Голям разход голф gti 16 v

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
SpeeDLine
Автомобил: Audi A3 1.8T
Двигател: AGU 1998

Re: Голям разход голф gti 16 v

Мнениеот SpeeDLine » Нед 24 яну 2010 0:27

Господин разбирач с моя КР с 5 лв газ минавам 37 км градско ;)сега зимата ;)

vesko62
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vesko62 » Нед 24 яну 2010 8:36

Колега доколкото разбрах горивото Ви е бензин.Преди месец си закупих Голф 4 1,6
16v 1J5.Реших да проверя разхода си чрез допълване на резервоара както и Вие като
помолих да ми го напълнят до горе.По технически данни емкоста му е 55 л.След при-
ключването на операцията за мое учудване той събра 61,34 л.На въпроса ми към мом-
чето обслужващ ми колата защо е така той ми отговори,че след като съм поискал до горе
за проба е обезвъздушил резервоара и количеството на бензина влезли в него е по-
голямо.Предполагам,че и при Вас се е получило същото,ако при първия път са Ви
наливали при автоматично изключване на пистолета,а втория път при обезвъздушен
резервоар.

Потребителски аватар
SpeeDLine

Мнениеот SpeeDLine » Нед 24 яну 2010 9:37

Какво обезвъздушаване :horror: Според мен това не е така преметнали са те нещо, преди 2 години на Лукойла в Самоков ушким сипахме в поло 6н 65 литра ... и се разправяхме с управителя докато се нормализира всичко :)

vesko62
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vesko62 » Нед 24 яну 2010 10:11

SpeeDLine1 написа:Какво обезвъздушаване :horror: Според мен това не е така преметнали са те нещо, преди 2 години на Лукойла в Самоков ушким сипахме в поло 6н 65 литра ... и се разправяхме с управителя докато се нормализира всичко :)

Смятам,че не сте прав поради това,че горивото се виждаше визуално по тръбата дос-
тигайки до капачката,а бензиностанцията е ОМВ.Друго което ме навежда на мисълта,че не сте прав е показанията на стрелката на бензиномера беше в крайно дясно положение,а от тогава до сега съм изминал по-вече от 80 км.при минусови
температури,а стрелката не е помръднала от крайно дясно положение.Движението и
в ляво ще започне когато горивото започне да намалява от зададените 55 л.съгласно
техническите зададени данни.

Потребителски аватар
brmbrm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот brmbrm » Нед 24 яну 2010 10:29

SpeeDLine1 написа:Какво обезвъздушаване :horror: Според мен това не е така преметнали са те нещо, преди 2 години на Лукойла в Самоков ушким сипахме в поло 6н 65 литра ... и се разправяхме с управителя докато се нормализира всичко :)

Някои хора май не вникват в това което е написано. :D Човека ясно е написал че компютара му изписва 50 и нагоре разход. :D Колега аз съм със същия мотор и нормално ми дава 9-10гр., но на компа ми пише 12-13 почти винаги. Значи имаше момент когато ми изписа и на мен 50тина, но това беше от кадърен майстор който ми го закачи Уж на комп. за газове и ми нагласи сместа бенз.-въздух :D:D След което едвам стигнах до Герман до Ники с 40лв бензин като имаш на предвит, че до там са ми не повече от 15км. Според мен проблема ти не e от теч щом и компа засича такъв голам разход. :)

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Нед 24 яну 2010 10:45

litko написа:колега голфа ми е перфектен гарантирам смисъл на вънщен вид не е кой знае какво но спрямо окачване и всичко дръго е бетон а за разхода съм го засичал и на късо и на дълго и даже я чакам да загрее преди да тръгна сметни напулник резервоара и след 35 километра реших да го допълна и глутна 7.50 хаха направи ми дойде като гръм... аз трябва да си мъкна след мен цистерна(хаха) незнам какво да кажа а не искам да го продавам защото си има сантиментална стойност за мен..

колега ти голямо замерване си направил :dummy:
прави се така:пълниш резервоара докато изключи пистолета, минаваш 500километра и пак пълниш догоре докато изключи пистолета, после смяташ - литрите делиш на 5 и си готов
всеки път така си меря разхода и винаги е еднакъв-около 6/100 бензин
борд компютъра на такава стара кола не е точен изобщо-моя редовно отчита 0.0 до 2-3/100

Потребителски аватар
salamaleikum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот salamaleikum » Нед 24 яну 2010 11:07

vesko62 написа:Колега доколкото разбрах горивото Ви е бензин.Преди месец си закупих Голф 4 1,6
16v 1J5.Реших да проверя разхода си чрез допълване на резервоара както и Вие като
помолих да ми го напълнят до горе.По технически данни емкоста му е 55 л.След при-
ключването на операцията за мое учудване той събра 61,34 л.На въпроса ми към мом-
чето обслужващ ми колата защо е така той ми отговори,че след като съм поискал до горе
за проба е обезвъздушил резервоара и количеството на бензина влезли в него е по-
голямо.Предполагам,че и при Вас се е получило същото,ако при първия път са Ви
наливали при автоматично изключване на пистолета,а втория път при обезвъздушен
резервоар.

