Колеги въпрос отностно Глоби в КАТ!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
kappo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Колеги въпрос отностно Глоби в КАТ!

Мнениеот kappo » Пет 08 яну 2010 13:37

Здравейте колеги ,някой има ли представа каква е глобата на състваен АКТ по чл.16 ал.1
и по чл.157 ал.1

1.чл.16 ал.1 гласи това: Чл. 16. (1) На пътно платно с двупосочно движение на водача на пътно превозно средство е забранено:
1. когато платното за движение има две пътни ленти - да навлиза и да се движи в лентата за насрещно движение освен при изпреварване или заобикаляне;

2.чл.157 ал.1 гласи това: Чл. 157. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) При издаване на свидетелство за управление притежателят му получава контролен талон за потвърждаване валидността на притежаваното свидетелство и определен брой контролни точки за отчет на извършваните нарушения.

А също така и глобата по чл.58 който гласи това: Чл. 58. При движение по автомагистрала на водача е забранено:
1. да спира пътното превозно средство за престой или за паркиране извън специално обозначените за това места;

Благодаря на отзовалите се с инфо! :)

Последна промяна от group® на Пет 08 яну 2010 13:49, променено общо 1 път.
Причина: преместена

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Колеги въпрос отностно Глоби в КАТ!

Мнениеот fill » Пет 08 яну 2010 13:53

Цък

Какво е нарушението по чл.157 ал.1 ?

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Пет 08 яну 2010 14:40

Наказва се с глоба 10 лв. водач, който:
1. (изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2005 г.,
в сила от 01.01.2006 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) не носи определените документи
- свидетелство за управление, контролен талон и свидетелство за регистрация на
управляваното моторно превозно средство;

(2) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба 20 лв.
водач, който:
1. неправилно престоява или е паркирал неправилно;
2. нарушава правилата за разположение на пътно превозно средство върху
платното за движение;

Чл. 185. За нарушение на този закон и на издадените въз основа на него
нормативни актове, за което не е предвидено друго наказание, виновните се наказват с
глоба до 20 лв.

Какво е станало иначе? спряли са те на магистралата, че караш в лява лента, не си носиш талона и си спрял за проверка извън аварийната лента ли?

Потребителски аватар
kappo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kappo » Пет 08 яну 2010 15:40

Ами не колега мисля,че са объркали актовете в КАТ и съм платил на някой "си" глобата от не правилно паркиране на магистрала :horror:
Защото на платежната бележка която ми издадоха от КАТ пише: АКТ номер еди кой си .... чл. еди кой си и двете неща(акт номер и член) се разминават с това което пише на моя акта издаден ми от КАТ. :banghead:
Та за това нарушение ми взеха 110лв :horror: а в случая нарушенията са ми по:

Чл. 16. (1) На пътно платно с двупосочно движение на водача на пътно превозно средство е забранено:
1. когато платното за движение има две пътни ленти - да навлиза и да се движи в лентата за насрещно движение освен при изпреварване или заобикаляне;

Чл. 157. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) При издаване на свидетелство за управление притежателят му получава контролен талон за потвърждаване валидността на притежаваното свидетелство и определен брой контролни точки за отчет на извършваните нарушения.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Пет 08 яну 2010 15:42

kappo написа:Ами не колега мисля,че са объркали актовете в КАТ и съм платил на някой "си" глобата от не правилно паркиране на магистрала :horror:
Защото на платежната бележка която ми издадоха от КАТ пише: АКТ номер еди кой си .... чл. еди кой си и двете неща(акт номер и член) се разминават с това което пише на моя акта издаден ми от КАТ. :banghead:
Та за това нарушение ми взеха 110лв :horror: а в случая нарушенията са ми по:

Чл. 16. (1) На пътно платно с двупосочно движение на водача на пътно превозно средство е забранено:

Чл. 157. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) При издаване на свидетелство за управление притежателят му получава контролен талон за потвърждаване валидността на притежаваното свидетелство и определен брой контролни точки за отчет на извършваните нарушения.

ако си взел наказателното и срока ти за обжалване не е изтекъл го обжалвай, ще спечелиш и ще ти върнат парите + разходите по обжалване. прочети внимателно наказателното, акта, белжката и се консултирай с юрист

Потребителски аватар
kappo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kappo » Пон 25 яну 2010 10:57

Мериси ,колега точно така и смятам да направя! Омръзна ми от тия,и пумярските им грешки

Благодаря.

Последна промяна от kappo на Вто 11 май 2010 10:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kappo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kappo » Пет 09 апр 2010 13:12

Темата е за :lock:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”