От първоначално посочените автомобили, бих избрал пасата
+ вътрешен обем и багажник
+ антикорозионна защита
Не знам тука народа, който се изказвал, колко досег има с астри, но си залагам главата, че астра ф е един от най-здравите автомобили в класа си от онея години. Просто корави машини. Ръждясва... ми да, ръждясва. И фау-ве-то лапа масло и трябва да си сериозен ентусиаст, за да го накараш да спре. Всяка марка, всеки модел... всички си имат недомислици и идиотски проблеми. Голяма работа - к'во искате от дърти кочини.
Ако пасата не беше в списъка - астра бих взел. При посочените... AGG
Колите които карам са Пасат Б3 (1.8/107к.с), Голф 2(1.6/75к.с), Астра Ф (1.4/около 55к.с - не знам точно)
За семейство - пасатора му е майката.
И ако можеш, отдели още поне 500лв за да имаш верен кораб, който няма да те остави на пътя.
Поздрави и успех с избора!

Съпоставка автомобили
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Re: Съпоставка автомобили
Колега,ако ще взимаш голяма кола и да е комби-Опел Омега.Доста по-голяма и хубава колата от Пасата.
За 3500 лева ще вземеш доста прилична кола около 97-98 година с доста повече екстри от който и да е Пасат...
Иначе ако ще е VW-взимай един Пасат с 2.0 двигател и си ти...
За 3500 лева ще вземеш доста прилична кола около 97-98 година с доста повече екстри от който и да е Пасат...

Иначе ако ще е VW-взимай един Пасат с 2.0 двигател и си ти...

- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А за фиат мареа кво ще кажете?
Има ли някой впечатления?
Карал съм за кратко и честно казано колата не беше лоша.
Предполагам слабото място им е окачването... или пък не?!
Че Б4 е по добър избор, така е, но пък и има разлика в цената и годините.
Има ли някой впечатления?
Карал съм за кратко и честно казано колата не беше лоша.
Предполагам слабото място им е окачването... или пък не?!
Че Б4 е по добър избор, така е, но пък и има разлика в цената и годините.
-
- Автомобил:
- Двигател:
пи4 кой каквото иска да говори пасата е здрава кола а за разхода ще ти дам пример моя е 150кс както съм се и писал градско ми гори много по малко отколкото извънградско надявам се 4е се сещаш защо в града ми гори 7-7.4 бензин-върви като дизел на 4 скорост навсякъде аз не робувам на марки ама пасата си е пасат
- leavon
- Автомобил:
- Двигател:
AmW написа:А за фиат мареа кво ще кажете?
Като се говори за здравина, имай предвид и ламарините и други видове материали.
-
- Автомобил:
- Двигател:
абе италианките са си колзети и то големи-оправиш едно 4упи се друго да те е страх да ги караш.По принцип кола от газ не се 4упи,4упи се от мундарлък и от евтини 4асти.Няма лоши коли има лошо поддържани коли
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Goldorak написа:Колега, все си мисля, че ръждата засяга предимно калниците и праговете... А за удара, и аз съм преживял подобно ПТП, обаче бях със старото поло 91г, на което при удара леко му се изкриви багажната врата и счупи бронята, но новото ауди, което ме удари беше с помляна предница. Просто не знам как да си обясня нещата.escrime написа:...
Да, прав си. В различните ситуации е съвсем възможно да се получат различни резултати. Просто мен ме е страх от ръжда и станиол вместо ламарина. В никакъв случай не мога да възприема ръждата само като козметичен проблем, но това не значи, че моето мнение е точно. То просто си е моето.
Малко конкретна информация: Ауди 80 B4 с нищо не е по-скъпо като поддържане и обслужване от Passat B4. Вътре е по-тясно, но пространството пак е съвсем достатъчно, материалите са изключително качествени, рядко се чуват скърцане, гуми, двигател. Има една особеност, за която ме светна човека, от когото купувам части - хубаво е да се слагат газови амортисьори... просто маслените не изкарвали особено дълго. Иначе колата е тежичка и хубав двигател за нея е поне 2.0 115 к.с. или дизела 1.9. За сметка на това, обаче, получаваш усещане за монолитност, тежест, сигурност и устойчивост на пътя, което е много ценно. На А6 С4 (посочвам го защото е от същите години като B4 и е много сходно) с двигател 2.0 16V 140 к.с. ACE и всички екстри обслужването миналата година беше срещу 190 лв. (ролка, ремъци, тампон на мотора и всички филтри) като не е правен компромис с качеството на частите (е, бяха с малка отстъпка). Сменихме и един маншон срещу 9 лв. и друго просто не е имало... За това и не мога да ти дам повече цени на части.
Познат караше Фиат Мареа. Казваше, че е съвсем доволен, но за съжаление не мога да бъда конкретен за нея... просто получавам страхова невроза като я видя... за пластмасите вътре да не говорим...
От всичките писания - читави автомобили има от всички марки. Всеки от тях си има някакви болежки и недомислици. Някои държат цени дълго време след покупката, други след 1 година са на 30% от първоначалната си цена. Най-доброто е да се прочетат няколко мнения, да се гледа внимателно, да не се бърза и да купиш автомобил, който ти харесва на ТЕБ. Ясно е, че всеки си харесва неговото. Помни само, че си купуваш кола, а не календарче! По-новото с 1-2-3 години не винаги е оправдано и това е особено важно!
Успех!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, няма да стане с астрата. Онзи ден се качих да покарам една - мястото на водача е много тясно, поне за мен. Воланът е нисък, а долната странична част на таблото пречи на десния крак. Въобще, чудя се как са я мислили тая работа?
Абсурдно, но в в полото ми е по-удобно и по-широко!
Относно аудито, просто съм предубеден, че това си е кола са човек паралия, който да може да си позволява паралийска поддръжка.
За омегата, поразгледах из нета - тя си е с бая мощен двигател, и това предполага обилно изхранване, т(е. не е за мен.
Остава пасата, и още малко да поогледам рената. Дори ми се мотае еретичната мисъл да си взема едно пътническо Кангу и да си реша проблема - базов автомобил, висок просторен, и същевременно компактен, с огромен багажник и не харчат много двигателите 1,2 и 1,4. А и части за рено - пълно навсякъде и не са скъпи.
Много се замотах с моя избор, ама предпочитам вече така да бъде, отколкото да се изхвърля както предния път и да се натреса на кола, която не е за мен.
Още веднъж мерси на всички за идеите и съветите!

