Автомобил passat b3 1.8Mi '91 ABS мотор
Жилото за газта му се проби гумената облицовката на ширмовката, влезе вода (конденз може би), пластмасата по самото жило спече и взе да излиза, педала започна да заяда и да не прибира, на няколко пъти заяда в крайно положение и като натисна съединителя само бърза реакция ме спасява да не подмина червения сектор на оборотите - явно жилото е за смяна!
Погъзурчих се днес (при минус няколко градуса) - не можах да откача кукичката при педала, но да кажем с това ще се справя като освободя жилито от моното. Като гледам така (само гледам засега) имам следните въпроси:
1. Какво жило да си закупя и откъде? Пердлагаха ми в еврото за 9лв някакво, което не ми хваща вяра. Да не говорим, че по каталог ми извадиха нещо далеч по различно (вижда се с невъоръжено око) от това, което е на колата. Ако някой има опит с конкретна марка?
2. Как това чудо е захванато за купето и има ли някакъв чалъм за демонтаж и монтаж?
3. След подмяна как да регулирам положението на зегерката, т.е. ограничителя на педала да съвпада или да разминава леко ограничителя на моното?
4. Нещо специфично, което да ти опъне нервите?
Не мисля, че тази работа е за харчене на 30-40 лева по майстори. Ще се пробвам сам.
Предварително благодаря за идеи и съвети!