromnt написа:Аз пак да питам автора, ква кола мисли да спира, че до тук никъде не се каза в прав текст?

Колата е АБФ и то доста бърз,много интересно как все се намира някой които да се заяжда и обижда :beat_butt2 Абе човека ви пита конкретен въпрос,що почнахте да се надпреварвате да го обиждате колко луд бил,колко му хлопала дъската,как разбираш ли бил типичен "голфаджия" не можете ли просто да му отговорите човешки,така и така не го прави щото има опасност и толкова,кво се правите на интересни тъп бил искал да се прави на газар и разни подобни глупости :не:

Като кажете че е АBF, все едно сте казали че е Ферари Модена. Май пропуснах да обидя автора на темата, но не е минало. Но ми прави впечатление че е тръгнал по най-тънкия път за "подобряване" на спирачките.

Потребителски аватар
mitko_pi4a_lc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitko_pi4a_lc » Чет 21 яну 2010 11:55

G60 написа:
joromnt написа:Аз пак да питам автора, ква кола мисли да спира, че до тук никъде не се каза в прав текст?

Колата е АБФ и то доста бърз,много интересно как все се намира някой които да се заяжда и обижда :beat_butt2 Абе човека ви пита конкретен въпрос,що почнахте да се надпреварвате да го обиждате колко луд бил,колко му хлопала дъската,как разбираш ли бил типичен "голфаджия" не можете ли просто да му отговорите човешки,така и така не го прави щото има опасност и толкова,кво се правите на интересни тъп бил искал да се прави на газар и разни подобни глупости :не:

е някой си нямат работа и си пишат из форумите да се правятна "умни"
благодаря на колегите който наистина пишат съществени неща

Потребителски аватар
mitko_pi4a_lc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitko_pi4a_lc » Чет 21 яну 2010 12:00

Но ми прави впечатление че е тръгнал по най-тънкия път за "подобряване" на спирачките.[/quote]
еми може и така да се каже защото сичко си правя сам по колата,мача се да ми излезе наи-танко но като не става ще се купува намерил съм нака наречените брембо мах за 200лв двата но не ми се вземат тези боклуци

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Чет 21 яну 2010 12:14

mitko_pi4a_lc написа:Но ми прави впечатление че е тръгнал по най-тънкия път за "подобряване" на спирачките.

еми може и така да се каже защото сичко си правя сам по колата,мача се да ми излезе наи-танко но като не става ще се купува намерил съм нака наречените брембо мах за 200лв двата но не ми се вземат тези боклуци

Аз съм останал с наблюдението ,че тези дискове свършват преди накладките :D

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Чет 21 яну 2010 17:38

Аз да ви кажа само , че преди бях видял , че една стара тема даже беше пусната във бмв форума и се смяха със дни на една снимка как се дупчи диск и според мен със право ! И ви гарантирам , че снемането на част от диска чрез дупчене ако ще да е във перфектно права линия започва да натоварва диска неравномерно.И гаранция материала на изработка на заводско произведените вентилирани дискове не е същия като този на нормалният , затова защо трябва да правите такива неща?
Освен това при примерно 3-4мм износване на нормалния диск = 1-2мм при този "моднат" от вас диск.То ако можеше по този начин да става нямаше да се купуват вентилирани дискове death

Потребителски аватар
chirenski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chirenski » Чет 21 яну 2010 17:47

няма се занимавам ,повече с простотии нека аз да съм "умен" ... вие дето гледате да ви излезе тънко ви гледаме по вечерната емисия новини ...

Потребителски аватар
pp69
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pp69 » Чет 21 яну 2010 17:53

:screwy :не:

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Чет 21 яну 2010 20:15

Вече писах по темата, но все пак искам да подкрепя колегите! Моля авторът на темата да ми отговори на въпроса - защо няма термини - пасатаджия, вентоджия, полоджия, бораджия и т.н. , а има голфаджия? Това е лека кола, а не е болид от формула едно, вие сте любители шофьори - не сте пилоти, пътищата са за нормало каране, а не с обезопасителни стени и лекари през 100 метра! Всеки ден поне един или двама голфаджии ме засичат или се напъват да ме задминат, защото съм с пасат! Спрете се! Това не е играчка, а човешки живот, но не само вашият, а на всички около вас! Ако ви се мре - безлюдни пътища бол! Ходете там, но не рискувайте живота на невинни хора заради едната гъзария! Това не се отнася само за тези дискове, а за цялостното поведение, защото двама са се преобръщали с голфове пред очите ми, защото се мислят за богове и правят невъобразими дрифтове! Нямам нищо против колата, а само слещу някои нейни собственици! Публикувам този коментар с ясното съзнание, че ще бъда оплют и може да получа наказание от администраторите, но ми е омръзнало да гледам надгробни плочи по пътищата с изкуствени цветя! Спрете се!

