Лично аз предпочитам и денем и нощем пред мен да виждам фарове от далеч. А не в последния момент някой идиот който си мисли че колата му има електромер. Земете си изклучете и радиото че и то ви харчи безценната електоенергия на акумулатора... Хората са ви пуснали фаровете не защото изкат да си продават акумулаторите а за безопасността на тези срещу вас. Дори и на къси дори и денем фара си е фар и раздранканите ни брички се виждат.
"За улеснение ще търсим консумацията за 1 час, т.е. нужни са ни 200 Wh. Знаем че 1 Wh = 3600 J, значи 200х3600 = 720 kJ. За да произведе тази енергия, алтернаторът трябва да черпи два пъти повече енергия от двигателя понеже има КПД 50%, следователно ни трябват 1,44 MJ от двигателя. Но той пък има КПД 25% и трябва да почерпи 4 пъти повече енергия под формата на гориво, следователно са му нужни 5,76 MJ. Тази енергия се съдържа в 135 грама бензин, което е 180 ml като обем."
Ще се пукна от смях 180 мл. е има няма 15 ст. като се има впредвид че поне 10мл. са вода. то нищо не остава ..
Земете откажете цигарите ще имате повече файда.
Сигорно пушите по една кутия цигари на ден от 4 лева. 7 дена в седмицата. Ако сложим за събота и неделя по още една на ден прави 122. Както знаем годината има 365 дни ако не е високосна общо става 487 кутии на година x 4 лева за бройка или по лесно казано 1948 лв да го закраглим на 1800 че има и по евтини цигари...
Вие сте трагнали да се каарите за едни крушки.
Vagcom и постоянно включени фарове?
- galyaradeva
- Автомобил: Vw Caravelle 1998
- Двигател: VR6-140hp
- Контакти:
- galyaradeva
- Контакти:
Re: Vagcom и постоянно включени фарове?
Сутрин като тръгваш си сваляй крушките и няма да ти светят. Като се постъмни пак си ги слагаш и си почти като всички останали. 

- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
L&R e прав. Попрочетох и аз какво пише из нета за DRL на Четворката и Бръмбъра и навсякъде казват, че софтуерно не може да се изключи, поради простата причина, че е екстрата направена да се задейства механично.
Начина е този показан на снимките - или изолиране (подгъване) на TFL крачето (това е абревиатурата на немски на DRL) на евро ключа за светлините, или фокуса с изолирането на реле 173.
Начина е този показан на снимките - или изолиране (подгъване) на TFL крачето (това е абревиатурата на немски на DRL) на евро ключа за светлините, или фокуса с изолирането на реле 173.
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
на кабела отиващ в този пин(TFL) може да се монтира и ключе, за да ги вкл/изкл по желание
galyaradeva-
ами аз няма какво да кажа лично мое мнение е че това е безценна екстра но си е мое мнение но ние сме БЪЛГАРИ и трябв да таковаме мамата на вси4ко което е направено за нашата сигорност и здраве ами защто не си махнем и ДВГ ида си направим колите стил флинстоун и за да спрем да пестим напално безина съответно и ел.енергията а така и ДВГ-то няма да се износва
това си е мое мнение пак да ви кажа

- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
L&R благодаря много, това е адкси полезно.
А на другите дето се мъчат да правят сметки престанете да пишете тъпни. Лятото като грейне слънцето фаровете даже не личат че са включени и са безмислени. Най-малкото зимата всяко едно палене в студа ми е на включени фарове, доста по-разумно е сам да си го включвам зимата след като запаля.
Колата ми така или иначе не е от икономичните, никога не съм правил сметка за горивото.
И за да не си напрягате мозъците допълнително - непушач съм
А на другите дето се мъчат да правят сметки престанете да пишете тъпни. Лятото като грейне слънцето фаровете даже не личат че са включени и са безмислени. Най-малкото зимата всяко едно палене в студа ми е на включени фарове, доста по-разумно е сам да си го включвам зимата след като запаля.
Колата ми така или иначе не е от икономичните, никога не съм правил сметка за горивото.
И за да не си напрягате мозъците допълнително - непушач съм

- galyaradeva
- Контакти:
МК4 в момента когаго завъртиш клучът на трета степен зада подадеш ток на стартера светлените се изгасят за да не черпят ток ... нема страшно.
standio86 ние сме ужасно племе. Все сме на терсене.
от 2011г. трябва да караме целогодишно на къси /приеха го преди коледа/ така че даже и аз ще си сложа такава ЕКСТРА че само за това ми остава да си мисля като влезна в кочнката.
galyaradeva написа:МК4 в момента когаго завъртиш клучът на трета степен зада подадеш ток на стартера светлените се изгасят за да не черпят ток ... нема страшно.
мойто е мк3 92г ама като върти стартера светлените спират и ги имам само на контакт

пп-така дойде от германия
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
galyaradeva написа:Лично аз предпочитам и денем и нощем пред мен да виждам фарове от далеч. А не в последния момент някой идиот който си мисли че колата му има електромер. ....
Аз също

ПП 2-3 литра повече , дрън-дрън

- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
Значи с изолацията на TFL крачето на буксата нещата станаха наполовина. Сега фаровете не се пускат автоматично като дам контакт а само габаритите, идеи и това как да го дезактивирам?
П.С.
На английски как се водят габаритните светлини?
П.С.
На английски как се водят габаритните светлини?
Имам пасат б5.5 на моя ключ нямма опция дневни светлини , ако от някоя морга взема такъв ключ който има дали ще стане или трябват още неща, и как трябва да го направя ?
Колеги шофьори, никой не засегна въпроса за фарове на ясен слънчев зимен ден и пресен бял сняг. Тогава всеки се заслепява сам. Самият аз в такава ситуация все пак избрах да спазвам тъпия закон. Консервативното ми мнение е, че всичко в една кола, което засяга сигурността на движението, трябва да може да се управлява от шофьора! Човекът е този, който трябва да преценява. И най-удачното преправяне за мен е при изваден ключ да се гасят всички светлини. При поставен, има си ключ!
П. С. rear-lights, rear-lamps и май tail-lights са задни габарити. Но предни нз.
П. С. rear-lights, rear-lamps и май tail-lights са задни габарити. Но предни нз.

- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Zlobomir написа:Колеги шофьори, никой не засегна въпроса за фарове на ясен слънчев зимен ден и пресен бял сняг.
Колега Zlobomir избягвай да засягаш такива теми в технически раздели!
L&R написа:Zlobomir написа:Колеги шофьори, никой не засегна въпроса за фарове на ясен слънчев зимен ден и пресен бял сняг.
Колега Zlobomir избягвай да засягаш такива теми в технически раздели!
Аз и нямаше, направих го именно защото колегата MK4 зададе уместен технически въпрос как да превключи опция, а започнаха да му привеждат нетехнически аргументи. Е, има и аргументи в негова защита.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”