Закупуване на WV GOLF 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Сря 26 апр 2006 19:14

Че аз моя си го взех за 4700 и е 95 г., зависи на какво ще се натъкнеш.
ionko начи като я гледаш пак, провери вратите, предните две, леко се опитай да ги повдигнеш, би трябвало да няма луфт!Ако има начи е карана доста и километрите не са реални,това е стар трик, провери го!
А ако има луфт, а мотора да е здрав и да няма големи забележки я лапай.Аз съм мн доволен на мойта колица, а да и мисля че няма смисал да и слагаш газово,ако ще я караш само из града.При мене газовото се осеща като изляза извънградско,там пада значително,иначе ако ще е предимно за градски условия , поне аз мисля че няма смисал (през 100м светофар,задръствания.... ) и газта си заминава, не че с бензин няма да заминава, но поне при мен е по малко.Аз колата която взех ако нямаше газово , нямаше и да и сложа нищо че е 1,8, бензина си е бензин , каквото и да говорите :wink:

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Сря 26 апр 2006 20:22

Колега тоя луфт за който говориш ти го оправям за 30секунди,не е гаранция.Абе ако питаш мен какъвто е късмета на колегата,жена и кола нали знаеш :wink:

Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Сря 26 апр 2006 23:15

Е така е, разликата е че като блъснеш колата се оправя, а жената .... , но да не се отплесване в друга тема :P
Колегата мисля, че ще избере подходящата кола и да си я кара със здраве,това му пожелавам аз !

ionko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ionko » Чет 27 апр 2006 10:29

Благодаря за хубавите пожелания и препоръки:)))
Аз живея в малко градче и тука няма особено задръствания освен ако не е Събота или Неделя защото има пазар.Затова че е препоръчително поне според мен да си сложа газова уредба.Днес ще ходим с баща ми да я огледаме и ако му вземе окото утре ще я закараме на компютър и на стенд.Цената е 5000лв обаче е от автокъща а там винаги намалят с 200-300лв естествено че ще се пазарим:) Казаха ми че на GOLF3 им били прецакани люковете и правили проблеми някои има ли мнение по въпроса?

Потребителски аватар
gstoyanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gstoyanov » Чет 27 апр 2006 10:39

ionko написа:... Казаха ми че на GOLF3 им били прецакани люковете и правили проблеми някои има ли мнение по въпроса?

Моят е от "прецаканите". Не се сетих да проверя при огледа, а после се оказа, че не работи. Тия дни, като напече здраво, че да пари покрива, с копчето се придвижва на около 5мм при всяко натискане. Като изстине - не мърда.
Смятам да ходя след някоя и друга седмица да го оправя - имаше тема във форума.
Други "екстри": имаше имобилайзер, но колата си пали и с него и без него. Дюзата за почистване на задната чистачка беше счупена и пръскаше назад. Провери за резервна гума и я заведи на гумаджия - моята беше спаднала.
Колегите са ти казали за другите неща :)

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Чет 27 апр 2006 10:49

ionko написа: Казаха ми че на GOLF3 им били прецакани люковете и правили проблеми някои има ли мнение по въпроса?

колкото и да мразя този извод..
Ами да болка са им тези шибидаци... и ремонта после и той е болка...
Ама... кво пък...

Задължително мери..:
налягане на маслото, компресия, вижте за грешки в компира..
прегледай за лоши удари.. да не те подгони ръждата...
Виж дали са нормално меки маркучите на охл. система на загряла и работила кола...

Включвай наред всички джаджи, за да видиш работят ли ...
Ел стъкла.. всичките дали работят...
Скоростна кутия .. да включва трета втора без много зор и хъркане и без междинна газ от 50 примерно.. или ряз на първа и после бърза втора.. не трябва да хърка... не че е проблем ама много дразни..

Обърни внимание на съединителя... как е къде отделя..

Хиравличната рейка.. да няма луфтове във волана.. тропания и прочее..
Каретата да работят без да чукат 100 на кинта е едното..

Амортисьори ще смениш по всяка вероятност много бързо, щото ако им е останало малко живот, нашите пътища ще го вземат много бързо...