Потребителски аватар
mitko_pi4a_lc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitko_pi4a_lc » Чет 21 яну 2010 21:25

chirenski написа:няма се занимавам ,повече с простотии нека аз да съм "умен" ... вие дето гледате да ви излезе тънко ви гледаме по вечерната емисия новини ...

:screwy

Потребителски аватар
fly_free
Автомобил: т5
Двигател: вrr
Контакти:

Мнениеот fly_free » Чет 21 яну 2010 22:56

Сложил съм си точно дупчени Steinhof на астрата,сега чакам малко и на транспортера ще си сложа и да ви кажа не е гъзария ,а наистина има ефект.
А дали пасат или голф колата е една и съща.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Чет 21 яну 2010 23:30

fly_free написа:Сложил съм си точно дупчени Steinhof на астрата,сега чакам малко и на транспортера ще си сложа и да ви кажа не е гъзария ,а наистина има ефект.
А дали пасат или голф колата е една и съща.

Ти си ги сложил, или ти си дупчил че не те разбрах? То е ясно че не е само гъзария, полезно е. Само че е по-безопасно, ако си ги вземеш надупчени от магазина. Никой не отрича ефекта от дупки или нарези. Но автора на темата има пълна свобода на действие за експерименти. Имаше тема наскоро за покупка на такива дискове, само че за Голф 4. Потърси и огледай малко. Има и други марки дискове освен Брембо- Цимерман, АТЕ, Текстар и други разни.
Виж кво изкара търсачката. Има и неколко теми инспирирани от тия Брембо Макс.
search.php?keywords=%D0%BD%D0%B0%D1%80%D1%8F%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B8+%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B5&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=topics&st=0&ch=300&t=0&submit=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5

Потребителски аватар
fly_free
Контакти:

Мнениеот fly_free » Пет 22 яну 2010 9:52

Steinhof е производител на такива дискове и си ги купих.От алфистите и от други форуми чух добри отзиви за тях,издирих им телефона и от там ми дадоха българския представител.От него разбрах ,че работели за брембо и магнет марелли,като резервни части ,а за фиат като първо вграждане.
Куриозното е ,че събирам погледите когато спра някъде.По принцип дупчените дискове са привилегия на по скъпите коли.
Винаги е по добре заводски направено,но удоволствието да си го направиш сам е също голяма тръпка.
Пропуснах да напиша ,че цените не бяха космически.Беше миналия февруари ,и доколкото си спомням бяха по евтини от нормални текстари.

Потребителски аватар
mitko_pi4a_lc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitko_pi4a_lc » Пет 22 яну 2010 14:19

fly_free написа:Steinhof е производител на такива дискове и си ги купих.От алфистите и от други форуми чух добри отзиви за тях,издирих им телефона и от там ми дадоха българския представител.От него разбрах ,че работели за брембо и магнет марелли,като резервни части ,а за фиат като първо вграждане.
Куриозното е ,че събирам погледите когато спра някъде.По принцип дупчените дискове са привилегия на по скъпите коли.
Винаги е по добре заводски направено,но удоволствието да си го направиш сам е също голяма тръпка.
Пропуснах да напиша ,че цените не бяха космически.Беше миналия февруари ,и доколкото си спомням бяха по евтини от нормални текстари.

дай някви кординати на тази марка или телефон за връзка

Потребителски аватар
mitko_pi4a_lc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitko_pi4a_lc » Съб 23 яну 2010 9:38

решил съм ще ги нарязвам амо ама калалите няма да са много много дълбоки просто колкото да ядът калкатките.ще има по 8-10 прореза на страна сега ще почна със задните щот си взех подчи нови и не са на колата ще послушам и съвета на другите колеги и ще си сменя спирачната течност

Потребителски аватар
fly_free
Контакти:

Мнениеот fly_free » Нед 24 яну 2010 13:44

на координатна фреза се правят нарезите-1 мм максимум дълбочина.Защо се отказа от дупченето.

Върни се в “Направи си сам!”