Смени бензиностанцията колега.ОМВ никога, те най много удрят в грамажа ;)

Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ugeorge » Нед 24 яну 2010 11:13

Колега направи измерване за по-дълъг пробег и недей да чакаш на место колата да ти загрее, това много ама много вдига разхода. Палиш и караш, не я настъпваш докато е студено, но се движиш. Като стоиш на едно място колата си харчи бензин а ти не минаваш никакво разстояние, все едно го хвърляш.

Потребителски аватар
SpeeDLine

Мнениеот SpeeDLine » Нед 24 яну 2010 11:21

brmbrm написа:

Някои хора май не вникват в това което е написано. :D Човека ясно е написал че компютара му изписва 50 и нагоре разход. :D Колега аз съм със същия мотор и нормално ми дава 9-10гр., но на компа ми пише 12-13 почти винаги. Значи имаше момент когато ми изписа и на мен 50тина, но това беше от кадърен майстор който ми го закачи Уж на комп. за газове и ми нагласи сместа бенз.-въздух :D:D След което едвам стигнах до Герман до Ники с 40лв бензин като имаш на предвит, че до там са ми не повече от 15км. Според мен проблема ти не e от теч щом и компа засича такъв голам разход. :)

Алооо ти не вникна за какво пиша я прочети малко и тогава пиши ;) А иначе съм сигурен че са го ударили в "грамажа"

winbooz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот winbooz » Нед 24 яну 2010 11:27

Високите показания на борда се дължът на факта че я чака да загрее :wink: В книжката на голфа пише веднага да се потегля, дори пише преди да запалим да си сложим колана за да спестим гориво :D Това за обезжъздушаването е много вярно!Там където влиза пистолета има едно лостче, като се напълни до горе (бензина да се вижда) и като се натисне лостчето се чува "фъсссс" и колата побира още бензин.Ако искаш напълни я до горе със обезвъздушаване когато е загряла, после покарай възможно най-икономично и гледай да няма сняг по пътя и пак я напълни до горе със обезвъздушаване.
Накрая раздели литрите които е събрала (с точност до стотните) на километрите които си изминал (включително и метрите по показания на километража) и полученото число го умножи по 100.
После кажи какъв разход ти е дала :012:

vesko62
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vesko62 » Нед 24 яну 2010 12:00

winbooz написа:Високите показания на борда се дължът на факта че я чака да загрее :wink: В книжката на голфа пише веднага да се потегля, дори пише преди да запалим да си сложим колана за да спестим гориво :D Това за обезжъздушаването е много вярно!Там където влиза пистолета има едно лостче, като се напълни до горе (бензина да се вижда) и като се натисне лостчето се чува "фъсссс" и колата побира още бензин.Ако искаш напълни я до горе със обезвъздушаване когато е загряла, после покарай възможно най-икономично и гледай да няма сняг по пътя и пак я напълни до горе със обезвъздушаване.
Накрая раздели литрите които е събрала (с точност до стотните) на километрите които си изминал (включително и метрите по показания на километража) и полученото число го умножи по 100.

Скоро надали ще разбера,защото в момента във Варна има не само сняг,но и много тежки участъци от пътя затова ще изчакам всичко да се нормализира,а имаме и служебен транспорт.При - 15 градуса нормално ли е моментния разход да започне от
3,5 л.и постепенно да падне до 1 л.,а при положителна температура оборотите да ми бъдат 600?Ще имам и следващи въпроси тъй като колата е притежавам от скоро и
съм изминал едва 350 км.Прави ми впечатление,че много малко въпроси се задават
за Голф 4 с двигатели 1J5 77kw/105ps/ Variant,разход градско,извънградско и сре
ден такъв.От една страна се радвам,че няма въпроси ,може би са поотстранили харак
терните детски болести по тези модели.
транспорт

KoKo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KoKo88 » Нед 24 яну 2010 12:05

winbooz написа:Високите показания на борда се дължът на факта че я чака да загрее :wink: В книжката на голфа пише веднага да се потегля, дори пише преди да запалим да си сложим колана за да спестим гориво :D Това за обезжъздушаването е много вярно!Там където влиза пистолета има едно лостче, като се напълни до горе (бензина да се вижда) и като се натисне лостчето се чува "фъсссс" и колата побира още бензин.Ако искаш напълни я до горе със обезвъздушаване когато е загряла, после покарай възможно най-икономично и гледай да няма сняг по пътя и пак я напълни до горе със обезвъздушаване.

Колега на едно мнение сме,ама тука има хора който са тук само да спорят и си нямат работа явно... и мен ме скастриха по рано хахах :)

litko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот litko » Нед 24 яну 2010 19:29

Колеги вижте сега не съм от вчера разбирам си донякаде от коли знам как трябва да карам една кола .. проблемат е от каде може да ми идва разхода,дали ще карам 500 км и тогава ще го засека или ще мина 100км е същото нормалното за него е 12-13 а не 21л така че очаквам още идеи..

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”