проблем с парното
проблем с парното
смених си радитора на парното на пасат 3 91г. но се оказа че не става,не прави топло.моля кажете от каде и каква марка да си купя за да ми върши работа
- stanko1.9
- Автомобил: Фолксваген Пасат б3 TDI
- Двигател: afn 91г
Re: проблем с парното
Колега не е възможно според мен да е от радиатора.какъв ти е пасата, ако е бензинов понякога се срещат едни клапани ка входа на радиатора,не знам за какво са ако има ги махни. Другото което могеш да направиш е лесно ,просто проверяваш дали циркулира водата. Запали колата и махни маркуча на входа ,ако тече свободно вода (с налягане)го постави на мястото си и махни другия и ако там тече значи трябва да топли. Ако въпреки това не топли значи ти е измъкнато жилото на клапата"топло-студено" ,което е често срещано явление. Най-често става долу откъм жабката под кутията на парното.Върти брътката и виж дали се завърта клапата ,ако не я завърти на ръка. Айде да го оправиш, че е хладно напоследък.
- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
Може и клапите да се прегорели вариянти много,но все пак

- ligustrum
- Автомобил:
- Двигател:
клапите здрави ли са ти ?имаш ли силна въздушна струя,и управляваш ли я когато въртиш врътките?ако отговорите на
последните два въпроса е не,то оправи си клапите.няма начин да имаш топло в противен случай.успех;-)
последните два въпроса е не,то оправи си клапите.няма начин да имаш топло в противен случай.успех;-)
ама нали е разглобявал парното !? как няма да види големите отвори по клапите? сигурно е от тях! 

- ligustrum
- Автомобил:
- Двигател:
еми,колегата пише,че е сменил радиатора,а не че е отварял цялата кутия 

Надявам се, че колегата няма нищо против, че пиша в темата му, но и аз имам идентичен проблем и от доста време не мога да намеря решение. Колата ми е пасат Б3, 91 г, 1.6 карбуратор, бензин-гас. Та проблема ми е следния: смениха ми и на мен радиаторчето на парното и от тогава не духа горещо както преди, а леко топло, даже хладно, а от време на време задухва и студено и после пак топличко. Когато въртя врътките, се мени въздушния поток, но въздушната струя е слаба и не е както преди. На какво може да се дължи това?
Ще съм благодарен ако намерим общо решение на проблема !
Ще съм благодарен ако намерим общо решение на проблема !
- ligustrum
- Автомобил:
- Двигател:
хораа,вижте си клапите
от тях зависи и толо-студено,и въздушнита струя. и за повече инфо
,че пиша от GSM-ма и...

-
- Автомобил:
- Двигател:
към колегата vinetu двата маркуча (вход изход)горещи ли са ?.ако да значи изорял дунапрен на клапите ако е горещ само входа -обезвъздушаване .
При мен и двата маркуча са горещи и странното е както казах, че понякога започва да духа студено при горещи маркучи и след известно време пак си задухва топличко, но никога горещо както преди ремонта 
Защо задухва студено при положение, че маркучите са горещи и системата е обезвъздушена ?

Защо задухва студено при положение, че маркучите са горещи и системата е обезвъздушена ?
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Абе пичове има безброй теми за парното ами
тя не е там за красота.

колеги в тая линия на размисли да ви питам и аз за парното,немога да го накарам да духа на краката на всякаде другаде духа само там неще,дори когато затворя всички клапи от вън ръчно.
когато си сменях радиаторчето си оправих и клапите.махнах ги и ги облепих с фолио и след това с донапрен.предполагам че не от това.а как може да ми обясните че в началото започва да духа топло а след това започва студено.ако се бяха отлепили въобще нямаше да духа топло.така мисля аз