инересно ми е дали ниския разход на дадена кола,може да е определение за
"здрава кола"?
сиреч-ако харчи малко,значи ли че мотора,сензорите и датчиците работят оптимално?
може ли това да е критерия?...или поне насока за цялостното състояния на колата?
питам защото сега на пролет съм наумил да водя моята въжка на
"банкет"-свещи,филтри,датчици,кабели,марчкучи,капачка,палец и тн.
и се чудя дали въобще да я пипам,след като ми харчи доста доволно и "почти"нямам
проблеми със вървежа?
закона е:ако няма проблеми не ръчкаи",но пък тези неша не съм ги сменял от 20к,
а все пак са консумативи
нисък разход=здрава кола?
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: нисък разход=здрава кола?
Докато дадено нещо си работи не го пипай, сменявай, за да си нямаш проблеми! От личен опит ти го казвам! Кола която не харчи няма, освен тази която не се кара! Та ако бях на твоето място, вместо да си давам парите за ненужни неща, по-добре напълни бензин на колата 
п.п Поне според мен, здрава кола на 20++ години няма, стига да не ти прави проблеми, ако не ти прави проблеми не си ги търси сам

п.п Поне според мен, здрава кола на 20++ години няма, стига да не ти прави проблеми, ако не ти прави проблеми не си ги търси сам

-
mirro_21
- Автомобил:
- Двигател:
Кола която не харчи няма, освен тази която не се кара!
така е,но си има разлика дали ще ти харчи 15/100 или 7.5/100.
всяка 1 кола си има кусури,ти си прав-здрава кола на толкова години няма.
въпроса е дали тези проблеми са налужащи(дали ти бъркат в мозъка или не)
пример:преди 1 година почна да ми придърпва съвсем лекичко,когато тръгвам на първа
аз си викам"дреме ми",обаче придърпването се усили и в момента се налага да задържам доста на полусъединител за да не тресе колата.
дадох 300лв за съединител и още кво ли не и проблема си остана неразрешен и съм дигнъл ръце(докадето-дотам)
така е,но си има разлика дали ще ти харчи 15/100 или 7.5/100.
всяка 1 кола си има кусури,ти си прав-здрава кола на толкова години няма.
въпроса е дали тези проблеми са налужащи(дали ти бъркат в мозъка или не)
пример:преди 1 година почна да ми придърпва съвсем лекичко,когато тръгвам на първа
аз си викам"дреме ми",обаче придърпването се усили и в момента се налага да задържам доста на полусъединител за да не тресе колата.
дадох 300лв за съединител и още кво ли не и проблема си остана неразрешен и съм дигнъл ръце(докадето-дотам)
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
mirro_21 написа:пример:преди 1 година почна да ми придърпва съвсем лекичко,когато тръгвам на първа
Само на 1-ва при потегляне ли ти придърпва? Ако е така, погледни някой свещ? или Някой кабел, примерно вечерта когато ти е запалена колата, ако ти светка някой кабел го сменяй, иначе придърпването може да ти го прави и от бензинов фълтър или въздушен, ако колата неможе да поеме, примерно при студен двигател и мойта придърпва за малко когато е на смукач, той е автоматичен де, но не ми харесва как работи когато е студена, затова я чакам да загрее и няма ядове.
Значи за да смениш конкретна част от колата трябва да си сигурен че проблема идва от нея! Ние тука само можем да гадаем точно какво е, по това което казваш ако е от токове, трябва да ти го прави постоянно!
-
mirro_21
- Автомобил:
- Двигател:
да колега постоянно го прави.(и студена и топла)
когато е стидена придърпва,изфорсирва се,няма мощност,но това не ми е проблем
когато загрее вече всичко е ок,само това придърпване на първа много ме "гризе"
на всеки светофар става това и когато тоя зад мен види,че пускам спирачките и подавам газ и тои подава и в същия момент,колата притриса еднократно и тоя зад мен набива спирачките.
нищо не свети вечерно време,гледъл съм 100 пъти.
първите виновници според мен са или жилото на съединителя или катализатора.
и те са за на проелет,но много маистори ми казват,че щом ми е малък разхода,значи колата е наред и не е от катализатора(на 175к е и не мирише,не пука,няма пробита мека връзка)
незнам,на диягностика 10 пъти ходих...нищо
само тампоните на двг останаха да са виновни.
когато е стидена придърпва,изфорсирва се,няма мощност,но това не ми е проблем
когато загрее вече всичко е ок,само това придърпване на първа много ме "гризе"
на всеки светофар става това и когато тоя зад мен види,че пускам спирачките и подавам газ и тои подава и в същия момент,колата притриса еднократно и тоя зад мен набива спирачките.
нищо не свети вечерно време,гледъл съм 100 пъти.
първите виновници според мен са или жилото на съединителя или катализатора.
и те са за на проелет,но много маистори ми казват,че щом ми е малък разхода,значи колата е наред и не е от катализатора(на 175к е и не мирише,не пука,няма пробита мека връзка)
незнам,на диягностика 10 пъти ходих...нищо
само тампоните на двг останаха да са виновни.
-
mirro_21
- Автомобил:
- Двигател:
не се биите кои пръв да отговори на анкетата ми,има място за всички.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”