Къде ни снима КАТ !!!

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Re: Къде ни снима КАТ !!!

Мнениеот Luper » Чет 14 яну 2010 19:17

сигурен ли си? щото ми се струва, че понякога гледа към едното платно, друг път - към другото..

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 15 яну 2010 1:27

Luper написа:сигурен ли си? щото ми се струва, че понякога гледа към едното платно, друг път - към другото..

убеден съм , виж назад в темата , че съм писал че са сложили радар , но на другия ден го махнаха , незнам защо
пък и от месец или повече си гледа посока семинарията

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Съб 16 яну 2010 0:43

не знам аз пак гледам да не се изсилвам поради изброените вече причини, а и често пред италианския ресторант има спрени коли и няма видимост

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Пет 22 яну 2010 10:11

hooligans написа:
Luper написа:не знам кво има, знам, че стои една кутия между платната срещу Малееви - предполагам, че за това говори колегата

това е само кутия , празна , още няма камера там
а навсякъде има информации че там има други 3 камери (отсечката Кошарите-Семинарията) , но според мен са само трафик камери

Имаше камера по едно време(ноември) в нея, даже може би съм станал "клиент" , че ми светкаше в очите но незнам аз ли бях прегрешилия или този до мен.

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Пет 22 яну 2010 11:01

оо там вече само на 2ра минавам!!

Потребителски аватар
Slayera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Slayera » Пет 22 яну 2010 17:46

Камерите за скорост на какъв принцип работят? смисъл такав, минавам покрай камерата в село Подслон преди Нова Загора с 50км/ч, в този момент се разминавам с един видимо движещ се със 100+ и ако ни има на една обща снимка как се разбира кой е превишил? това е отчело 100+ ама дали съм аз или той как се разбира или и двамата в кюпа mhihi

Потребителски аватар
rumi68bg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rumi68bg » Пет 22 яну 2010 18:50

Внимание ! Касетата при КПП Дяково ( язовир Дяково ) на Е-79 вече е заредена с фоторадар !
Здравейте колеги !
Често пътувам в този участък и от няколко месеца се „ослушвам” за радарни сигнали с моя Quintezz XT-7000. Днес 22.01. 2010 година той си свърши перфектно работата и си „изплати” парите.
Още преди да навляза в ограничението от 60 км.ч детектора се разпищя в първа степен. Отправих поглед в насрещната кола защото мислех че тя също е с детектор и в този момент от касетата проблясна светкавица !!! Честито ! За мен беше твърде далеч а и си бях в ограничената скорост . Останах с впечатлението че снима в гръб както е споменато и в предишните постове. В близост до касетата вече ясно се очертаваше че касетата си има „съдържание”. Веднага си зададох въпроса ами ако съм в обратната посока? За нещастие бях писан на рабата и се наложи да се върна обратно. Макар и в обратната посока на снимане декектора се разпищя чак до трета степен в К обхвата на минимум 100-200 метра преди радара. С една дума Quintezz XT-7000 се представи перфектно за детектор от 150 лева.
И като завършек нека си припомним каде са касетите по Е-79 в участъка София – Кулата.
Владайската – несъм я виждал;
КПП – Дяково;
с Мурсалево ;
Бензиностанция Шел - между двата надлеза на жп-линията;
Благоев Град – Симитли , между автосервиз Монца ( Тойота ) и тунела.

Потребителски аватар
Student_pravo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Student_pravo » Съб 23 яну 2010 14:02

Slayera написа:Камерите за скорост на какъв принцип работят? смисъл такав, минавам покрай камерата в село Подслон преди Нова Загора с 50км/ч, в този момент се разминавам с един видимо движещ се със 100+ и ако ни има на една обща снимка как се разбира кой е превишил? това е отчело 100+ ама дали съм аз или той как се разбира или и двамата в кюпа mhihi

Много добър и уместен въпрос, аз също напоследък се чудя по този казус. Даже онзи ден на Мурсалево аз карах с позволеното ограничение, но в платното срещу мен един се движеше най-малко със 70 (при ограничение 50). Самите ни коли се разминаха точно пред самата камера и се замислих да не би в подобни ситуации да бъде набеден някой невиновен шофьор.

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Съб 23 яну 2010 16:41

е не би трябвало, нали уж прави няколко снимки и изчислява скоростта по въздесъщата формула еС е равно на Ве пуТе mhihi

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Нед 24 яну 2010 1:51

Колеги. Тези камери снимат само движението в едата посока. Така че няма как да хванат тоя отсреща пък да кажат, че си бил ти. Щото него въобще не го снимат. Даже ако някой те изпреварва в същия момент снимат само колата с превишената скорост. :idea:

Потребителски аватар
Student_pravo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Student_pravo » Пон 25 яну 2010 23:59

Добре, а ако примерно аз си карам с 50, а този зад мен с 90 и в момента на самото изпреварване се получава така, че двете коли за секунда застават на една линия (в момента на разминаването) и точно в този момент камерата щракне, няма ли на снимката да излязат и двете коли, защото в този момент ще сме един до друг?

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Вто 26 яну 2010 10:04

rumi68bg написа:...С една дума Quintezz XT-7000 се представи перфектно за детектор от 150 лева...

От това следва, че камерите работят с нормален радар, а не с няколко снимки и да смятат по тях скоростта. Тия дето снимат не знам какво може да ги хване. Или пък ако е освен със снимащият радар има и един нормален (ако има такова законово изискване)...

Друг довод в полза на това, че радара е нормален - как ще работи на тъмно, като светкавицата не мига постоянно?

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 26 яну 2010 14:39

Student_pravo написа:Добре, а ако примерно аз си карам с 50, а този зад мен с 90 и в момента на самото изпреварване се получава така, че двете коли за секунда застават на една линия (в момента на разминаването) и точно в този момент камерата щракне, няма ли на снимката да излязат и двете коли, защото в този момент ще сме един до друг?

тогава можеш да почнеш да се притесняваш , защото може като минеш по някой тратуар да ти падне саксия на главата.

Потребителски аватар
bobich
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBAB

Мнениеот bobich » Вто 26 яну 2010 21:53

Потребителски аватар
Student_pravo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Student_pravo » Чет 28 яну 2010 2:12

Ако много се притесня, лично ще се обърна към теб, hooligans, да дойдеш да ме успокоиш вкъщи :) Пък ако саксията много ми размъти главата, може и да забравя да ти платя за посещението.

Върни се в “Пътеводител”