Относно аудито, просто съм предубеден, че това си е кола са човек паралия, който да може да си позволява паралийска поддръжка.
За омегата, поразгледах из нета - тя си е с бая мощен двигател, и това предполага обилно изхранване, т(е. не е за мен.
Остава пасата, и още малко да поогледам рената. Дори ми се мотае еретичната мисъл да си взема едно пътническо Кангу и да си реша проблема - базов автомобил, висок просторен, и същевременно компактен, с огромен багажник и не харчат много двигателите 1,2 и 1,4. А и части за рено - пълно навсякъде и не са скъпи.
Много се замотах с моя избор, ама предпочитам вече така да бъде, отколкото да се изхвърля както предния път и да се натреса на кола, която не е за мен.

Още веднъж мерси на всички за идеите и съветите!

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Малко са парите колега, за толкова пари само проблеми и опънати нерви ще си купиш. За пасат Б4 ако въобще още съществува читав такъв ще трябва поне 4000лв да отделиш, иначе само мъки, въпреки че пасата е изкарал по 50-100 000км на много колеги тук, било каквото било. Ако си от шофьорите за които щом се движи колата значи е ок, можеш и за 2000лв пасат да вземеш, ще се движи 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Layer написа:от опел на рено.
от трън та на глок.
Колега, по-конкретно?
-
- Автомобил:
- Двигател:
hooligan_sk написа:Малко са парите колега, за толкова пари само проблеми и опънати нерви ще си купиш. За пасат Б4 ако въобще още съществува читав такъв ще трябва поне 4000лв да отделиш, иначе само мъки, въпреки че пасата е изкарал по 50-100 000км на много колеги тук, било каквото било. Ако си от шофьорите за които щом се движи колата значи е ок, можеш и за 2000лв пасат да вземеш, ще се движи
Колега, наистина не мога да отделя повече кинти за това. Мога да направя компромис с визията, интериора и мощността, и си мисля, че за това все нещо добро технически мога да намеря. Или се лъжа?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Dead man написа:Колега,ако ще взимаш голяма кола и да е комби-Опел Омега.Доста по-голяма и хубава колата от Пасата.
За 3500 лева ще вземеш доста прилична кола около 97-98 година с доста повече екстри от който и да е Пасат...![]()
...

Би ли цитирал някои от тези "доста повече екстри", за които говориш?
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Екстрите за които се сещам че ги има при опелите а ги няма при пасата са:
ел. регулируемо огледало в купето, големия дисплей който е за радиото и борд компщтър. Мисля че има и омега с двузонов климатроник, но не съм сигурен.
В замяна на тези "глезотийки" получаваш задна седлака тип опел астра - рамената и колената на едно ниво
ел. регулируемо огледало в купето, големия дисплей който е за радиото и борд компщтър. Мисля че има и омега с двузонов климатроник, но не съм сигурен.
В замяна на тези "глезотийки" получаваш задна седлака тип опел астра - рамената и колената на едно ниво

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”