Двигателя е 1,6 тд. не иска да запали с 4 чисто нови свещи, филтър и акумулатор. Последните няколко дена палеше на 3-4 оборот. Днес при -10 и по ниски температури категорично отказва да запали дори и с допълнително свързан акумулатор.
Възможно ли е да са ледени "тапи" и къде да се търсят?
Пробвахме с обезвъздушаване, обаче не стана. За сведение да напиша, че горивния фиртър събра 100 грама докато се напълни изцяло с гориво.
От отвора за обезвъздушаване на ГНП, едвам капе при изкаран маркуч на горивния филтър към ГНП, а трябваше да тече силно.

Невъзможен старт
Re: Невъзможен старт
възможно е нафтата да се е сгъстила сиреч започнала е да замръзва . горивния филтър се пълни с парафин и край няма проходимост . и да се стопли времето парафина няма да се стопи трябва нов филтър
Цялата система я обезвъздуших, обаче даже и не припатква двигателя. Преди палеше и гаснеше. Смених филтъра и се оправи, а сега не пали изобщо.
Съмнява ма да е ледена тапа, обаче как да я намеря и къде да я търся, ако изобщо е това проблема?
При условие, че съм допълнил филтъра с добра непарафинирана нафта, съхранявана в същия този автомобил, но не в системата му. Филтъра е на няма и 20км.
Тези две неща ме карат да се съмнявам в тази теория(за парафина).
Съмнява ма да е ледена тапа, обаче как да я намеря и къде да я търся, ако изобщо е това проблема?
При условие, че съм допълнил филтъра с добра непарафинирана нафта, съхранявана в същия този автомобил, но не в системата му. Филтъра е на няма и 20км.
Тези две неща ме карат да се съмнявам в тази теория(за парафина).
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Откачи двата маркуча излизащи от филтъра и ги бодни в 2 литрово шише с нафта ако и така не стане или въздух в помпата или замръзнало.Преди това обаче подай директен + към клапана на ГНП който спира нафта тряя цъкне.
пп оф то било 1,6 тд там нз дали има такъв клапан
пп оф то било 1,6 тд там нз дали има такъв клапан

- passatfan2780
- Автомобил:
- Двигател: aaz 1992
разбира се че го има иначе как ще гасне 

-
- Автомобил:
- Двигател:
От опита,който имам знам следното:въртя,не пали,отзад се усеща силен мирис на нафта-извод:или свещи ,или комресия(пропускам центровки и ремъци).Втори случай:въртя,не пали,отзад нищо
-е ,няма гориво(как,защо-друг въпрос).
И в двата случая е зима ,под "0",и гоня рейса за работа
Лятото не се е случвало 

И в двата случая е зима ,под "0",и гоня рейса за работа

Върни се в “Дизелови агрегати”