НЕ зареждайте от LUK Oil !!!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Re: НЕ зареждайте от LUK Oil !!!

Мнениеот theultimate » Съб 23 яну 2010 6:27

Въпрос на късмет. Ако се разровим из темите на всяка верига бензиностанции е сипвано менте - колегата са го прецакали на Лукойл, аз съм сипвал менте на Шел и т.н. Явно чат пат на определени места пробутват менте. Няма какво да направим...

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amikus » Съб 23 яну 2010 9:34

В София се наиграх на лукоил с газ на тази дето е до метростанция Константин Величков 22 на 100 разход :horror: в Плевен като сипах на лукоила до ЛВТ колата полетя даде ми разход 8 на 100 газ за 400км смесено направо ми идеше да я целувам по капака досега под 10 не ми е падала никога.Общо взето за всеки град е индивидуално.Мисля че такива предупреждения са актуални само за конкретният град.

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Съб 23 яну 2010 9:43

amikus написа:В София се наиграх на лукоил с газ на тази дето е до метростанция Константин Величков 22 на 100 разход :horror: в Плевен като сипах на лукоила до ЛВТ колата полетя даде ми разход 8 на 100 газ за 400км смесено направо ми идеше да я целувам по капака досега под 10 не ми е падала никога.Общо взето за всеки град е индивидуално.Мисля че такива предупреждения са актуални само за конкретният град.

Аз мисля че е за конкретна бензиностанция, колега.

Потребителски аватар
vw_derby
Автомобил: audi a4
Двигател: AFN

Мнениеот vw_derby » Съб 23 яну 2010 9:50

според мене всичките са менте.По принцип гледам да сипвам на Лук ойл щото никога съм нямал проблеми с тях.Другото което е ,че Лук ойл прродава горивата на другите бензиностанции,а те кви боламочи прават незнам.
Преди два дена сипвам на ОМВ и колата се удърви,повече от 4500 оборота не ще да вдигне.Е дали не им е зле и техния бензин. Отново казвам,че до сега от Лук ойл не съм имал проблеми и колата си върви перфектно.

Потребителски аватар
Steffan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Steffan » Съб 23 яну 2010 10:19

Всички са бокуци. Слушал съм много негативни истории за всички - сипвам на ЛУК защото ми идва най-евтино.

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Съб 23 яну 2010 10:52

Не разбрахте ли, че кофти горивото се среща на някои определени бензиностанции, а не че цялата мрежа на Лукойл е с едно и също качество. Същото нещо важи за Омв, шел и т.н. Ако се разровите ще намерите много доволни от други вериги, но също така и недоволни.
Намирате си определено място от което сте доволни и зареждате само от там.
Най-лошо впечатление прави ШЕЛ. Срещал съм мнения от едната крайност за тях до другата крайност. От ремонти на двигатели, заради скапано гориво, до "много добро". Аз лично на Шел не спирам дори да пикая, камоли да си сложа гориво в колата.

Сега като почнат и да сипват по 3% биодизел от март на бензиностанциите с по-новите коли ще стане шоу от всякъде. Убеждавам се все повече, че от новите коли в България голяма файда няма, освен за собствено самочувствие и малко повече комфорт.

standio86
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот standio86 » Съб 23 яну 2010 12:27

колеги на женами вуйучо и работи в нефто завода в бургас(демек в lukoil) и ми има пряк достап до горивата и мие казвал за кви мизерии става вапрос а и тои самиа не зарежда от там хем ползва отстъпки (неса големи но са си кяр)а докато стигнат до бензиностанциите познайте за кво сатва вапрос но това си е индижидоален избор все пак

siem
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siem » Съб 23 яну 2010 16:16

От казаното до тук не става много ясно колата ли е крива или горивото.

По добре чисто нова кола на 0 км и заплата поне 2000 оЙро(евро) от колкото барутняк на 8-10 г. и заплата 600 лв.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Съб 23 яну 2010 20:45

Скорошен пример:
до горе на ОМВ - минати 150 км. - разход 40 (ЧЕТИРСЕТ!!!!) на 100
до горе на ЕКО - минати 150 км - разход 16 (ШЕСТНАЙСЕТ!!!) на 100

Кажете ми как да сипя вече на ОМВ??? ОМВ отиват в графа "ШЕЛ"
А от ШЕЛ не зареждам (както каза един форумен адвокат) по религиозни причини - от там и вестник не си купувам

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Нед 24 яну 2010 0:18

Имам много добър приятел който допреди 1 месец бачкаше в Лукойл, та той ми е казвал че имало некви частни Лукойл-и и другите са си на нефтохим-а сега незнам дали е така, но колкото пъти съм сипвал бензин А95 от Лукойл независимо кой и в кой град колата се е държала ненормално, прекъсва , хълца като че работи на 2 цилиндъра.Адски бях недоволен вече ги избягвам.Проблема е че преди месец се излъгах да сипя на Петрол пак бензин А95 и показа същите симптоми - отврат.Незнам вече откъде да наливам.А пък в Плевен в Сторгозия на ОМВ-то преди две години налях газ и ми даде разход на газ от 15 литра на сто това говоря - пълно пълно зареждане, а беше лятото.Доста необичайно при положение че ми гореше тогава карах Кадет около 8 извънградско.Ужас с тия горива те хем са скъпи ами поне да бяха малко от малко качествени heavy metal zork

Потребителски аватар
fantomasss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fantomasss » Нед 24 яну 2010 16:35

Не знам, но има значение и какво наливаш. Аз не съм се оплаквал, защото карам повечето на газ и специално от Шел съм доволен. А бензин слагам само V-Power-Racing-100 октана и колата го харесва, няма придърпване, кашляне, кихане, сецане, хем я карам повечето на газ и понякога дюзите се затлачват, но като я резна на бензинец 5-6 километра, се почиства и се успива. Та другите бензини може и да са каша, но 100-тарката е добър и понеже не слагам от кашата и за това и нямам оплаквания и наблюдения. Но каквото и да си говорим тук, хубавите горива свършват, щом минеш "Никелсдорф", Австрийската граница, посока България. Наливал съм в цяла Европа и навсякъде колата лети с нисък разход, щом налея в Унгария, Сърбия или у нас, най малкото се вдига разхода с до 2 литра. Така, че е безмислено да коментираме...

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Нед 24 яну 2010 17:03

Газта на лукоил не е толкова лоша. Зрежам постоянно от тях и см доволен.

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Нед 24 яну 2010 19:07

лукоил :rocketwhore ...никога. OMV...ужасно обслужване :WC . ЕКО и SHEL...газта им неструва :не: .

Desislav_1984
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Desislav_1984 » Нед 24 яну 2010 19:24

Нафтата на Luk Oil наистина не струва, днес и аз имах подобно изживяване с моя AFN: паля и тръгвам и малко преди да се понеса на дълъг път угасна, запали трудничко и после неще и неще. Накрая след една камара харчове и благословии сипах добавка против замръзване за дизел и се реши проблема за сега (да видим утре).

Потребителски аватар
stinka
Автомобил: pasat b5 i pasat b3
Двигател:

Мнениеот stinka » Нед 24 яну 2010 20:28

шел- никога вече ,повечето са франкчйзинг ,на литекс /г.подуене/ бутилката с газ от 28-става 31-31л.в момента зареждам колите на лук ойл и ром петрол и съм сравнително доволен..

Върни се в “ОФФ-Топик - други”