Резервен ключ за ПАСАТ Б4

Техническа и сервизна информация за Passat
nikolas
Автомобил:
Двигател:

Резервен ключ за ПАСАТ Б4

Мнениеот nikolas » Пон 12 окт 2009 21:22

Здравейте!На скоро си купих кола(пасат Б4 1.9ТДИ 1998г)но за съжаление само с един ключ и трудно я разделяме с жената :D а оттам започна и проблема.
Днес ходих до ключар,който ме пита дали има чип на ключа!Тъй като аз не бях сигурен,вкара ми ключа в една машинариика и каза:лошо,много лошо,ключа има чип!Попита също дали знам пин кода,но от къде мога аз да го знам.И оттам започна едни главоломни суми от които ме изби ужасно глаоболие,а най-важното,шансовете да мога да запаля колицата са минимални!Каза ми че за вратите,няма проблем,но палене на двигателя не дава никаква гаранция!
Някои колега има ли идеа при тези обстоятелства дали може ли да се направи резервен ключ,къде и ориентировъчно колко пари струва?

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Re: Резервен ключ за ПАСАТ Б4

Мнениеот ABSOLUT » Вто 13 окт 2009 8:31

1. Пасата ти не е Б4, ами е Б5, аман, справка тука
2. Смени ключаря. Обяснявам защо: моя ключ също е с чип (Пасата ми е Б4, ама наистина 4 mhihi ). И аз имах само един брой ключ. Отидох в едно по-голямо и познато ключарско ателие, където моя ключ го сложиха в една машинка (която явно този твоя ключар няма, щом те пита за пин кода дали го знаеш). Това устройство сканира чипа в ключа ми и откри пин кода му. От там тази същата машинка програмира един девствен чип с моя пин код, който чип го вкараха в пластмасовата дръжчица на нов ключ (направен по класическия начин чрез стругчетата им). Тази услуга, заедно с новия ключ струва около 70-80-90 лв. в зависимост от ателието. Това за ориентир.
3. Направи си колкото по-бързо можеш втори ключ, защото ако случайно си изгубиш сегашния ти и единствен ключ, после няма да могат да го сканират по гореупоменатия начин и става доста по-сложно. Трябва вече да се бъркат в компа на колата ти, с други апаратури (които малко хора имат) и ще ти искат над 300лв за услугата.
Успех.

nikolas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolas » Вто 13 окт 2009 17:17

Благодаря ти за информацията.А случайно да знаеш къде може да се извърши тази услуга,като се има предвид,че съм от Ямбол.Ако някой друг колега има информация,къде мога да си направя резервен ключ,в региона(Ямбол,Сливен,Бургас,Стара Загора)ще му бъда благодарен!

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Сря 14 окт 2009 7:25

И в Ябмол можеш но явно не ти се търси.

nikolas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolas » Чет 15 окт 2009 9:06

А колегата от Ямбол би ли ме насочил към някой ще съм му благодарен :)

vabene
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vabene » Чет 22 окт 2009 20:47

Къде в София най-евтино и сигурно да си извадя дубликат на ключа за Golf IV - 2000 г.???

Потребителски аватар
kolev123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kolev123 » Пет 23 окт 2009 22:36

Колегата vladko! Много е в час пича и е много готин като човек! На мен ми извади на Б5 дубликат с имобилайзер - отваря вратите и пали колата! Ако искаш и да ти командва централното може да ти направи и такъв сгъваем, но излиза около 160лв.! За моя ми взе 80лв. Ако ти е за резервен няма смисъл да е с бутони за централното! Ако си изгубиш твоя, тогава вече можеш да си направиш от скъпия!
Към пича от Ямбол - освен, че трябва да ти направят новия ключ с чипа, той трябва и да се регистрира към колата - това става с ВАГ-ком! Колата пали само с регистрираните ключове към момента! Ако например стария собственик си е оставил единия ключ за себи си, след като купиш колата можеш да си регистрираш само ключовете, които са в теб и така ще си сигурен, че колата ще пали само с троите ключове, нищо че ключът в предишния собственик е оригинален за колата!
Нямам телефона на Владко, но из форума го има! Иначе гаражът му е на ул. Българска морава между Симеон и Пиротска!
Поздрави!

vabene
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vabene » Съб 24 окт 2009 23:00

Благодаря за отговора и за адреса - ще ходя другата седмица, ако плати работодател, та да видя дали ще излезе нещо с тоя моя ключ. Все пак става въпрос за Голф 4, но не вярвам да има нещо по-особено. Хубаво беше и телефона да намерим отнякъде, но живи и здрави!

Потребителски аватар
kolev123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kolev123 » Нед 25 окт 2009 12:50

С малко усилие не е невъзможно:
Vladko написа:Кажи за каква кола става въпрос?По принцип мога каквато и да е да я отворя и направя ключ обаче ако се знае модела ще ти кажа и точна цена :wink:
П.С. тел. ми е 0898640815

stamenkey
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stamenkey » Вто 19 яну 2010 2:54

За колегите nikolas и ABSOLUT обяснявам:
1: за В4 имобилайзера(чипа) е филипс фиксиран и се прави на онази машинка за копиране по оригиналния ключ без пин код (когато има ключ естествено)
ако В4 няма никакви ключове за да се направят трябва пин то е ясно.
2:за В5 и В5,5 имобилайзера(чипа) е мегамос крипто и никакви машинки не го копират. там задалжително трябва пин кода за нов ключ.

всеки читав и можещ ключар трябва да може да прочете пин кода от ECU на колата и да направи ключ с имобилайзер.

Всичко опира до грамотността на майстора.

Потребителски аватар
krastev2009
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот krastev2009 » Съб 23 яну 2010 10:10

Привет на всички,

Аз също имам подобен или по-скоро същия проблем. Кажете ми къде в Пловдив могат да ми изкарат още един ключ, кадърно и евтино разбирасе. Става въпрос за Пасат В5,5 2002г 1,9тди. Ключа е с три копчета и разбирасе ми е единствен и много ме е страх , че някай хубав ден........

Потребителски аватар
valerius
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valerius » Съб 23 яну 2010 11:11

kolev123 написа:С малко усилие не е невъзможно:
Vladko написа:Кажи за каква кола става въпрос?По принцип мога каквато и да е да я отворя и направя ключ обаче ако се знае модела ще ти кажа и точна цена :wink:
П.С. тел. ми е 0898640815

Хаха... има тема по въпроса. http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=1&t=166473

Най вероятно ключа ти е такъв.
!BcisEBg!Wk~$(KGrHqEH-CMEqu(SITCzBK05,DuuMw~~_35.jpg
За да разбереш кода на имобилайзера намери някой с програма VAG-TACHO, за да го разчете и най-вероятно същия този пич ще може да ти го обучи. На ЛС съм ти писал от къде може да си го поръчаш.

Върни се в “Passat”