Телевизорът е Samsung LE32A550, който си има РС вход. По описание в инструкцията докато няма включен кабел от менюто за източник не може да се избере РС (не е активно и го прескача, както и HDMI-те).
Та, включвам компютъра. Компютърът разпознава телевизора като монитор, НО телевизорът не иска да активира менюто РС като източник.
Кабелът е проверен м/у компа и монитора на компа и работи. Да, не е оригинален (фирмен) кабел, но е действащ.
С този проблем днес и Тиян се опита да се пребори, но нъц.
Лошото е че нямахме HDMI кабел, за да опитаме и с него дали няма да се появи същия проблем.
Идеи от какво може да се дължи това? Идеи очаквам по-скоро от собственици на такъв модел ТВ или нещо подобно на Самсунг.
Или да го нося към някой сервиз? Все пак е още в гаранция.
Пак проблем относо ТВ и комп
Re: Пак проблем относо ТВ и комп
90% ти го намира,просто настройките не са като хората
може да пробваш с други драйвъри за видеото и след това да си нагласиш как искаш да ти е мода и резолюцията..

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега, щом Тиан е ходил, значи това е пробвано многократно 
Аз мога да услужа с HDMI кабел за проба.

Аз мога да услужа с HDMI кабел за проба.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
dobrin написа:Колега, щом Тиан е ходил, значи това е пробвано многократно
и щом Тиан не е успял .... тегава работа
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Не че искам да подценявам колегата Тиян...Напротив...единственото което ми хрумва, е ПЦто да подава на ТВто сигнал, който ТВто не може да възпроизведе. Пробвайте го на нещо от рода 800х600, ама не на буут скрийна на Уиндовс, ами закответе ПЦто на такава ниска разделителна и го пробвайте...
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
^ След малко ще пробвам и този вариант.
- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А случайно ръчно да си задал от менюто на телевизора да прескача тези входове?
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Контакти:
Идеята на Чудомир не сработи.
Съни, няма как да променям тези настройки.
От два дена чета книгата на телевизора да не съм пропуснал нещо в нея, но уви.
Изрично казват, че тези менюта са "неактивни" докато не се включи източник. По дифолт имам Ехт1 и Ехт2 и ТВ, съответно AV, S-Video, Component, PC и HDMI от 1 до 3 се активират само при включен съответен източник.
Съни, няма как да променям тези настройки.
От два дена чета книгата на телевизора да не съм пропуснал нещо в нея, но уви.
Изрично казват, че тези менюта са "неактивни" докато не се включи източник. По дифолт имам Ехт1 и Ехт2 и ТВ, съответно AV, S-Video, Component, PC и HDMI от 1 до 3 се активират само при включен съответен източник.

- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
ПЦто ПЦ ли е или лаптоп. Ако е ПЦ - с каква видео карта е, ако е лаптоп - марка и модел?
Вариантите на поредността на включване (1во ПЦ, после ТВ, след това обратен ред?) сте ги пробвали вече?
Вариантите на поредността на включване (1во ПЦ, после ТВ, след това обратен ред?) сте ги пробвали вече?
- sasho_mf
- Автомобил: Toyota Corolla Verso
- Двигател:
Колега аз съм със самсунг LE26A457 и при мен връзката е безупречна.Спомням си че в началото и аз имах леки ядове докато го наглася.Мисля че имаше нещо от рода на включване на буксите и после рестартиране.Ето ти два принскрина на настройките ми на видеокартата.Дано да са ти от помощ.
Забравих да пиша че в началото когато и при мен не тръгна установих ,че втория изход от видеокартата е повреден и не пропуска сигнал към телевизора.Наложи се да я сменя и нещата се оправиха.

Забравих да пиша че в началото когато и при мен не тръгна установих ,че втория изход от видеокартата е повреден и не пропуска сигнал към телевизора.Наложи се да я сменя и нещата се оправиха.
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Контакти:
Компа е лаптоп ASUS K50IJ-SX239L /15.6/T5870.
Не мога да пробвам с десктопа, защото видеокартата ми е само с един изход и нали се сещате, че няма как...
Пробвах какви ли не рестартови последователности
Тия дни ще пробвам и през друг лаптоп, който има HDMI. Ако и там има такъв проблем ще го нося в сервиз.
Не мога да пробвам с десктопа, защото видеокартата ми е само с един изход и нали се сещате, че няма как...

Пробвах какви ли не рестартови последователности

Тия дни ще пробвам и през друг лаптоп, който има HDMI. Ако и там има такъв проблем ще го нося в сервиз.
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
Тука гледам един "Гнусмас"(четено на обратно) от миналия век и ми направи впечатление това че може да му пренасочваш входовете и изходите на където си искаш.
Може да му казваш дали това да е вход или изход и с кой вход или изход да е свързан.
Виж да не е пренасочен на някъде и да не дава за това картина.
Пробвай да върнеш заводските настройки.
Може да му казваш дали това да е вход или изход и с кой вход или изход да е свързан.
Виж да не е пренасочен на някъде и да не дава за това картина.
Пробвай да върнеш заводските настройки.
Може да опиташ с друг лаптоп като за начало. Може и с друг кабел, въпреки че след като сте го проверили значи е работещ. Може да опиташ и от твоя компютър към ТВ-то само че с друг вид кабел /примерно VGA - component/ ако имаш подръка или някой удари едно рамо. Но наистина Самсунг-а като няма включен кабел, входа стои неактивен и не може да го избереш.
-
- Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
- Двигател:
- Контакти:
Не че помагам но просто да потвърдя: TV-то самичко трябва да се усети, че има сигнал и да си
активира менюто PC.
Имам Samsung T220HD(това си е монитор+ТВ тунер), като вържа notebooka през аналоговия(D-SUB) вход, PC
менюто може да се избира от Source бутона.Дори да не си активирал от notebooka да излиза на ТВ-то нещо ,пак трябва да можеш да избираш PC менюто от ТВ-то.
активира менюто PC.
Имам Samsung T220HD(това си е монитор+ТВ тунер), като вържа notebooka през аналоговия(D-SUB) вход, PC
менюто може да се избира от Source бутона.Дори да не си активирал от notebooka да излиза на ТВ-то нещо ,пак трябва да можеш да избираш PC менюто от ТВ-то.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”