Проблем с запалването днес

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
jollycatman
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с запалването днес

Мнениеот jollycatman » Съб 23 яну 2010 13:59

gr_kanev написа:
jollycatman написа:Колеги мога ли да заредя необслужваем акумулатор 75Ah 720A със зарядно 6A? И какво трябва да е напрежението на изправен акумулатор при неработещ двигател? Защото "окото" на моя беше черно, тоест за зареждане, а при замерване показа 12,17V (мултицетът ми е от 7лв, така че може и да мери волт в повечко).

Може. Но е по-добре да се обърнеш към специалист. Напрежението зависи както от състоянието на акумулатора, така и от това, кога има ли в момента или кога последно е имало консумация, или пък зареждане. Ако тези 12,17 V си ги измерил след повече от час-два покой за акумулатора, едва ли с него ще запалиш. Цената на уреда не е определяща за качеството му. Ако наистина мери с волт повече, е за боклука (както и акумулатора).

Измерих ги сутрин преди палене и колата запали с повечко въртене и по-бавно развъртане. Акумулатора го зареждам вече повече от 50 часа и окото му сега е леко зелено. Чудя се дали да го откачам от зарядното, защото не помня по-ярко ли беше окото, когато купих акумулатора. :oops: Като замеря сега докато зарежда показва 15,4V. А вчера сприраха тока за малко и аз използвах да го откача от зарядното, замерих и показваше 13,95V. :?: :?: :?: Дайте съвет колеги, какво да правя!?

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Съб 23 яну 2010 15:07

... Акумулатора го зареждам вече повече от 50 часа...

Презареждането съсипва акумулаторите. Зареждането става с ток, който е 1/10 от Ah на акумулаторите, т.е. ако е 70Ah се зарежда 10 часа с ток 7А /ако е напълно разреден/. Презареждането /по-продължителното зареждане/ води до разграждане на клетките.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Съб 23 яну 2010 16:42

jollycatman написа:
fox_vt написа:На моя "необслужваемия" акумолатор проблема беше ,че след профилактично дозареждане и окото от зелено стана бяло демек за боклука вече.А иначе акумолатора си работи,сега гледам че малко позеленява оченцето може и да се опрай :|

Колеги мога ли да заредя необслужваем акумулатор 75Ah 720A със зарядно 6A? И какво трябва да е напрежението на изправен акумулатор при неработещ двигател? Защото "окото" на моя беше черно, тоест за зареждане, а при замерване показа 12,17V (мултицетът ми е от 7лв, така че може и да мери волт в повечко).

Колега това твоето зарядно да не би случайно да е китайско?Най сигурният начин е като сложиш аку то да зарежда да измериш с мултицета колко А ток минава.Щото мойто китайско боклученце е 5 А но на напълно разреден акумулатор дава едва 2А и неописуемите 9В напрежение :twisted: .Иначе седа припалих на -9 и въртеше доста тегаво но запали но пък съм със 15/40 :Mr Green Fun .

Потребителски аватар
SSS666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SSS666 » Съб 23 яну 2010 16:53

слагай нов акумулатор че със слабия може да прецакаш някое реле и тогава съвсем може да не запали

jollycatman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jollycatman » Нед 24 яну 2010 1:35

fox_vt написа:Колега това твоето зарядно да не би случайно да е китайско?Най сигурният начин е като сложиш аку то да зарежда да измериш с мултицета колко А ток минава.Щото мойто китайско боклученце е 5 А но на напълно разреден акумулатор дава едва 2А и неописуемите 9В напрежение :twisted: .Иначе седа припалих на -9 и въртеше доста тегаво но запали но пък съм със 15/40 :Mr Green Fun .

Точно такова е колега - за 30лв. от Метро. Боклученцето от една страна свърши работа, защото зареди акумулатора (на -8°С запали отраз), но от друга страна ме заблуди с едни лампички, които има и които светят и изгасват според степента на зареденост. Пустата му лампичка за 100% така и не изгасна, а пък аз нали съм неук, замервам напрежението, ама знам ли колко трябва да е... :oops: И май че наистина си презаредих акумулаторчето :banghead:

Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bkunev » Нед 24 яну 2010 12:02

Имах същия проблем, колега. Заредих го и след 3-4 дена пак така. Една Искра пазарджишка си купих 77Ah и заспа. 155 левчета мисля че беше. 2 годинки гаранция. Както ти казаха по отгоре събирай парички за нов...

Върни се в “Дизелови агрегати”