Как се сменя преден тампон на двигател Г3!
- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Как се сменя преден тампон на двигател Г3!
Колеги след като пуснах тема със запитване как се сменя жило на съединителя и не получих отговор, сега имам ново запитване как се сменя преден тампон на двигателя Г3, abu!
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Re: Как се сменя преден тампон на двигател Г3!
Една гедория,крик ( хидравличен ), дъсчица да я сложиш под картера понеже трябва да подпреш мотора. Развиваш му болтовете повдигаш мотора леко около 2см колкото да му излезе шпилката на тампона и ако си развил всичко трябва да излезе. Ами това е.
Трябва да махнеш и планката която е между горната част на тампона и двигателя за да издърпаш тампона на горе и да излезе 

- The Officer
- Автомобил:
- Двигател:
Ами общо взето не е сложно-взимаш необходимите ключове , подпираш мотора отдолу , развиваш необходимите гайки и болтове , сваляш тампона сменяш го и после по обратния начин.
Действай смело.
Действай смело.
- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
winbooz написа:Трябва да махнеш и планката която е между горната част на тампона и двигателя за да издърпаш тампона на горе и да излезе
Задължително ли трябва да се свали тази греда/планка!
Някой колега ако може да даде линк или снимки!
Тампона е голям цилиндър от две или три части!
Ако не я свалиш не можеш да издърпаш тампона на горе.Тя се държи с две болчета за блока, елементарно се сваля.
- VW`VENTO
- Автомобил: VW BORA 1.9TDI
- Двигател: AHF
аз го сменях тази седмица моя.Тампона се състои от 2 части.Необходими са ти шестостен 8 за да го развиеш отдолу.За отгоре ти трябва камък 16със удължение,че е малко неудобно за развиване.След като развиеш тези два болта.Повдигаш отпред колата и подлагаш някакво пънче под кожуха на скоростната кутия.След това пускаш малко по-малко колата и гледаш дали достатъчно отделя лапата на тампона.Аз развих също и долния и средния болт на стартера за да мога да навдигна лапта дет отива над тампона и да го извадя по-лесно.Ами това е,после всичко в обратния ред и си готов.Аз тази процедура я правих в гаража,който е без канал
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря много за изчерпателните отговори.. от 1 седмица се мъча ;>
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”