От 01.11.09г работя като шофьор на тир към една фирма.Шефа обаче си дава пари когато си поиска на час по лъжичка,без видими причини.От началото на годината ме върти за заплатата и не ми я дава.Та въпроса ми е следния:
Как мога да го осъдя?Към кои институции да се обърна?

Трудово правен въпрос.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Re: Трудово правен въпрос.
ИТ - Инспекция по труда.
Това е институцията, която ни пази от работодателите.
Това е институцията, която ни пази от работодателите.
- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Какво превозваш в тира? Ако е нещо готино дай да го разтоварим
Теб малко ще те понабием, за да не се усъмни и после ще делим
Иначе другия вариант е ИТ и да поговориш с него все пак.

Иначе другия вариант е ИТ и да поговориш с него все пак.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Возя брашно.Говорил съм сто хиляди пъти с него.Все се оправдава,че няма преводи.Да ама онзи ден продаде един от камионите и пак не дава пари.Банки ме натискат,затъвам все повече.Разговора ми с него приключи,от тук на татък ще разговарям с него посредством институциите и адвокат.Както не съм се разписвал никъде за заплата ще си взема дължимите пари няколко пъти.
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Предполагам имаш трудов договор.... 

- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
Инспекция по труда + това ще го глобят или съда, а може и двете
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Значи и двете.Още утре ще ида да видя какво ще направим.Това вече не може да се търпи.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Още сега ще ти кажа, едно голямо НИЩО ще стане. И двете институции не работят за съжаление. Миналата година по това време се разправях със същата задача. НАП, ГИТ, СЪД и глупости...
При мене имаше и укриване на осигуровки, данъци. И много други все хубави неща, за които можеха да го зачекнат ако искат действително да спазят закона и да ти защитат правата. А на измислените шефове много им е на тоягата, че си без заплата и към кой ще се обърнеш точно...
Най-сигурния вариянт си остава саморазправата за съжаление в тая ситуация. И за напред мисля така да си процедирам. Може пък случайно да го засечем как пресича след време знае ли се ...

Най-сигурния вариянт си остава саморазправата за съжаление в тая ситуация. И за напред мисля така да си процедирам. Може пък случайно да го засечем как пресича след време знае ли се ...

Последна промяна от black` на Нед 24 яну 2010 23:27, променено общо 1 път.
- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Роска, гони ги брат до дупка, не се знае от кой ръкав ще изскочи заека 

- freshenero
- Автомобил: Sharan
- Двигател: ADY 2000
За сьжаление май не сме от правовите дьржави.Пробвай с някакьв бльф и после се впускай в приключения,било сьс сьд или саморазправа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Тука и по тоя край сме известни с такива селски изпълнения. Последното доколкото знам даже собственика на цеха не им е разписал заповедите дори за освобождение. И трудовите книжки не им е върнал на доста хора персонал. Взел си нещата и напуснал страната без никой да му каже нищо. Цял цех хора. Сега не могат да отидат дори на борсата за помощи.
И никой нищо не може да направи в цялата ситуация. Става въпрос за много хора. Не за частен случай. Сам си преценявай как да действаш... 

- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
без да се опита, не се знае нищо...
"койт играе пичели, койт не играе не пичели"
"койт играе пичели, койт не играе не пичели"
-
- Автомобил:
- Двигател:
Вярно е. Аз казвам от личен опит какво се получава и не само. Ако бях тръгнал с другата страна. И примерно половината последна заплата дето трябваше да получавам, я бях дарил на няколко гладни цигани, за да го гримират, сега оня дълго щеше да помни, че не е недосегаем като е началник еди кой си. А не да си казва тея балъци там дето ми работят без пари и ония балъци дето ми правеха проверки и ме хванаха за... А те за да разиграват хората така винаги си правят добре сметките и бакиите, за да не стане нещо в последствие. Още ме е яд, че не минах по другия начин.

- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Значи,за саморазправа не ще и да става дума.Искам той да плаща, не аз.А колкото до това дали институциите работят, ще видим.Шом тъста успя да осъди булбанк,защо аз да не мога да осъдя един мизерен "началник"дето никой освен работниците му не го знае.Имам връзки в "ДАИ",и както няма никакви лицензи и разрешителни ще му разкажат играта.Аз парите ще си ги взема та каквото ще да става.За какво работя толкова време?Ще го разнеса из целия "София-МЕЛ".Просто няма да оставя така нещата.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”