Просто за да се предпазиш в последствие от скъпи ремонти

И трябва да ти е кеф да я гледаш!!!!

Но .. имай предвид. че колкото и да ти е кеф да я гледаш.. ако и нямаш доверие заради някой проблем.. се разваля удоволствието от шофирането и пътуването.. все трепериш...

АААА и си приготви поне едно 500 кинта за дооправяне на работи по нея..
спирачки - дискове, накладки, масла, ангренаж, охл. система, термостат, ако имаш климатик фреон, някоя заележка по окачването
евентуално - свещи , капачка, кабели

и после още поне 1000 за:
Газова, музика, амортисьори...тампони....

Успех.. ся колегите да не наскачат да викат егати кви са тези песимистични прогнози.. ;)

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Чет 27 апр 2006 11:00

ionko написа:... Казаха ми че на GOLF3 им били прецакани люковете и правили проблеми някои има ли мнение по въпроса?

Направо малко са останали с работещи или термозащита или счупени водачи, но не е болка за умиране може и да не го отваряш люка и толкоз . Този дефект е идеален за сваляне на цената :wink:

ionko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ionko » Чет 27 апр 2006 12:57

Нормално е да има доста неща за оправяне по нея все пак е втора ръка.Музиката и газовата уредба са задължителни след като се купи:)
Благодаря ви за безценните съвети преди да я вземем ще я огледаме обстоино.

Потребителски аватар
ARMO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARMO » Чет 27 апр 2006 17:09

Ако не я купиш или има някакъв проблем, пиши. Аз преди седмица върнах един Голф 3 1.8 на един дет са пише голям тарикат, бях го взел за 6000, пълен боклук, стегнах го (включитерно и двигателя) за още 2000 и му го върнах срещу 9000. Сега ми казаха, че го продавал пак за 5.500. Поне за него знам, че супер майстор го стегна като за мен и в момента е без забележки. Успех

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Чет 27 апр 2006 17:18

Само да спомена, че тази пластмаса НЕ предпазва от корозия, а от леки удари и ожулвания. Напротив - под нея се събира всичката кал и луга от зимата, и изгнива, без да забележиш. Така че вероятно и под другите вежди състоянието е както на тази, която се вижда. В такъв случай не те съветвам да я взимаш. И още - не съм съгласен, че се гледа само двигателя, защото ако е зле купето едно изкърпване и пребоядисване може да ти струва и два пъти повече от основен ремонт на двигателя :wink:

Потребителски аватар
ARMO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARMO » Чет 27 апр 2006 18:31

ACCELERATOR написа:И още - не съм съгласен, че се гледа само двигателя, защото ако е зле купето едно изкърпване и пребоядисване може да ти струва и два пъти повече от основен ремонт на двигателя :wink:

Абсолютно вярно. Давам пример, за голфа, който споменах по горе - основен ремонт 850лв. За леко изчукване, китосване и боядисване на калник и преден капак на Мерцедес 680лв това по фактура за застрахователя. :idea:

Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Чет 27 апр 2006 18:55

И моят люк е прецакан/залепен е вече със силиконче/

Потребителски аватар
Peychev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peychev » Чет 27 апр 2006 20:12

Аз преди година и половина си купих същата кола. До сега съм сменил и съм добавил:
бобина-комутатор, 4 амортисьора, дистрибуторна капачка, газова уредба, сложил съм си реле за фаровете, сменил съм още биелни лагери, две гарнитури, шлайф на главата, сегменти, смеринга, датчик за налягането на маслото, бензинова помпа.
Ако приемаш съвети и имаш избор, вземи си Голф, но да е с двигател поне 1,8, разхода на гориво не е много по-голям, но колата върви повече, и има шанс двигателя да е в по-добро състояние.

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пет 28 апр 2006 8:57

Не е зле да проучиш дали става за слагане на газова уредба.....заради колекторите

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Пет 28 апр 2006 10:32

rusiq_24 написа:...да се измери компресията(най важното е да е равна на 4те цилиндъра)

:shock ... как ще е равна компресията на 4те цилиндъра .... не дърпа ли вакум от 3 цилиндър за хидравликата ... :?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”